Духовността. Силата на хармонизирането, защитата и въздействието, зависи преди всичко от силата на Духа – силата на КЕД – техниката е в “Буквар по медитация”

Когато говорим, че да се насочим в някакъв център вътре в тялото или в обект вън от тялото и да го променим според целите си, е необходима сила.

По начало всеки човек с енергията си влияе или променя тялото си или външните обекти и всичко, към което отправя концентрацията и енергията си.

Обичайно, човек работи с много малък потенциал от възможностите си. А и психичните му сили са толкова отслабнали и закърнели, че влиянието им е съвсем слабо.

Понякога обаче, под въздействието на определени емоции, психичната енергия се активира – става по-силна и по-проникваща. Дори  без човек да знае, ако не владее психичните си сили може да повлияе лошо на околните – примерът е при урочасването. Насочването на вниманието и вътрешната настройка е достатъчна да повлияе на незащитен човек.

Също при близка комуникация може да се усети психичната енергия на събеседника. Казвам „психична енергия“, но това е общо название. Иначе енергията в нас е на много подвидове. Може да говорим за енергията на сърцето, на ума, на мислите, на емоциите, на отделните органи и прочие. Колкото повече работим върху съхранението и усилването на вътрешната си енергия, толкова по-силна и надеждна ще е тя.

При контакт с други хора ние отдаваме и същевременно приемаме енергия. Ако определена част от тялото ни е незащитена, рискуваме тя да бъде източена неконтролируемо. А щом енергията ни се изчерпи, в зависимост от коя част на тялото става това, ще последва колапс или най-малко – страдание.

За да не се стига до това положение, е належащо да поддържаме защитата си на ниво.

Има хора, които изричат определени формули, молитви, мантри и т.н. и така защитават тялото, организма, енергията си, но всичко това пак има своя определен потенциал и щом той бъде надвишен, ще последва пробив и източване.

Добре е винаги да имаме един поглед върху тялото и ума си. И да сме насочени навътре към Центъра си. Това не означава, че автоматически ще сме защитени от всеки и всичко. Да, ще имаме защита, но все пак е добре да наблюдаваме, доколко тази защита работи, дали е ефективна и достатъчна.

Щом имаме постоянна будност, тогава няма страшно, защото във всеки един момент ще имаме ясна представа, до каква степен защитните ни сили работят и кога вмешателството отвън е надделяло над ограждането.

Защо пак говоря за будността ли?

Защото щом сте будни, ще имате един спокоен, безмълвен, невъзмутим ум.

Знам, сега ще последва въпросът:

„Добре де, ти постоянно ни казваш, че Умът, който е в Центъра си е безмълвен, пуст, празен? Как тогава ние ще можем да мислим и да се защитаваме, ако умът ни е лишен от мисли – щом е празен, той ще е незащитен?“

Веднага ще ви кажа, че когато умът е центриран и единен със Същността, той е пуст и е лишен от паразитни мисли. И макар, че умът изглежда пуст, празен и лишен от мисли, това не е точно така. Умът, който е празен в следствие на Пустотата, не е беззащитен. Така в ума няма никакви мисли, но той много точно може да улавя цялата картина.

И за да ви стане по-ясно ще ви дам пример с различни детайли.

Един мислещ ум, вижда поотделно всеки елемент и така един по един ги събира и построява, за да може да конструира цялата картина.

Един Ум, който е единен с Пустотата, вижда директно цялата картина с всички елементи и детайли в нея.

Или по друг начин казано, ако откъслечния ум вижда отделните звена от една верига, то Умът, центриран в Пустотата вижда веднага цялата верига – с всички звена в нея и другите и елементи. Това е разликата между откъслечния ум и Умът от Пустотата.

И връщайки се на основния въпрос, ще ви кажа, че когато сте будни и с Ум идващ от Пустотата, вие на секундата ще можете да сте наясно с цялата картина на енергообмена или евентуалното вмешателство.. Докато, ако разчитате на разделящия и откъслечен ум, ще виждате елемент по елемент и това ще ви забави и няма да сте така ефективни и защитата си.

И като наблюдавате с Ум идващ от Пустотата, начаса ще забележите коя част от енергията на тялото ви е оголена. И към коя част е насочена атаката или източването. Така ще сте в състояние да реагирате адекватно и навреме.

Общата защита с ограждане и формули е ефективна, но при по-обикновени случаи.

Ако силата на агресията или влиянието на патогенната енергия надвиши силата на защитата, пробив ще има.

Силата на защитата е базирана на силата психичната енергия, която сте упражнили. И ограждането, и мантрите, и молитвите също са с такава сила, макар някои да ги мислят, че са всемогъщи.

Дори и да четете Киприянови молитви или свещеник да се опитва да ви пречисти със свещенослужението си, миро, светена вода, тамян и другите тайнства, това пак ще се вмества в параметрите на вашата, на свещеника и неговия екип психична енергия.

В смисъл, че ако ще да се съдере от четене и повтаряне, ако силите му не са достатъчни, нито болестта ще бъде излекувана, нито злият дух ще напусне мястото или болния, нито защитата ви ще бъде надеждна. Обикновено, хората си мислят, че щом са извършили един ритуал, то той ще е достатъчен.

Да, да, ама не!

Точно по тази причина болестите не си отиват, когато ги гонят. Това е така, заради слабото енергийно въздействие и недостатъчната им Сила на Духа.

Ако човек наистина има силен дух и вяра, тогава има и могъщо излъчване, на което няма как болестотворните енергии, злите духове или другите агресори да устоят.

Хората от едно време затова са ходели по манастири, за да ги очистват истински божи хора. Щом един монах е последователен в служенето си на Безграничния Дух, той развива могъщи сили, които могат да помагат при здравословни проблеми, болести и недъзи.

Разбира се, че неговите действия никога няма да противоречат на Духа и кармичната обусловеност, но силата на такъв човек е неимоверна.

В днешни времена хората ходят по църкви, манастири или свети места, само че нито църквата има сила, нито манастирите са за пример, нито светите места са осветени.

Нямам намерение и не искам никого да съдя, но не мога да не отбележа немощта на днешното духовенство. Те треперят от Ковид, увили се с маски и скрили се зад десет врати, не могат сами себе си да опазят, а какво остава да помагат на миряните. В манастирите се шири похот и задоволяване на плътски желания, а ние да очакваме от тях да имат Сила на Духа. Откъде да дойде тази сила като Духът се е отдалечил от тях, заради тяхната алчност, егоизъм и извращения.

Днес говоря за Силата на Духа. Колкото човек е по-единен и свързан с Духа, толкова са по-големи и Духовните му Сили. Имаш ли връзка с Духа, имаш сили и способности, защото единството с Него ги прелива директно в теб.

За този, който е плътно и неразривно свързан с Духа няма сила, която да може да му противостои.

Няма болести, които той да не може да подчини и няма начин да не се възстанови от боледуването си.

Няма зли духове или други натрапници и вмешателства, с които той да не може да се разправи и то бързо, защото единството с Духа му го прави неуязвим, непобедим и могъщ.

Няма обекти или цели, които да си постави и да не може да ги овладее, защото Вътрешната Същност – Духът е негов водач, т.е. уменията и силите му са същите като тези на Духа.

Няма и вътрешни противници, защото който има силна връзка с Духа си, ще може да хармонизира, преобразува и да използва всичко, към което той се насочи, тъй Силата на Духа му е негов съпътстващ помощник.

И въобще да знаете, ако сте чували за силата на мисълта и подсъзнанието, това е наполовина вярно.

Ако действително искате да имате сила на мисълта и подсъзнанието, то съединете ги с Вътрешната си Същност и така те ще придобият всемогъществото на Духа. Иначе ще са слаби и незначителни, тъй като ще притежават само параметрите на човешкото ви същество.

Силата на мисълта е могъща, когато умът ви е единен с Вътрешната ви Същност. А ако умът работи самосиндикално и отделено от Духа, не разчитайте на неговите възможности. Сливайки се обаче с Вътрешната си Природа, той става неузнаваем и могъщ!

Силата на въздействието с Вътрешна енергия ще е с колосална мощ, но само ако имате единството с Духа си. Вътрешните центрове и органи под въздействието на енергийното въздействие ще ви се подчиняват, но само ако Силата на Духа е с вас!

Ще можете да обработвате външната среда, обектите и времето, но само ако сте слети с Духа си, защото ще имате могъществото на Силата на Духа.

Погрешно се пишат книги като се обяснява, колко бил силен ума, подсъзнанието или въздействието на мислите.

Вярно е, те са силни, но само когато имат връзка с Първоизточника си – с Духа. Иначе, ако са откъснати от Него са мижави и незначителни.

Ако искате да ги използвате пълноценно, слейте ги с Духа си и така те ще придобият силата на Вселената! Тогава наистина ще можете да си служите с тях.

Силата на Духа не е някакъв номер, трик или фокус. Тя се придобива като следвате Пътя на Изначалната си Същност. Виждал съм хора, които се опитват да имитират въздействието идващо от Духа, но много често това завършва твърде печално.

Бъдете искрени към Себе си и Духа. Изпълнявайте повелите Му и не се опитвайте го надхитрявате, защото това винаги ще е във ваша вреда.

Този, който следва Вътрешната си Природа придобива Нейната Сила – това е Силата на Безграничния Дух.

Никога не е имало, няма и не може да има нищо по-силно и могъщо от Силата на Духа  – тренирайте сливането и единството  си с Него, прилагайте и използвайте Силата Му!

12 thoughts on “Духовността. Силата на хармонизирането, защитата и въздействието, зависи преди всичко от силата на Духа – силата на КЕД – техниката е в “Буквар по медитация””

  1. Благодаря, за толкова ясно, обхватноо разбираемо разяснение, Нед!
    Благодаря ти от сърце и душа!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *