Буквар по медитация (част 9) Правила за прилагане на КЕД – 2. Усилване на КЕД

В обикновено състояние насочеността ни към Духа, следва да е лека, не натоварваща, не обременяваща, тъй като тя не бива да се различава от естественото човешко разположение на духа. Не е добре да предизвиква напрежение, защото това води до умора, изтощение и блокиране на организма

Има обаче състояния, които изискват по-спешни мерки. Тогава, за да оцелеем или да отговорим на необходимостта за постигането на целта си, се налага да въздействаме с по-силна енергия.

За да съм по-ясен ще приведа няколко примера:

Когато обикновената лека, непринудена КЕД – Концентрация в Единство с Духа е недостатъчна за възстанови навреме вътрешното ви състояние. Ако усетите, че ви атакува някаква външна сила – вирус, токсин, паразит, енергийно влияние или някаква физическа сила, и в тези случаи обикновената медитация чрез КЕД се оказва недостатъчна и безполезна, тогава следва да усилите КЕД, за да можете да се защитите адекватно.

Или ако усещате, че за да постигнете целта си ви са необходими сили и умения по-големи от обичайните, тогава пак усилвате КЕД

Ако тренирате и желаете да повишите силата на Вътрешната си енергия, пак следва да усилвате КЕД, за да можете да се подготвите, за евентуалните трудни бъдещи моменти.

Също, ако с обичайната лека сила на медитация, не можете да овладеете психиката си или да контролирате чувствата и емоциите си, заради вътрешен конфликт или външна провокация, пак следва да усилите КЕД.

Въобще, изпитате ли силна нужда да възстановите бързо психичното си равновесие, или имате по-голяма необходимост от сили, енергия и способности, тогава усилете КЕД.

Какво означава да усилим КЕД?!

Означава, че трябва да увеличим концентрацията на внимание и енергия към сливането на дадения обект с Духа вътре в нас.

Примерно, ако имаме нужда да очистим сърдечната си област от някаква токсична енергия, която ние връхлетяла, то ние следва със силното си внимание да отидем в сърдечната област, да я насочим към Духа си, т.е. мислено да я потопим в Духа си – Пустотата и да я държим там, докато тя се хармонизира, очисти и напусне тялото ни.

Иначе, ако използваме лека КЕД, тя ще действа бавно и е възможно токсичната енергия да увреди областта около или самото сърце.

Да кажем, че леко насочваме областта на сърцето в Духа си, добре, ако не е спешно – може.

Но ако имаме крещяща нужда от овладяване, тогава няма да има време да медитираме с часове, за да си помогнем. Необходими са спешни мерки!

Или друг случай, ако в нас е попаднала някаква отрова и наблизо нямаме възможност за конвенционална медицинска помощ, тогава пак със силна концентрация вниманието си и със силна енергия, отиваме до поразената зона на тялото, концентрираме се в нея и я насочваме в Духа си. Държим я там, докато я хармонизираме и докато обезвредим отровата, и до отстраняването и от организма ни.     

Колкото по-силна е концентрацията (КЕД), толкова по-бърза и по-ефективна ще е трансформацията. И толкова по-скоро ще постигнем целта си.

Нека да го представим по друг начин. Представете си, че сте нападнати от див звяр. Ако бягате леко, нямате шанс да се спасите, но ако се задействат инстинктите ви и вие тръгнете да  бягате с максималните си възможности, тогава шансовете ви да се спасите се увеличават многократно, особено, ако сте и тренирали как да оцелявате.

Така мога да сравня обикновената лека и без напрежение КЕД, т.е. медитация: Ако имате време да се разходите с комфортна, приятна крачка, няма нужда да изопвате мускулите и силите си и да прилагате силна КЕД. Но ако сте в някакви форсмажорни и спешни обстоятелства, ще ви се наложи да усилите КЕД, за да се спасите или да постигнете определената си цел.

Представете си, че сте били разсеяни или сте допуснали много токсини в организма си и той станал удобна среда, за развитието на някакъв вирус.

Постепенно, вирусът или паразитът, е обзел всички кътчета на организма ви. Имате висока температура, задушавате се, и прогнозите за оздравяване се влошават рязко. Тогава, ако приложите леката и не натоварваща КЕД, няма да можете да убиете развитието и токсичността на вируса може да стигне до такава степен, че да ви увреди тежко и дори да ви убие.

Обаче, ако редовно тренирате чрез КЕД способностите на вътрешната си енергетика и включите и усилите рязко КЕД, тогава вашата вътрешна Сила бидейки в Единство с Духа ви, ще започне бързо да хармонизира организма ви с Духа ви, т.е. способността ви да въздействате на отровите, вирусите, паразитите, ще се увеличи многократно и ще започне обратния процес – към оздравяване. Паралелно с това, токсичната патогенна енергия ще бъде нагнетена и отправена към най-близките отвори и изходи на тялото – кожа, теме, очи, уши, език, нервните окончания на носа, краката, ръцете, половите органи, ануса. Така, колкото по-нагнетена е токсичната енергия, толкова по-силно ще усещате или изтръпване към съответния изход, или като бодеж от игла, парене, студ, свиване, разширение, спазъм и др.

По този начин положението ви ще се подобри за минути и часове. Да, буквално за минути ще спадне високата температура ще ви олекне и погледът ви ще се проясни. ,

Знам, пак ви казвам, има задръстени хора, които вярват само на това, което са прочели в модерните книги. Но това пък са знания, които са в древните книги на Духа.

Задръстените хора нека да се лекуват, както те си желаят и да не пречат на тези, които работят чрез Духа – КЕД.

Научете и редовно тренирайте работата с усилването на КЕД, защото от това за в бъдеще ще зависи здравето и живота ви.

Нека пак да преговорим:

Насочвате със сила, вниманието си към въпросното болно място или към определения външен обект, и със силна концентрация на вниманието го въвеждате в Пустотата – Духа си, .т.е насочвате го силно в Себе си. Държите го там пак със силна Концентрация, и продължавате така докато, енергийно го разтворите напълно. Така болното място или външния обект ще се хармонизира, ще се възстанови, а токсичната енергия ще напусне тялото през някой от отворите му.

Възможностите на Духа и вътрешната енергия са големи, но успехът и ефективността, винаги  ще са продукт на вашите лични умения и способности, да привеждате в Единство тялото или външните обекти с Духа си.

Нали разбрахте, Духът може да може всичко, но законът е:

вие – вашите умения да привеждате центровете, частите на тялото или външните обекти в синхрон с Духа ви са необходими за спасителните ви умения!

На невежите може този метод да им се струва несериозен или не работещ, но не се заблуждавайте! Много, безброй пъти съм си служил с него и съм оцелявал. Като започнете от престоя ми на нечовешки студове през зимата, които биха убили всеки човек, който не е подготвен. Да преминем през потушаване на възпаления причинени от убождания, от паразити – кърлежи, змии. И стигнем до трансформация и неутрализиране на токсични субстанции.

Древните ни предци, ежедневно са си служели с тези методи, но хората постепенно, и живеейки – увлечени по развитието и технологиите са забравили тези спасителни техники, с които могат да си помагат и да спасяват собствения си живот и живота на близките им.

Добре би било, ако всекидневно тренирате тази техника. Защото от една страна, тя усилва уменията ви за КЕД. А от друга, ежедневно ще ви чисти от натрупаните токсини в тялото ви.

Естествено, тук следва да се съобразявате и с кризите на очистване, защото знаете: очистването е съпроводено с кризи.

А през кризите се преминава внимателно и деликатно.

Когато попаднете в криза свързана с очистването, не бива да прилагате техниката на усилената КЕД, защото така още повече ще засилвате кризата, тъй като ще продължавате да увеличаването на токсините в циркулацията на енергетиката ви.

Това е обект на дълъг разговор и обяснения, на които ще се спра подробно в бъдещите лекции, но засега трябва да знаете това:

а).Ако ви нападат външни сили, патогенни и токсични енергии, тогава включете в действие техниката ви за усилена КЕД;

б).Ако неразположението ви се дължи на очистваща криза, тогава преминете през това очистване с лека и не натоварваща КЕД.

Подробно ще ви обясня, защо се процедира така в някоя от следващите лекции в „Буквар по медитация“

Сега запомнете следващото правило:

2.Усилвай достатъчно КЕД в моментите на необходимост, за да повишаваш силите и способностите чрез Вътрешната си енергия, за да можеш да преодоляваш препятствията и трудностите към постигането на целта.

И също е добре да се запомни, че никой и нищо няма да ни спаси, освен ние самите. Сещам се за онази мъдра мисъл на стратега Миямото Мусаши:

„Уважавай Буда и Боговете, но не разчитай на тяхната помощ.“

И другата негова максима:

„Можеш да се биеш само по начина, по който тренираш!“

Така че, приятели, не казвайте, че можете! Не казвайте, че не можете!

Тренирайте така, че да повишавате възможностите си, за да владеете тялото, здравето и живота си!

Здравето и животът ви зависят вас самите!!

Следва продължение

11 thoughts on “Буквар по медитация (част 9) Правила за прилагане на КЕД – 2. Усилване на КЕД”

 1. Esto puede ser molesto cuando sus relaciones se interrumpen y no se puede rastrear su teléfono. Ahora puede realizar esta actividad fácilmente con la ayuda de una aplicación espía. Estas aplicaciones de monitoreo son muy efectivas y confiables y pueden determinar si su esposa lo está engañando.

 2. Прекрасно е, че можем да си припомняме и сверяваме “часовника” си, докато придобием опитност!
  Благодаря! 🙏❤️

  1. Маргаритка

   Благодаря за разясненията, Нед! Медитирайки, днес усилих КЕД, за да си помогна на болката в пръстите на ръцете – ревматоиден артрит. В продължение на един час “държах”ръцете в Центъра. Появиха се иглички в краищата на пръстите, но и малко главоболие. Приключих насочването и концентрацията на болката в Себето. Ще намаля времето.
   Спокойна нощ, Нед!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *