Как да знаем, дали усетът ни е от Истинската ни Природа?

Никога не се усъмнявайте във вашата Вътрешна Същност. 

Разбира се, човек е добре старателно да внимава, дали това което усеща идва от Вътрешната му Природа, или е продукт на отделения изпълнен с желания и капризи ум.

Сега следва въпросът: „Как да знаем, че усетът ни идва от Вътрешната ни Природа, а не от ума?“

В това, дали вътрешното ни знание идва от Духа ни, можем да сме сигурни само, ако сме надмогнали желанията си и не желанията – отвращенията.

Когато е за нещо важно и искате да се посъветвате с Вътрешната си Природа, във вас не бива да има мнение, предубеждение, желана или не желана тенденция.

Иначе, ако силно копнеете за нещо, то вие ще бъдете подведени от този копнеж и ще приемате желаното за истина.

Или ако силно не желаете нещо, то умът ви няма да иска това да се случи и цялото ви внимание ще бъде насочено да обори истината, и няма да следва информацията идваща Отвътре, т.е. ще се води от не желанието и страхът да не би това да се сбъдне.

Също, ако сте пристрастни, вие няма да можете слушате интуицията си и това, което мъдрата ви Вътрешна Природа ви говори, а ще сте обзети от страстите и пристрастията си.

Не бива и да сте склонни да приемате нещо за истина, независимо, че отвсякъде ви заливат с „истинска“ информация.

Ако сте безпристрастни, непредубедени, уравновесени, спокойни и ако с готовност можете да приемете всичко, само тогава може да сте сигурни, че информацията, която черпите отвътре, идва от Вътрешната ви Природа, а не от ума ви.

Чувал съм да казват: „Аз слушам вътрешния си глас правя само, каквото той ми каже.“

Вътрешни гласове много. Естествено, че „гласът“ – знанието идващо от Вътрешната ви Същност е само едно, но вътрешните гласове на ума – емоциите, желанията, страстите са много. 

Един раздвоен човек може да чува много гласове в главата си и те да му говорят, заповядват, нареждат.

Истинската ви Природа обаче не говори с глас, въпреки че някой може да интерпретира усета и да го облече с думи.

Интуицията не ви съобщава нищо с думи – фрази или чрез някакъв език, тя е чисто знание.

Така работи и вътрешната ви Божествена Природа, т.е. тя няма да ви говори с думи, с числа или знаци. Тя е Чистото Съзнание, което ви дава Знание.

Срещал съм хора, които търсят сбъдване и предсказване на бъдещето си чрез цифри. Щом той бил виждал еднакви цифри, това значело, че съдбата му ги давала или пък до него били някакви висши същества или ангели.

Това да виждаш еднакви числа или там някаква „магична поредица“ от тях, не е никакво предсказание, нито пък е знак свише. То е вид автохипноза, при която „виждащият“ подсъзнателно се е самопрограмирал да забелязва приоритетно определените числа. И може хиляди други числа да минават покрай него, но подсъзнанието му го насочва да вижда само избраните „щастливи“ числа.

И въобще приятели, не се връзвайте да виждате предзнаменования от формите на облаците в небето. Нито от „фигурите“ в чашата на изпитото кафе. И никак не се заблуждавайте и че картите, ще ви покажат реалността. Познава гадаещия, а не бобът.

Ако има истина във всички видове гадаения, тя е че човек използвайки някакъв атрибут – карти, кафе, облаци, текстове от книги, хвърляне на боб и прочие, всяко отгатване става чрез вътрешната интуиция на гадателя.

Да, не може да се отрече, че картите, кафето, бобът, восъкът и другите средства познават понякога, но това не са картите, а интуицията на този, който ги използва.

Естествено, има пророци, ясновидци и други надарени хора, които могат да знаят и да виждат бъдещето си, но това те правят чрез Духа си.

При спиритични сеанси пък се викат разни духове, които да им помогнат в търсенето на  истината. Лично аз не ви съветвам да се занимавате с такива методи, защото това е подобно като да пуснеш чужд човек в дома си. В момент на слабост, когато аурата ви е рехава, тези духове могат да проникнат във вас и после да не можете да ги изгоните. Тогава ще чувате гласовете на им в ума си, но това няма да е никаква истина, а ще е намесата на тези различни същности.

Сега говорим за Духът – който е нашата Изначална Същност. Той е продължение на Безграничния.

И говорим за духове – които са някакви външни енергии и същества. Те може да са много нечисти и с дисхармонична енергия, която да порази психиката и организма ви.

Думите си приличат, но тълкуванието и разбирането за тях е съвсем различно!

Да се оставиш на външни сили да работят в теб, означава да се изложиш на произвола на събитията. 

Всякакъв вид извънземни, духове на умрели, диви самодиви, феи, вампири и върколаци, ангели, дяволи, караконджули и сатани и прочие нямат място във вашата психика. Те може да са много полезни или добри същества, но всеки трябва да си знае и да стои на неговото си място.

Вашата психика и вашето същество следва да се подчиняват само и единствено на Вътрешната ви Изначална Природа! 

Иначе гостите може да са ни много скъпи, но те си имат тяхното точно място и не следва да бъдат пускани да се разпореждат в ума ви. 

Но ако във времето някога преди сте допуснали такъв вид енергийни или духовни същества да проникнат в психиката ви, то вие следва веднага да започнете очистване.

Това може да стане бързо, а може и да ви отнеме време, но ако сте упорити и непримирими, в крайна сметка ще можете да се очистите от подобни намеси в психиката и ума ви. Колкото повече един такъв „гост“ е работил във вас, толкова повече стереотипи и навици той е създал във вашият ум, така че изчистването му е първата стъпка, след което трябва да пристъпите към заличаването на всички негови депа, стереотипи и навици. Това може да ви отнеме месеци или дори години, но какво е значението като в крайна сметка вие ще го постигнете.

Как става очистването ли?

Пак ще ви кажа, че първата стъпка е наблюдението и успокояването на ума, за да го въведете в Истинския му Дом – Пустотата.

После идва превръщането на всяка функция на ума, чувствата и действията да произтичат само от Истинската ви Природа. 

Тогава настъпва истински ад за такъв вид натрапници в психиката ви. Така постепенно ще изхвърлите или ще затворите тези неканени гости в Отвъдното и те повече няма да имат възможност да ви безпокоят.

Следва очистването на стереотипите и патологичните навици създадени от патогенните енергии или техните инициатори.

В следващите ми статии ще говорим по-подробно за побеждаването на такъв вид зли сили и заличаването на следите от пребиваването им в психиката и ума ви.

Пак ще ви кажа, че медитацията, която съм ви дал е началото на битката с външните и вътрешни намеси на духовете или енергийните същества.

Прочете внимателно това, ако е необходимо няколко пъти, и ако искате да сте продължение на Истинската си Природа – Безграничния, следва решително да си поставите очистването като приоритет и да практикувате духовните и енергийни техники безотказно!

Пожелавам ви упорита и невъзмутима духовна работа, за да отвоювате Истинския си Дом – Себе си!

5 thoughts on “Как да знаем, дали усетът ни е от Истинската ни Природа?”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *