Нищото е Всичко

Един противоречив ум задава много въпроси… И освен, че ги задава, на противоречивият ум му се иска навсякъде да вижда противоречия. Противоречиви са хората – едно говорят, а друго правят… Природата е противоречива… Вселената е несправедлива… Господ не е на мястото си, защото гледа как има безброй несправедливости и не ги оправя… Младите хора са се извратили и нямат връзка с главния си мозък.. Въобще, всичко е толкова “гадно”, толкова “отвратително”, пък и света отива на не знам си къде… Абе несправедлива работа и това е…

Ето, това вижда един противоречив ум. Да, само дето не вижда противоречията в самия себе си.

Един умиротворен ум само гледа и разбира. Умиротвореният ум навсякъде вижда Единното Цяло. В Единното Цяло всичко си е на мястото. Хората са такива, каквито са и нито има смисъл да ги променяте изцяло, нито пък е възможно! Природата е на мястото си – вълкът си е вълк, а овцата – овца… Не можете да искате да си разменят ролите или пък да се поправят.

Във Вселената всичко си е на мястото – абсолютно всичко и в нея няма какво да се поправи. Господ си е Господ и кои сме ние, че да му даваме съвети, а и да искаме да ни слуша и да действа според както ние разбираме нещата. Всяко нещо си има причина, следствие… Не може ние с нашите ограничени човешки умове да искаме да наложим свой ред във Вселената. И да искаме, това няма как да се получи…

Всъщност, има! Как ли…?! Ами, като влезем в Истинската си Същност, която пък е частица от Безграничния. Когато сме в синхрон, в Единство с Нея, тогава ще можем да управляваме всичко, но не както сега ни се иска, а така както е в Изначалната Мъдрост на Вселената. Ставайки Еднини с Едното, ясно ще осъзнаем, че всяко нещо във Вселената си има точното място, точното време… Всичко си има причина, следствие и продължение. Та така… Когато започнем да роптаем вътре в себе си, че “Светът е несправедлив”, че “Хората са лоши”, че “Господ е егоист и гледа страданията без да се намесва…” – тогава приятели, да знаете, че е време за медитация!

Когато влезем в медитация, ние не участваме в ума, а само го наблюдаваме. Не искаме да оправим бъркотията в главите си, а само наблюдаваме ума си, без да се намесваме, без да позволяваме на мислите – на емоциите и чувствата да ни въвличат в техните теми, недоволство и противоречия. Само наблюдаваме толкова време, колкото е необходимо умът ни да утихне.

Утихне ли умът ни, тогава противоречията и недоволството, обидите и накърненото чувство за справедливост ще се разтворят и ще остане Нищото!

Нищото не е нищо, а е Всичко. От Нищото произтича всичко на света и в него всяко нещо е на точното си място. Ето, такъв е начинът да оправим света вътре в нас самите, и впоследствие и вън от нас.

Стига толкова за днес!

Пожелавам ви упорита всекидневна практика на медитация и енергийните ви техники!

4 thoughts on “Нищото е Всичко”

  1. Algunos programas detectarán la información de grabación de la pantalla y no podrán tomar una captura de pantalla del teléfono móvil. En este caso, el monitoreo remoto se puede usar para ver el contenido de la pantalla de otro teléfono móvil.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *