Енергийно замърсяване

Живеем с силно замърсена среда. 

Не говоря за физическа, а за менталната и енергийната мръсотия.

Сега енергийно по-неконтактните хора веднага ще ме апострофират, казвайки: “Това е само въображение, внушавате си ги тези работи – всичко е само на психическо ниво и няма енергии, които да замърсяват.“

Няма, ама има! Дори да се храниш с най-чистата храна, и да пиеш най-чистите течности, и да дишаш само чист въздух, пак ще те налазват некомфортни състояния. Имайки непосредствен контакт с разни хора или среда, ние влизаме в енергообмен с тях. Умът, сърцето и целият ни организъм се захранват с енергия и я излъчват. И ако човек не знае как да се съхрани от външните въздействия, е много вероятно да изпадне в криза.

Неслучайно, когато се съберат много хора на едно място и ако човек е сред тази тълпа, в зависимост дали е отворен енергийно или не е, и дали неговата енергия кореспондира с общия енергиен фон на тълпата, може да се очаква да му прилошее. Това е така, защото когато човек е прекалено отворен енергийно, околната среда може да засмучи енергията му и той да остане в без сили. Да, има хора, които пък се чувстват комфортно сред много хора, тъй като енергията им кореспондира със заобикалящата ги среда, а също и там се чувстват заредени.

Неусетна, тънка и неуловима е вътрешната енергия. Но дори и най-затворените и непреодолимите енергийно хора, страдат от замърсявания и вследствие на това се разболяват. Защо?

Защото, колкото и човек да е непроницаем, той има моменти на слабост и пролуки в аурата – енергийното поле около тялото, през които патогенната енергия може да проникне.

Това е много дълга тема, но накратко бих казал, че дори и да не вярвате във въздействието на фината енергия, тя си работи надлежно и точно, както си е работил електрическия ток, било то във вселената, в атмосферата или в нервите на телата на живите същества от памтивека и много преди ние хората да сме го открили.

Фината патогенна енергия, когато намери пролука в аурата, може да проникне и да порази някой от важните енергийни вихри в тялото – чакрите. И когато този важен енергиен вихър бъде разстроен, той също започва да излъчва нехармонична енергия.

Така клетките на тялото биват лишени от някой от необходимите елементи – земния, въздушния, водния, огнения, ефирния и те от своя страна също не са в състояние да изпълняват функциите си. Така се появяват болестите, които биват усетени по-късно.

Ето например, ако поради дефицит на енергия или целенасочено въздействие бъде поразен земния център – страдат органите, които той контролира – половите и прилежащите му тъкани.

И въобще, в зависимост накъде е насочена патогенната енергия или кой център е останал недостатъчно зареден, там биват поразени органите или функциите им.

Ами, като сте останали без огън, как няма да страдате от болести на панкреаса. Или като сте в дефицит на въздух, как няма да страда щитовидната жлеза. А ако нямате достатъчно връзка с Безкрайния ефир, как да не страдат мозъчните клетки.

Разбира се, че дефицитът на енергия или поразяването на определен център ще рефлектира по най-разнообразен начин върху цялото тяло и неговите функции.

Някой казва: “Мен енергии не могат да ми влияят, щото аз не вярвам в тях и не им се поддавам!“

Да, не им се поддаваш, въпреки че страдаш от диабет, или от сърдечни проблеми, или от ритъмни нарушения, или от недостатъчна функция на черния дроб, или от неизяснена превъзбуда, или от автоимунно заболяване, или от …всякакви болести до безкрайност.

Не бъдете толкова самонадеяни, глухи и слепи, защото независимо дали някой вярва или не в електричния ток, ако падне светкавица върху него, ще го изпепели, нали така?

Същото е и с фината патогенна енергия, ако успее да проникне в теб и ако не се очистиш навреме, тя със сигурност ще те разболее, колкото и да не ти се вярва. А и е съвсем сигурно, че тя може да те изведе от пълноценния и щастлив живот, че и да те убие, ако такъв е характерът и.

Затова, приятели, очиствайте тялото си редовно чрез медитативни техники!

Не чакайте да се замърсите, да се разболеете и чак тогава да предприемете необходимите действия. Един култивиран човек не се оставя в ръцете на болестите. И един духовно осъзнат човек, не позволява да бъде манипулиран и обработван от разните патогенни енергии или други енергийни въздействия.

Ключът към очистването е:

Първо, очиствате ум си от паразитните мисли!

Второ, навлизате дълбоко в Себе си, в Пустотата – във вашата Изначална Природа!

Трето, предприемате дихателни, енергийни или други техники, но всичко това да става чрез Вътрешната ви Природа!

Четвърто, което не е на четвърто място по важност, винаги сте будни и при всяко съмнение или усещане за енергийно влияние, влизате в медитация и своевременно се очиствате!

Просто, приятели, бъдете будни!

Бъдете будни за паразитни мисли нахлуващи в ума ви.

Бъдете будни и за патогенните енергии, които могат да проникнат в организма ви.

Бъдете будни и за околните енергии, които идват от заобикалящата ви среда!

Пожелавам ви упорита медитативна практик и никога да не се оставяте на произвола на събитията, а също и на интересите и желанията на хората, и средата около вас!

3 thoughts on “Енергийно замърсяване”

  1. System Android pozwala na wykonywanie zrzutów ekranu bez żadnego innego oprogramowania. Ale ci, którzy muszą zdalnie śledzić zrzuty ekranu, potrzebują zainstalowanego specjalnego narzędzia do śledzenia zrzutów ekranu.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *