Как да възстановим връзката си с Майката Природа

Милиони години човешкият организъм се е формирал според условията, в които е бил. Много неща са се променили с годините, но и много неща са си останали същите.

Ето сега, хората какво ли не правят с едничката си цел да си доставят малко повече комфорт и удоволствия. Само дето не разбират, че комфортът и удоволствията би трябвало да не противоречат на природата и нейните закони.

Малко да се застуди и температурите да паднат и веднага включваме печките. Малко да стане по-топло и веднага заработват климатиците. Ако случайно някой се разсъблече за да вземе в себе си малко слънчеви лъчи и веднага бърза да се намаже със слънцезащитен крем. Ако пък е безоблачно и слънцето грее силно, пак се оглеждаме за слънчевите очила. Ако завали дъжд, чувал съм: „аууу колко гадно, мокро и пикливо време, не мога да го понасям.“ И бързат да се скрият под чадъра.

Въобще, много обичаме природата, но ако може да не сме изложени на директното и влияние и Тя да не е в непосредствена близост – най-добре.

Разбира се, аз не искам да се отказваме от придобивките на цивилизацията, защото като цяло те са жизнено необходими – не може да живеем без покрив над главата си, без чиста вода, храна и прочие.

В ума ми сега изниква онази мъдра поговорка, която съветва: „Лекарството, което търсиш расте в двора ти.“ 

Изолирали са се хората от слънцето, после се чудят защо нервите им са опънати и са раздразнителни. 

Отделили са се от земята и недоумяват защо са натрупали напрежение. 

Откъснали са се от небето и си бъхтят ангелите защо стават все по-ограничени във вижданията си. 

Дишат застоял въздух беден на енергия и си блъскат умовете, защо са вечно уморени.

Хей, приятели, сега е сезонът на лятото, използвайте го пълноценно. 

Взирайте се в слънцето по изгрев и по залез поне по 15-на минути, тогава когато може да се гледа без да затваряте очите си. Така ще зареждате от слънцето липсващата ви топла и светла енергия. И ако направите това поне около месец, ще видите как нервите ви неусетно са укрепнали от само себе си.

Ходете боси директно върху земята – върху почвата. Така ще отвеждате навреме напрежението, което сте натрупали и същевременно, ще приемате от земята нейната сила. Тренирайте това и ще видите, как страховете ви постепенно ще изчезнат и ще бъдат заменени с по-голяма сигурност и чувство на невъзмутимост.

А когато вали не казвайте: 

„Охх, намокри ми се главата, ще ми се развали прическата или този дъжд ще ме разболее.“ 

Ако не сте свикнали или сте се изнежили, разширявайте възможностите си постепенно – на етапи. И не се плашете от дъжда, защото това, което идва от Небето, не може да бъде лошо. Водата се издигнала нагоре, после е падала надолу и се е обогатила с енергия, оставете я да падне върху вас, нека да ви понамокри малко, няма да се стопите. Така ще позволите на Майката Природа да ви погали. И ще след време ще разберете, че вие и Тя сте станали неразделни.

Когато вятърът духа не бързайте да се криете. Колкото по-дълго е духал вятърът, толкова по-отдалече той идва и носи със себе си енергията на всичко, през което е минал. Може да са планини, може да е носи със себе си море, полета и силата на горите. Не бягайте от силата му, а я вземете със себе си и я използвайте да възстановите здравето си.

Колкото и да пиша, няма да има голяма полза, ако не пристъпите към реална практика.

И най-после, но не на последно място, приятели:

Не бягайте от Себе си като си създавате заблуди и илюзорни представи.

Вгледайте се в Себе си! 

Вглеждайте се в Себе си – не в ума си – то може да не е ваш и да е под въздействието на информацията, която ви залива всеки ден и от всякъде.

Вглеждайте се в Себе си – не в чувствата си, защото те могат да са измамни и да са глупаво продължение идващо от някоя заблудена мисъл.

Вглеждайте се в Себе си – не в рутинните действия, защото те могат да са продукт, инерция или повтаряне на това, което съвременната цивилизация с разбиранията си е вложила във вас.

Вглеждайте се в Истинската си Същност като не обръщате внимание нито на общественото мнение, нито на съветите и информацията идваща от медиите, нито на авторитети и светила. Няма някой или нещо, което може да бъде по-мъдро от вашата Истинска Природа. 

Могъщият ви Дух знае какво трябва да се направи, за да ви предпази и да ви съхрани. Просто се научете да слушате интуицията си, но не „интуицията“ идваща от ума, а интуицията, която е продължение на Духа!

Та така, приятели! 

Това, което е невъзможно за хората, е лесно за изпълнение от Безграничното. Следвайте Него, а не глупавия и ограничен човешки ум. Независимо, дали говорим за нас самите като личности или за обществото ни като цяло.

Колкото по-близо сте до Себе си, толкова Себето ви ще ви води до възстановяване на контакта ви с Майката Природа, защото в Нея е енергията, в Нея е хармонията, в Нея са здравето и живота!

Пожелавам ви упорита медитативна практика и скоро да възстановите връзката си с Майката Природа!

6 thoughts on “Как да възстановим връзката си с Майката Природа”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *