Обсебени от илюзии

С напредъка на науката и развитието на технологиите, хората все повече се изолират. Изгубили са контакта със Земята. Почти са забравили, че всичко, с което би било добре да се хранят е продължение на Майката Природа. Вторачени в компютрите и различните видове джаджи, те пропускат същественото.

В наши дни са важни парите, придобивките, материалното благосъстояние. И всички те са в името на подобряване качеството на живота и щастието.

И какво като имат много пари, а са болни? Човек не може да изяде повече от храна за един, хайде нека да е малко повече. Също, човек не може да спи в две къщи едновременно и за какво са ви толкова много хотели, вили, имоти? За какво? Заради илюзията, че ще печелят повече и така ще имат по-щастлив живот, нали?

Забравили са хората, какво е да си в непосредствена близост до Майката Природа. Забравили са, какво е да се качиш на едно дърво и да се наядеш до насита с череши. Забравили са, какво е да отидеш в гората и там да намериш ягоди, малини, къпини, шипки и погледът ти да се рее върху поляните от горски цветя и билки.

Големи заблуди са това да отидеш до един зеленчуков магазин и да си купиш, примерно, един килограм ягоди. Бъкани с нитрати и разни други химии и като ги изядеш да усетиш симптомите на тридесетина различни щама на корона вирус едновременно. И оттам директно в аптеката за още боклуци, с които пък да си въобразяваш, че лекуват.

Ето такива неща ми дойдоха в ума сега, слизайки от черешовото дърво в градината. Ако хората скоро не се завърнат към природата, постепенно и не чак толкова дълго напред във времето, ще се самоунищожат.

Ами погледнете, ако искате в телевизора, но не гледайте това, което ви нареждат да гледате, а погледнете всичко отвъд внушавания и натрапвания смисъл.

Ще видите едни пребогати оядени, разплути и много болни хора, които не могат да живеят без лекарства и които се държат като удавници за сламка за парите си. Те на практика няма да могат да използват тези присвоени пари, но и няма как да ги раздадат на хората.

Малко или много всички хора сме обсебени от някакви илюзии, след които вървим и губим ценното време на живота си. В действителност, ние хората, имаме нужда от доста неща, но не и такива, в които сега сме се втурнали и пилеем времето си.

Като първа стъпка, за да знаем какво е необходимо, всеки от нас би следвало да изчисти ума си. Да се освободи от паразитните мисли на вечно препускащия суетен ум.

Щом умът остане пуст, отвътре – от интуицията си, ще сме наясно от какво и до каква степен имаме нужда от нещата, които заемат времето в ежедневието ни.

Когато човек следва своята Вътрешна Природа, цялата Вселена е с него и му помага. Съгласете се обаче, че няма как премъдрата Вселена да ни помага, като ни отваря вратите към още по-големи заблуди и илюзии.

Нека най-напред умът да бъде чист, спокоен, умиротворен, за да може да се води от Първоизточника във вас. След това неминуемо ще дойде и помощта от Безграничното за реализирането на целите ви.

Приятели, ако искате да сте щастливи, не забравяйте Себе си и не се отдалечавайте от Майката Природа! В противен случай нито големите пари, нито придобивките, нито материалното благосъстояние ще са в състояние да осмислят и да подсигурят живота ви.

Практикувайте си медитативните техники, така умът ви ще е не обременен, пуст, обхватен, проницателен, интуитивен и така лесно ще можете да постигате целта си.

1 thought on “Обсебени от илюзии”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *