Духовността. (част 6) Работа чрез Духа върху екстрасензорните възприятия.

Преди да преминем към същинската част, ще е полезно да уточним някои важни неща.

За да можем да работим с пълния си потенциал, първо е необходимо умът да е уравновесен, умиротворен и потопен в Пустотата. 

Защо е необходимо това?

Необходимо е, тъй като ако умът не е в Центъра си, той постоянно ще се намесва в информацията, която ще получавате, било то директно от Духа или чрез екстрасензорните ви умения.

С пълна сила тук важи поговорката: 

„Няма по-глух от този, който не иска да чуе!“

Представете си сега един ум, който копнее за нещо, и така желае това нещо да се сбъдне, че той дори да улови част от Истината, след това много бързо ще я изопачи според копнежа си. 

Или да вземем за пример, когато някой много го е страх нещо да не се случи и толкова много не иска това, че отхвърля всичко подобно или свързано със страха му.

После ще си кажете: „Ама те дълбоките ми духовни сетива ме излъгаха!“

Не, не са те излъгали твоите сетива и Духът ти, а те лъже силно пристрастния ти ум.

Това правило е номер 1!

Когато пристъпвате към изучаване, на каквото и да е чрез Духа си, чрез екстрасензорните си способности или биолокация, е задължително умът ви да е безпристрастен, умиротворен и добронамерен към всички и всичко.  

Или друго, когато искате нещо да го хармонизирате чрез Духа си, вие следва да възприемете и да се съгласите с всички последващи действия, идващи от Пътя.

Какво означава това ли?

Това означава, че ще ви води Духа и Духовния Път, а не умът ви.

Ще ви дам пример с Корона вируса. 

Представете си, че сте се заразили и вие сте забелязали уловили заразата навреме. Започвате хармонизиране на съответните части – гърло, носоглътка, трахея, бели дробове и върху цялото тяло.

Много мощен и явен е ефектът, когато използвате тази техника за хармонизиране и очистване чрез Духа. 

Но оставете Духът да ви води в очистването и в постигането на резултатите от работата. Някой, който още не се е освободил напълно от противоречивия си ум, веднага може да започне да се съмнява, да роптае и хули.

Но какво ще се получи, ако искаме всичко да се подчинява на обикновения ограничен човешки ум? 

– Човек има общо взето две системи за защита. Първата е енергийната, а другата е имунната. И след като сме се инфектирали с вируса, ако веднага пристъпим към енергийното му унищожаване, ще стане така, че имунната ни защита ще започне да линее. Нали знаете, всичко съществува и е здраво, когато се упражнява редовно. Ако за най-малкото нещо вземате антибиотик, имунната ви защита отслабва. Това е от една страна, че приемате токсини в тялото си, а от друга страна, вие спирате да я тренирате да е тя силна и способна да се справя с вируси, паразити, бактерии, токсини и всякаква друга гад, която навлиза в организма ви. 

И ако оставите естествените ви защитни сили без тренировки и „спартански живот“, естествено е, тя да отпадне и да не е способна да ви защитава.

Затова, когато пристъпвате към хармонизиране и унищожаване на вируса, следвайте Пътя на Духа. 

Духът е свръх интелигентен и ще потисне и остави болестта във вас до такава степен, че да не ви увреди и да не ви нанесе някакви трайни щети, но същевременно той няма да убие вируса  начаса. Ще остави една малка част от него да развие болестта в организма ви, за да може имунната ви защита да тренира и да е боеспособна за след това. 

Иначе, ако действате само бионергийно, ще се получи глупаво, защото вие ще убиете вируса на секундата или за няколко минути, но имунната ви защита ще отпадне и ще бъде неспособна да се бори. Един, два, три пъти така и знаете, че когато нещо не работи то закърнява и атрофира.

А другата причина е, че след примерно  една седмица, вие пак ще се сблъскате с вируса, и пак ще трябва да се занимавате енергийно с него, за да не се разболеете лошо, и така до безкрайност ще се разигравате да правите едно и също нещо с енергията си. 

Енергията ви е по-висшата защита – тя е „тежката ви артилерия“ – не може да я използвате за маловажни неща. Вирусът не е маловажен, но следвайте вътрешния си Пилот, за да е съобразено всичко с Духа!

Въобще, независимо, какво правите, е правилно да го правите, чрез медитацията КЕД, т.е. Пътя на Духа.

Познавах хора, които преди години с лека ръка, започнаха да практикуват и да лекуват с биоенергията си. Големият процент от тях са мъртви или много болни, и то е затова, защото не познават правилата. И като са видели ефекта от биоенергията, те започнаха да я прилагат безогледно и безразборно. 

Та така, независимо, дали ще изучавате нещо чрез биоенергетиката си или Духа, а най-добре, ако има единство и синхрон, първото нещо е да направите ума си безстрастен, т.е. да навлезете в състоянието „всичко е все едно за мен“, без значение какво се случва или ще дойде занапред.

Когато изучавате някакъв обект, случка в миналото или използвате биолокация:

 1. Станете едно с Духа си – КЕД;
 2. Отидете със съзнанието до образа на обекта, вземете мислено и го потопете в Духа.
 3. Ако през това време, докато го държите в Духа си, се появят мисли, идеи, емоции, не се въвличайте в тях, защото разграждайки обекта, случката, темата, въпросът се отделя енергия, която ще ви се отрази и ще ви влияе. Не се въвличайте нито в позитивните насоки, нито в негативните.
 4. Имайки единството с Вътрешната ви Същност, ако тя ви насочва да продължите, тогава продължавайте с процедурата. Но ако Вътрешната ви Същност ви води към прекратяване, тогава е разумно да спрете. Не всичко е във властта на хората, но това най-добре може да ви посочи вашият Вътрешен Пилот.
 5. Няма да бързате с резултата, защото първо през вас ще премине енергията на изучавания обект, а тя обикновено е нехармонична. След като преодолеете съпротивителните и сили, ще стигнете до Истинският Отговор.
 6. През ума ви може да преминат различни картини, говор, миризми и други усещания. Просто не бързайте да приемате всичко за истина. Оставете мненията, изоставете догадките, не се отклонявайте в никаква позната информация или логика. Когато илюзиите преминат, Умът ви ще се спре на Реалността и няма да има съмнение в истинността и. 
 7. Останете неутрални през цялото време и същевременно свързани с Вътрешната си Същност. Ако усетите някакво напрежение, болки, замайване и други, Усилете КЕД, за да не се изгубите в бъркотиите.

Знам хора, които пристъпват към биоенергийно проникване в обектите, престъпленията, случките, без да са обезпечени с единството с Духа си. 

– Да и така може, но ако сте сигурни, че сте по-силни енергийно от този обект или със свързаните с него духовни и енергийни същности. 

Обаче, един такъв подход може да ви изиграе лоша шега и да пострадате. Дори не после, а на момента.

Ако се сблъскате с някоя силна Стихия, джин, егрегор и др. подобни, той ще ви заблуди така, както на него му е удобно, за да ви вкара в нещастията. А може да проникне през защитата ви и да влезе във вас. От това се отключва и се развива шизофрения и това състояние е жестоко, защото ще ви съпровожда до края на живота ви, че и след това. За патогенната енергия, която ще „подари“ в организма ви, няма да говоря.

Въобще, ако действате самосиндикално и без помощта на Вътрешната си Природа, това си е авантюра, в която никак не си струва да започвате. 

Някои го правят чрез покровител, но това е като да разчиташ на някой друг, а не на Себе си – на Духа си, и то пак е вид заробване и задължаване към разни духове. Не ви го препоръчвам.

Когато сте се заели с такава работа, трябва да знаете, че може да се сблъскате в всякакви биоенергийни полета – някои са слаби, но има и много силни. Има гневни духове, или лукави, или коварни.. Това е като в нашия свят – можете да срещнете всичко, зависи къде ходите. Ако влезете в някое гето, такива ще са и съществата. Има и скитащи духове, неспокойни, нахални, нагли, молещи. 

Важното е да не се въвличате!

Те може да ви говорят, да ви нападат, да изискват, да молят да ви манипулират и прочие.

Важното е да не влизате в ненужни контакти със тях. Изследвайте си там, каквото имате чрез Духа си, без да завързвате разговори, да им обръщате внимание или да се сприятелявате. Няма никаква гаранция, ако се отпуснете и дадете доверието си на някой, че той ще отговори със същото. 

Нула доверие, нула!

Вършете си вашата работа, изучавайте, каквото ви е необходимо, но не се поддавайте и не се залъгвайте, че някой е много добър, отзивчив или любящ, дори и да такъв!

Нашият свят си е тук. Техният свят е при тях. 

И да ви се случи да се срещнете с някой, който познавате, какво от това? – нямате работа да влизате в контакт с тях. Други използват духове на умрели хора, но това пак е несигурно, нечисто и опасно.

Разбрахте ме! 

Прилагате си КЕД – Концентрацията в Единство с Духа. Следвате Вътрешната си Природа и никога не се отклонявате от Пътя!

Колкото по-отворен е енергийно един човек, толкова е по-чувствителен и екстрасензорните му възприятия са по-силни. Това е хубаво, но и е лошо. 

Хубавото е, че неговият психически „Wi – Fi” е включен винаги и лесно може да улавя информацията наоколо.

Лошото е, че тъй като е отворен, в него по-лесно попадат външни влияние и е по-уязвим откъм намеси. 

Тук е мястото да кажа, че медитативната практика ще изостри още чувствителността му, а и ще усили енергийната си и духовна защита, за да не може кой да е да с намесва в енергетиката му.

Всеки се ражда различен. Един има заложени още от раждането си едни умения, друг – друг. Някой с много тренировки, ще постигне това, което надареният ще направи без усилия. 

Няма място за състезания, тъй като всеки е уникален и различно талантлив.

Утре ще говорим за двигателната медитация!

Следва продължение…

11 thoughts on “Духовността. (част 6) Работа чрез Духа върху екстрасензорните възприятия.”

 1. Рада Лалева

  Невероятно е, как всеки Ваш пост, синхронизира с моето състояние и нужда!?
  Благодаря от ❤️!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *