Трансформиране на патогенните енергии и очистването им от организма

На всеки се е случвало да попадне в нехармонична среда.

Независимо, дали осъзнавате, че се намирате под въздействието на насочена към вас външна енергия, тя ще ви въздейства със сигурност в някаква степен.

Има общо взето два типа хора.

Едните са по-затворени енергийно и по начало са по-невзаимодействащи с външната среда и затова те не са толкова чувствителни и уязвими. На тях също насочената външна енергия би им въздействала, но тъй като те са по-затворени енергийно влиянието върху тях ще е по-слабо или ще е по-неусетно.

Другият типаж хора пък са отворени за всеки и за всичко. При тях енергообмена е много по-засилен и те бързо попиват всичко, което е около тях. Така те се оказват по-чувствителни, защото веднага в тяхната енергийна циркулация попада всичко, което е в непосредственото им обкръжение.

Всички сте виждали, колко съчувстващи и състрадателни са те към всяко живо същество и към неволите на другите.

Разбира се, сега разглеждам само два основни типажа хора, но в определени моменти всеки може да премине и към единия – към по-нечувствителния типаж или към по-сензитивния. Това зависи и от енергийния статус и от конкретния момент и състояние на организма.

Така или иначе всеки човек е добре да знае техниките за защита и съхранение на енергийния си баланс, защото от него пък зависи жизнеността и функционирането на целия организъм.

Всъщност, енергийният дисбаланс може да настъпи, както по външни причини –атаки, агресия, въздействие и връхлитане на патогенна енергия отвън. Така и поради активирането на стари конфликти, съмнения и противоречия вътре в психиката на човек.

По каквито и причини да бъде инициирано такова енергийно въздействие, то никак не е за подценяване и игнориране. Да, то може да премине от само себе си, но може и да се задълбочи и да остави трайни следи в ума и психиката на човек.

Ето един пример: Върви си човекът съвсем щастлив и нищо не подозиращ и преминавайки през патогенен енергиен облак, навлизайки в него, настроението му се променя безпричинно. Той започва да се сеща за старите неприятни спомени, в съзнанието му се появяват сцени на ревност, унижение, гняв, чувство за мъст и омраза. Тези емоции не са предизвикани от нищо друго, освен от тъмния енергиен облак, през който той е преминал. И ако този човек не знае и няма начини за преобразуване на тази енергия попаднала в него, той ще е подвластен на всичко, на което е подложен от тази тъмна деградираща сила. А също и в зависимост от това, с какви характеристики е тази енергия и какъв потенциал притежава, може директно да бъде засегнато тялото – центрове, участъци, функции на организма.

Или друг пример: някой насочвайки към определен човек завистта си, генерира негативна енергия, която като проникне през аурата, започва да действа деструктивно.

Също това може да бъде целенасочено създадена и изпратена енергия, която да има определени параметри и цел.

Въобще фината енергия е подобна на компютърна програма. Тя има задание, конкретна цел и насоченост. Може да подтикне човек към срив, а може и да го издигне в горделивостта му така, че той да се самозабрави и да изгуби здравия си разум. И в зависимост от това как е програмирана и какви енергийни съставки и компоненти има в нея, тя ще се държи по съответния начин.

Науката досега не е успяла да изолира тази фина жизнена енергия най-вече заради факта, че тя притежава интелект и не се държи по един и същи начин. Бидейки насочена тя разузнава обекта и действа според неговите слабости или силни страни. Слабостите ще порази със слабост, а силните страни ще ги усили до степен на самозабрава.

И така, много дълго може да се пише за тези патогенни енергийни източници, защото в литературата и средствата за масова информация има съвсем оскъдни знания за нея. И ако има някакво знание, то пак е почерпено от древните трактати и свещените практики на духовни хора.

Нека сега да преминем към по-съществените практически похвати.

Някои, за да се предпазят от енергийно въздействие произнасят молитви, мантри, магически думи и прочие.

Други се ограждат с различни психични щитове като огледала, огън, стена, бездна и т.н.

Трети разчитат на амулети, талисмани, конци или други свещени предмети. Много от хората носят кръстчета по тялото или пък евентуално муски – това са защити закодирани в текст и нагънати в малък триъгълник.

Всички те работят и си вършат работата, но и същевременно в зависимост от енергийната атака, може да се окажат безсилни или неподходящи да ви съхранят.

Това е пак подобно на компютърните вируси. Те може да бъдат намерени и унищожени, но ако са изработени от някой добър хакер, може да се случи да пробият защитата.

Нека сега да ви кажа коя е най-силната защита.

Най-силната защита от набезите на външните енергии е да бъдете в Единство с Вътрешната си Природа. Колкото по-усъвършенствани сте в умението да се сливате със Себе си, толкова по-ефективни ще сте в преобразуването на тези външни патогенни енергии.

Когато сливате клетките на целия си организъм с Центъра – Същността си, тогава не оставяте свободни места върху, които патогенните енергии да въздействат.

И колкото по-силни сте в сливането си с Вътрешната си Същност и чрез Нея с Абсолюта, толкова по-малка е вероятността някоя външна патогенна енергия да се разпорежда с клетките и организма ви.

Има различни начини за моделиране на тези енергии и ако целите разгадаването на направата им, е много вероятно да не успявате да се справите. Но ако сливате тялото, организма си и клетките му, тогава всичко ще се получава спонтанно, автоматично.

Щом слеете енергетиката на тялото с Абсолюта, веднага започва и хармонизирането и. Всичко това зависи от вашите лични индивидуални възможности за единство с Абсолюта.   

Колкото по-дългогодишна и упорита е практиката ви, толкова по-силни ще са и уменията ви в сливане с Абсолюта, и толкова по-успешни ще сте в хармонизирането на енергетиката си.

Техниката на очистване и хармонизиране накратко:

Първият етап е да наблюдавате ума си, без да се противите на нито една мисъл, нито пък да се съгласявате с нея. Просто стоите и гледате какво поражда ума ви, но като не се намесвате в нито една мисъл, те ще отшумят и умът ви ще навлезе в състоянието на Пустотата.

Когато навлезете в Пустото, Безмълвно, Умиротворено състояние на Истинската Природа на ума, тогава насочете тялото или конкретните поразени участъци от патогенната енергия в Пустотата..

Дръжте с вниманието си различните центрове или проблемни места в Пустотата дотогава, докато те започнат да се хармонизират. Ще видите – ще усетите как постепенно неразположението изчезва и на негово място се разполага хармонията и спокойствието. След още време когато започне очистването, към някой от отворите на тялото ще усетите като гъделичкане, изтръпване, като налягане, студ или топлина. Така патогенната енергия напуска пределите на тялото ви..

Не бързайте, приятели, първо наблегнете на очистването на ума, а  в последствие дръжте проблемните участъци в Пустотата дотогава, докато се хармонизират.

Това може да не успеете да направите само с една медитация. Но щом практикувате, патогенните енергии ще напускат тялото ви на етапи – на порции.

Няма сила, която да може да устои на сливането ви с Абсолюта – невъзможно е!

Независимо, от кой е направено енергийното въздействие и без значение какво е моделирано в него, то не може да устои на връзката ви с Безграничния.

Ето така се преобразуват нехармоничните или болестотворни енергии.

Необходима обаче е практика и постоянство.

Ако сте упоритите в медитативните практики, ще станете непобедими, както в невъзмутимостта си и психичната си непоклатимост, така и в енергийно отношение никой и нищо няма да може да ви причини злини и дори неудобства!

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

PS Ако имате въпроси, можете да ги задавате в коментарите. Тук в моя сайт ще разглеждаме различни въпроси свързани с енергията на тялото, дихателни техники и духовни практика. Преглеждайте го  редовно.   

11 thoughts on “Трансформиране на патогенните енергии и очистването им от организма”

 1. Si vous vous demandez comment savoir si votre mari vous trompe sur WhatsApp, je pourrais peut – Être vous aider. Lorsque vous demandez à votre partenaire s’il peut vérifier son téléphone, la réponse habituelle est non.

 2. Надя Стоянова

  За всичко много Ви благодаря,Нед!
  От както Ви открих,усетих радостта,смисъла,справянето с трудностите,научихте ме да се самоуважавам и обичам,за да съм полвзна на себе си и на близките си.
  Нед,нещо нередно ли е,че усещам,че съм си самодостатъчна и се чувствам добре в собствената си компания?
  Аз съм много общителен човек,имам много приятели,но забелязвам,че ми се иска повече да съм сама…🤔
  Благодаря Ви безкрайно Нед!
  Благодаря и на Бог,че ми помогна да се докосна до Вас!❤🙏
  Бъдете благословен!🙏🙏🙏

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *