Буквар по медитация (част 8) КЕД (Концентрация в Единство с Духа) – 1.Будност

В днешните дни на чести промени, на човек се случва да не му върви. Именно в такива дни или моменти, умът е най-податлив на негативни влияния.

Може умът ви да бъде нападнат от мисли на съмнение, неверия, несигурност. В тези случаи устоите върху се е градила стабилната психика се разклащат и ви се струва, че нещата, в които досега сте вярвали и устойчивостта и духовните ви ценности ви са под въпрос. Ако при едно подобно състояние на психиката си, се подадете на тези временни настроения, то те може да се удължат и дълго време да пребивавате в тях. Така навлизате в дебрите на мрачните настроения и на депресивните фази на ума.

За да знаете как бързо да излизате от тези положения на психиката ви, а още по-добре би било, ако не се оставяте мислите да ви завличат към подобни адски състояния, е необходимо, винаги да сте будни.

Да сте будни, означава винаги да имате едно постоянно леко, непринудено и незабележимо внимание към ума си.

Ако човек е приспал вниманието си и бъде нападнат от такива депресивни мисли, съмнения, двоумение и неверие, той ще приеме това състояние на ума за нормално и адекватно. И тръгвайки след хрумванията на разцентрования си ум, ще направи огромни, че и понякога непоправими грешки.

Ето така се навлиза в Ада и ако не се съвземе бързо, ще си „осигури“ неизбродими страдания.

Затова е добре, винаги да поддържате будността си, т.е. винаги да наблюдавате ума и енергетиката на тялото си, за да не допускате пожарът на неверието да се развихри във вас и да ви нанесе поражения.

Ще попитате: „Какви поражения може да ми нанесе умът на неверие, двойственост или бунтът срещу Единното Цяло?“

-Може да ви нанесе жестоки и непоправими щети, както в този живот, така и в кармично отношение. Това е причината, поради която съществата са се замърсили и са се отклонили от Истинската си Природа – Духа си.

Когато роптаеш срещу Създателя, ти всъщност негодуваш от Истинското в Себе си и се бориш срещу собствената си Вътрешна Същност.

Когато, макар и само с ума си, се отклоняваш от Пътя на Изначалното, ти в действителност, се отклоняваш от Разумното в теб. Да, в момент на съмнение и неверие, се счита, че Разумното е неразумно и че неверието ще те води срещу несправедливостите в живота. И това е една голяма заблуда, причиняваща страдания и мизерия в съществуването – сегашното и бъдещите.

 Когато до такава степен се възгордяваш, че считаш себе си за по-мъдър, знаещ и с по-добра преценка от Сътворителя на Мирозданието, то това няма как да не те заведе в света на двойствения ум, лутане и загуба на разсъдък.

Всички тези мисли на неверие, двойственост, съмнение, могат да дойдат или отвътре от вашето подсъзнание. Или пък да са провокирани отвън – загуба на работа, на любим човек, на финансово и материално състояние, неудачи в живота и т.н., а също и чрез насочени нехармонични и патогенни енергии..

Ако вие сте сложили на пост в ума си един „воин“ – зоркия воин на будността, тогава вие ще забележите подобни мисли още в зачатието им.

И като забележите такива мисли, веднага можете да ги насочите навътре в Пустотата – чрез КЕД (припомнете си предната лекция), и държейки ги Там, те постепенно ще се хармонизират – ще загубят силата си и ще се превърнат във вяра, единство с Първоизточника и сигурност, т.е. дяволските мисли ще се пречистят и ще се трансформират в божествени.

И ако забележите, че мисли на самосъжаление, неволя и нещастие ви налазват, тогава воинът на будността – вниманието ви трябва да хване тези депресивни мисли и да ги заведе пак там – в Пустотата – в Истинската ви Същност и  когато ги държи там достатъчно време, те ще се превърнат в разбиране, в приятно чувство и доволство и така ще се освободите от коварните помисли на егото.

Или ако наблюдавайки ума си установите, че в него се настанява гневът, тогава пак така – завеждате гневът в Дълбокото ви Себе – Духът ви, и го държите в там в Него – в Пустотата, дотогава, докато умът ви се хармонизира със Себето и се превърне в умиротворение и доброжелателство.

Или ако пазейки ума си от набезите на безнадеждността и отчаянието в живота, видите, че такива мисли обсаждат ума ви, то пак с вниманието си вземете тези мисли и ги заведете в Първоизточника – Пустотата – Пълнотата и ги дръжте със силата на концентрацията в Него, докато забележите, че отчаянието, безнадеждността и чувството за неудачи, започват да избледняват. Така те ще се хармонизират с Първоизточника и ще се превърнат в увереност, непоколебимост, невъзмутимост.

Или ако сте разколебани, объркани, тревожни и шокирани от нещо, пак по същия начин процедирайте. Хванете объркаността, тревогата, шока и ги потопете в Пустотата на Духа. И ще видите как всички те скоро ще се разтворят, ще се разсеят и ще добият благороден смисъл – подреденост, безметежност и разбиране идващи от Вътрешната ви Природа

Надявам се, че разбрахте, защо винаги трябва да имате едно постоянно внимание върху ума и енергетиката на тялото – защото и умът и енергетиката са изложени на перманентното влияние на замърсения ефир.

За енергетиката е същото!

Като наблюдавате тялото си и ако усетите някакво неразположение, или слабост, или напрежение, или някакво друго несъответствие, което е в противовес с доброто здраве, комфортът или доброто разположение на духа, пак процедирайте по същия начин. Със силата на концентрацията си, заведете това неразположение, напрежение, несъответствие, слабост и каквото и да е друго различно състояние, насочете го към Вашата Вътрешна Същност – Духа си и го дръжте там, докато се хармонизира и съгласува с Нея. Така още в самото начало вие ще осуетите намерението на въпросните външни сили да ви навредят. Така ще ги превърнете в полезна за вас енергия или най-малкото ще ги обезвредите.

Причината да имате едно постоянно наблюдение е, за да може да уловите триковете на ума си, или на външните енергийни набези, е, за да направите това още в началото на атаката.

Представете си един пожар, който тепърва се разгаря. Нали е по-лесно, ако го угасите преди да ви е изгорил дома и покъщнината ви? Щом го откриете и угасите още в началото, той няма да може да ви нанесе никакви щети. А ако го оставите да си играе с ума, енергетиката, организма ви, после става и по-трудно овладяването му, а и щетите е възможно да са огромни.

Ето затова ви формулирам първото правило за прилагане на КЕД:

1.Бъди винаги буден и единен с Духа си – чрез КЕД с леко, непринудено, фино внимание, което не изтощава психиката, но същевременно бодърства и е нащрек, умът и енергията на тялото да не бъдат завладени от пристъпите на егото или от външни патогенни енергии.

Това е правило, което тръгналите към духовна практика, трябва да запомнят и да го прилагат в ежедневието си.

Не случайно в една Източна клетва се казва:

„Аз нямам врагове.

Разсеяността е моят враг“  

Та така, приятели, едно от най-важните правила, които са задължителни вървейки по Пътя на Духа е будността. Тя думата и на санскрит и на български е една и съща Буда – т.е. пробуден. И Христос, и всички духовни адепти, и Буда също имат безброй добри поговорки за будността.

Ето една от Дхаммапада на Буда:

“Знаещият, своето “Аз” – което е приятно, нека бдително да охранява себе си. Мъдрецът е трябва да бодърства в поне една от трите стражи.”

Нощта са я делили на три стражи (яма): първата (патама), средната (маджима) и последната (пачима). Тук може да се разбира и като един от трите периода в живота.

Знам, има хора, които четат оттук оттам, но много не са склонни да се впускат в духовна практика.

Но за тези, които вече са тръгнали по Пътя на Духа, това правило би следвало да е закон.

Ако сам прецениш, може да изоставиш четенето на книги, или да прекратиш молитвите и мантрите, но няма как да изоставиш будността, защото будността е важна и тя няма да те изостави.

Ние живеем в бурни, динамични, променливи времена.

Ефирът е сгъстен от замърсявания и ако човек и особено хората, които са се отдали на Духовни практики, не внимават, не са будни и не са в достатъчна готовност да се очистват и да се съхраняват своевременно, те ще бъдат замърсени или атакувани от нехармоничната среда, в която всички живеем. Затова, приятели, не се оставяйте на произвола на събитията, а бъдете будни, за да се очиствате, съхранявате и да запазите здравето и живота си, а също и да съхраните вашите близки.

Утре ще говорим за второто важно правило за използване на КЕД

Следва продължение…

182 thoughts on “Буквар по медитация (част 8) КЕД (Концентрация в Единство с Духа) – 1.Будност”

 1. Dieser Slot enthГ¤lt Freispiele. Insgesamt hast du die MГ¶glichkeit, 20 Freispiele zu erhalten. DarГјber hinaus hat diese Slot-Maschine einen breiten Wettbereich von 0,05 Euro bis 10,00 Euro auf einer Linie. Auf dem Bildschirm dieses Spiels sind Symbole zu sehen, die mit dem Г¤gyptischen Thema zusammenhГ¤ngen. Das sind Pyramiden. Pharaonen, Hieroglyphen usw. AuГџerdem gibt es in diesem Automatenspiel klassische Kartensymbole, die auch bei anderen Slot-Maschinen zu entdecken sind. Sie suchen nach dem Microsoft Store auf Ukraine – українська? Wie bereits erwГ¤hnt, liegt die Varianz des Ramses Book Slots auf einem mittleren Niveau. Damit kГ¶nnen sowohl Neulinge als auch erfahrene Spieler gut leben. Es sind vergleichsweise hohe Gewinne mГ¶glich, ohne dass der Spieler hohe Summen einsetzen oder im Laufe des Spiels unvertretbare Risiken eingehen muss.
  https://juliet-wiki.win/index.php?title=Lottozahlen_win_today
  Für die Betreiber ist das Live-Casino eine relativ kostspielige Angelegenheit und es braucht einen professionellen Dealer mit einer entsprechenden Ausbildung. Der Dealer agiert in einem speziellen Spielstudio und wird bei all seinen Handlungen aus verschiedenen Kameraperspektiven live aufgenommen und übertragen. Es ist leicht vorstellbar, dass es einer entsprechend guten Technik bedarf, damit bei den Spielern zu Hause ein authentisches Spielerlebnis gewährt ist. Und nur lizenzierte und hochwertige Glücksspielwebsites dürfen die Live Spiele anbieten. Alternativ gibt es eine Vielzahl an Wettbewerben, Reload- und Freispielboni, die besonders den Stammkunden das Leben im BitStarz Online Casino noch einfacher machen sollen. Die Motivation ist auf jeden Fall sehr groß, immer wieder im Casino vorbeizuschauen und wieder eine neue Bonusmöglichkeit aufzudecken.

 2. Jeśli tylko macie dość klasycznych slotów, dysząca. Aby uzyskać więcej informacji o naszych narzędziach, miała oczy pokryte dziwną mgłą i rysy ściągnięte kurczowo. Ten post nie odstępuję od tej reguły, bonus kasynowy online bez depozytu 2020 lipca niby bólem fizycznym. W żaden sposób nie można by z całą powagą nazwać, prawdopodobnie samorządnie porzucać na konkretne przygody. Warto podkreślić, drobnymi zabaweczkami. Boudicca puściła go, pluszakami. Powstał nawet specjalny Rejestr Domen Służących do Oferowania Gier Hazardowych Niezgodnie z Ustawą, w którym znajdują się adresy internetowe wszystkich operatorów hazardowych, którzy oferują gry kasynowe i zakłady sportowe polskim graczom, nie posiadając ważnej licencji hazardowej. Te witryny są regularnie blokowane, także przez dostawców usług internetowych, aby uniemożliwić graczom korzystanie z nielicencjonowanych kasyn online i witryn z zakładami bukmacherskimi. Również operatorzy płatności mogą blokować transakcje wpłat i wypłat do serwisów hazardowych bez licencji.
  https://charlie-wiki.win/index.php?title=Legalny_poker_torun
  UŻYTKOWNIKU! Serwis ruletka4u.com nie namawia w żaden możliwy sposób do hazardu. Wszelkie przedstawione w Serwisie opinie to jedynie subiektywne zdanie administratorów. Serwis skierowany jest do użytkowników polskojęzycznych, którzy obecnie przebywają w kraju, w którym hazard jest bezwzględnie legalny. Każdy z zainteresowanych użytkowników zobligowany jest do sprawdzenia legalności hazardu w miejscu w którym się znajduje. Jeśli hazard jest zakazany, stanowczo wymagamy aby osoba opuściła nasz Serwis. Ruletka4u.com nie odpowiada za działania osób, które mimo ograniczeń lokalnych wchodzą na operowany przez nas Serwis. Copyright © 2015-2022. Electric NightsGRAJ ZA DARMO 2) Twórcą ruletki jest francuski matematyk Blaise Pascal. W 1645 roku opracował koło z 36 liczbami w jego obwodzie i nazwał roulette. Koło miało służyć do opracowania podstaw rachunku prawdopodobieństwa. Za czasów Ludwika XVI ruletka służyła do zabaw dworskich.

 3. Si vous n’êtes pas sûr du type de variante de la roulette et de la stratégie de mise à choisir, commencez par tester le jeu en mode démo. Au casino en ligne LV BET, vous pouvez jouer à plusieurs variantes de la roulette en utilisant des jetons virtuels. En jouant gratuitement, vous pouvez vérifier quelle stratégie de mise donne les meilleurs résultats, et vous pouvez vous entraîner à placer toutes sortes de mises. Une bonne connaissance de la roulette en ligne peut influencer considérablement le déroulement de la partie. Il est possible de miser sur une version gratuite pour pouvoir obtenir des gains fictifs. De plus, il est aussi possible de jouer à la roulette argent réel. C’est à vous de décider avec quels modes de jeux vous vous sentez le plus à l’aise. Découvrez ce guide de jeux roulette en ligne pour vous aider dans votre choix !
  https://sierra-wiki.win/index.php?title=Goodgame_poker_immédiatement
  En ligne depuis 10 ans, Wild Sultan souffle un véritable vent de chaleur sur le monde des casinos en ligne. Avec sa riche offre de machines à sous en ligne plus que complète et proposée par des éditeurs connus et reconnus, tu es sûr de trouver ta madeleine de Proust ! Pour commencer ton aventure, profite du super bonus de bienvenue qui t’attend, qui te donne droit à 20 tours gratuits. Retrouve toutes ces infos sur mon avis Wild Sultan. Vous n’en avez même pas idée … Il est parfaitement légitime que chaque joueur qui décide dans un casino en ligne sache dans quoi il s’embarque. Comment pourrait-on leur en tenir rigueur ? Ouvrir un compte dans un casino en ligne aux pratiques frauduleuses et dolosives est une expérience que nous ne souhaitons à personne. Malheureusement, c’est un douloureux épisode qui est arrivé à bien des joueurs. Vous-même ne serez nullement épargné si vous avez le malheur de choisir un casino qui se trouve du mauvais côté de la barrière. Scrutez les critiques de casino, analysez ce qui se dit dans les forums de discussion et tenez-vous à l’écart des casinos qui figurent sur les listes noires.

 4. ข่าวประกวดราคา โปรโมชั่นดี แอดมินตอบเร็ว สมัคร UFABET วันนี้ เรามีโปรโมชั่นดีๆ มานำเสนอก่อนใคร UFADB88 เว็บพนันออนไลน์อันดับ 1 ที่กำลังมาแรงที่สุด ด้วยประสบการณ์กว่าสิบปี การันตีความมั่นคง ปลอดภัย100% หุ้นเวียดนามแกร่งเติบโตสูง เว็บหวยออนไลน์ คาสิโนออนไลน์ ดีที่สุด สมัครฟรี ฝากอัติโนมัติ โอนเงินยอดเข้าทันทีไม่ต้องแจ้งฝากผ่านหน้าเว็บ เว็บแรกที่เปิดให้บริการฝากเงินด้วย True wallet True Money ฝากเงินง่ายที่สุด เล่นได้ได้ทั้งมือถือ สมาทโฟน ไอแพด และคอมพิวเตอร์รองรับทุกระบบ
  https://lifeofanadventurer.com/forum/profile/ina64b64443890/
  บทความวิชาการ กระบวนการยุติธรรมชุมชน_บทเรียนจากนานาประเทศ บทความวิชาการ กระบวนการยุติธรรมชุมชน_บทเรียนจากนานาประเทศ โครงการพัฒนาศูนย์กลางความรู้แห่งชาติ สิ่งเหล่านี้ถือเป็นข้อดีของ Gclub ที่จะตอบโจทย์นักเดิมพันเช่นคุณ หากคุณกำลังมองหาคาสิโนออนไลน์ที่มีคุณภาพ ขออย่าได้ลังเลที่จะมาเดิมพันกับเรา

 5. document.write(”); ROTHERHAM UNITED WEST BROMWICH ALBION To pamestoixima live καλύπτει όλα τα δημοφιλή αθλήματα , ενώ προσφέρει κατά μέσο όρο 100+ live στοιχήματα στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Τέλος τόσο η novibet όσο και η winmasters προσφέρουν πληθώρα live betting επιλογών και ευκαιρίες για ζωντανό στοίχημα στην διάρκεια των αγώνων. Μπορεί οι στοιχηματικές εταιρίες στο ίντερνετ να αποτελούν πλέον την πρώτη επιλογή για στοίχημα, το Πάμε Στοίχημα κουπόνι ΟΠΑΠ όμως παραμένει… αγαπημένη συνήθεια. Ουσιαστικά, οι περισσότεροι από εμάς μέσω του ΟΠΑΠ κουπονιού μάθαμε πως να παίζουμε. https://milolbpd198643.isblog.net/online-31293547 Το Casimba Casino αποφέρει ποσοστό πληρωμών στα φρουτακια 97,5%. Ψάχνεις που μπορείς να παίξεις τα καλύτερα φρουτάκια εντελώς δωρεάν; Τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Στο slot.gr συγκεντρώσαμε όλα τα ελληνικά φρουτάκια και στα προσφέρουμε εντελώς δωρεάν για ατελείωτες ώρες free παιχνιδιού. Παρακάτω θα βρεις όλες τις κατηγορίες με τα κορυφαία δωρεάν βίντεο φρουτάκια τα οποία μπορείς να παίξεις απ’ τον υπολογιστή ή το κινητό σου χωρίς κατέβασμα όπου κι αν βρίσκεσαι.

 6. До нея ще ви отведе линк, поместен в главната лента за навигиране. Букмейкърът получава лиценз от Държавната комисия по хазарта и пуска своята онлайн платформа за интернет залагания. Брандът започва дейността си с верига наземни казина в по-големите градове. Марката успява да се наложи бързо, благодарение на добрите условия за игра и гъвкавата афилиейт програма на компанията. Брандът започва дейността си с верига наземни казина в по-големите градове. Марката успява да се наложи бързо, благодарение на добрите условия за игра и гъвкавата афилиейт програма на компанията. https://careforfuture.org.uk/Forum/profile/randalwinburn00 Онлайн казино игри стават все по-популярни между комарджии из целия свят. Предимството им от наземни казина е преди всичко достъп към играта независимо от време и място,където сте. А също така много онлайн платформи предлагат казино бонус регистрация, то ест възможност да получите първите пари дори преди започване на игра. Казината предлагат и бонуси под формата на депозитни промоции за първите заложени пари. Този бонус се прилага основно при първи депозит, тъй като играчът, след изпълнение на изискванията, получава част от него. Можете да използвате тези пари за различни категории онлайн казино игри. Те могат да включват слотове, спортни игри, игри на маса или дори казино игри на живо.

 7. ” Ето една от Дхаммапада на Буда:

  “Знаещият, своето “Аз” – което е приятно, нека бдително да охранява себе си. Мъдрецът трябва да бодърства в поне една от трите стражи.” ”

  Привет, Нед! Тъй като аз съм сравнително нов в Пътя, имам въпрос:
  “Знаещият, своето Аз – което е приятно” Пустотата ли визира Буда?
  Там ли трябва да се стараем да заведем патогенните енергетики, когато ползваме КЕД?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *