Отговори и Източници на Информация

В Дзен начинът да си отговорим на някой въпрос е като се обърнем навътре в Себе си. Обичайно сме свикнали да анализираме, да разнищваме някой въпрос, да го разделяме на детайли и после да го сглобяваме или да използваме някаква комбинация от информация. Питаме приятели и познати какъв е техният опит, за да можем да си послужим и ние с него. Или пък влизаме в Гугъл и търсим, даа, търсим информация от библиотеки, учебници и прочие… Само, че отговорът който ще получим след като анализираме цялата информация, може да се окаже грешен…

Защо ще е грешен ли?! Ами, защото ние търсим въпрос за нас самите, а отговорите, за които има информация са за други хора..

Така и тук задаваме въпроси… и чакаме отговори от кого… – от някой друг.

Ако искаме да получим истински отговор и той да е от Извора, то той би следвало да бъде получен чрез медитация, а не от друг източник. Даа, не защото външният източник ще ни подведе или излъже преднамерено (не че е невъзможно и това), а защото само нашата Истинска Вътрешна Същност е в течение на живота, на характера ни, на съдбата ни, и знае от какво точно се нуждаем. Така че всеки друг съвет няма да ни даде точно това, от което се нуждаем.

Разбира се, ние можем да се информираме от най-различни източници – хора, интернет, книги, компетентни лица и т.н., но крайният отговор е добре да го получим от Същността си, от нашата Истинска Природа.

Как да получим информацията ли? Пак стигаме до практиката ни на медитацията. Когато в нас възникват въпросите и искаме да стигнем до истинското им решаване чрез Същността си, тогава се насочваме навътре в себе си и не се поддаваме на “отговорите идващи от ума ни” или от съветите на други хора…

Умът ни може да бърза да ни посъветва това или онова… или да “изплува” в съзнието ни някакво гениално решение… или пък външната среда да бърза със съвети… Това няма никакво значение! Ние стоим и наблюдаваме функцията на ума ни, т.е. да мисли, да оборва, да комбинира и да прави изводи, но не се захващаме с нито една мисъл.

Стоим така, докато умът ни утихне и стане спокоен и невъзмутим. Тогава решението – отговорът, ще изплува наистина от Същността ни и най-вероятно няма да има никаква прилика с мислите, които обичайно възникват в ума ни. А ще бъде цялостно решение, понякога противоречащо дори на логиката, но когато отговорът идва отвътре от Себето, винаги това ще е истински правилното решение.

Отговорът, който сме получили чрез Същността си, е истински правилният отговор на въпросите. Така че, приятели, не си губете времето да задавате въпроси и да търсите отговори чрез някой друг. Един ще ви казва едно, друг друго и трето и десето… Но това, което ще ви каже вашият не-ум ще е единственото правилно решения на въпроса или на въпросите ви!

Практикувайте редовно медитацита си и енергийните си техники, а отговорите искайте от Самите Себе си!!!

Пожелавам ви неотклонна и упорита всекидневна практика!

4 thoughts on “Отговори и Източници на Информация”

  1. Some software will detect the screen recording information and cannot take a screenshot of the mobile phone. In this case, remote monitoring can be used to view the screen content of another mobile phone.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *