Пуст ум, Енергия и Управление на тялото

Медитирайте, за да съхранявате психичната си енергия. Когато умът е свободен от пристрастия, отвращения, от паразитни мисли или други ментални конструкции, тогава той става проницателен, обхватен, способен да повлияе на тялото или на ситуацията вън от вас.

Психичната енергия е от съществено значение за самочувствието и способностите ви. Не пилейте силите си, а медитирайте!

Всеки ден настоявам за медитацията, но ще ви обясня защо е това. Когато ви казвам, че умът ви трябва да е пуст, това означава, че той трябва да е свободен от паразитни мисли. Когато умът е свободен от паразитни мисли, тогава – първо сте свежи като сили, като енергия, и второ – където и да се насочите, към каквото и да се насочите да правите в тялото, то ще ви слуша.

Когато имате достатъчно психична енергия, тялото ви слуша. Дори да му заповядате: “Ще се храня по такъв начин или по друг начин, тази храна ще я консумирам, другата няма…” то ще ви слуша.

Ако не сте заредени, ако умът ви е паразитен или ви е изпил силите, тогава, каквото и да кажете, то няма да ви се подчинява.

Затова ви казвам медитацията – когато сте изпълнени с психични сили, имате достатъчно енергия вътре във вас, първо че ще можете да коригирате тялото си много лесно, когато се насочите към определен център или заболяване или каквото знаете, че силата на мисълта лекува и това не е от днес – това са древни методи.

Когато сте изпълнени с психична енергия, много лесно ще можете да коригирате тялото си. Когато сте изпразнени от енергия, източени – естествено, че то няма да ви слуша.

Друго важно нещо – когато решите да промените ситуацията около вас, да я предпоставите по свой начин, пак психичната енергия влияе, пак тя е тази, която ще ви води и ще променя нещата така, както сте го задали това в главата си като програма, като въздействие. Затова медитирайте, за да може умът да е пуст.

Само няколко думи да кажа относно медитацията – не се опитвайте насила да направите ума пуст – това не е Пуст ума. Пуст ум има само тогава, когато сте наблюдавали мислите и когато те са утихнали от самосебе си. Не бива да ги изхвърляте, не бива да се опитвате да ги гоните и т.н. Само ги наблюдавате, докато те изчезнат от самосебе си.

Правете си медитацията! Пожелавам ви приятен ден!

4 thoughts on “Пуст ум, Енергия и Управление на тялото”

  1. Alors que la technologie se développe de plus en plus vite et que les téléphones portables sont remplacés de plus en plus fréquemment, comment un téléphone Android rapide et peu coûteux peut – Il devenir un appareil photo accessible à distance ?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *