Духовността. Как се замърсяваме?

Енергийното замърсяване се различава от физическото замърсяване по това, че може да се случи и без да разберем. Докато за да се изплескаме физически, е необходимо да отидем там където има нечистотии, при енергийното може да стоим без да помръднем и то пак ще ни намери и ще сложи петно върху енергийната ни матрица.

Как се замърсяваме?

Енергийното замърсяване може да го направи нашият собствен ум. Ако се впуснем с ума си в алчността, оскверняването няма да се забави. Или ако оставим ума си да бъде обладан от омраза, пак сме готови омърсени. Също, ако се въвлечем в нечестиви мисли, това пак ще ни зацапа енергийно.

Въобще, умът е важен фактор в замърсяването на ума ни. Затова, е добре да внимаваме с какво той се занимава. Подобно на малко дете, което е оставено без надзор, умът лесно може да влезе в някоя мръсна локва, кал или още по-лошо – в някое блато.

Ето затова, е правилото за постоянната будност и внимание, с какво се занимава и в какво участва умът.

Друг важен фактор при замърсяването са храните, течностите, въздуха, които приемаме в организма си. При тях може да се степенува замърсяването.

Едни храни замърсяват повече, други по-малко. Разбира се, може да консумирате всичко, но е добре да сте наясно коя храна колко ще ви интоксикира повече.

Ако приемате в организма си повече растителна храна, която е взета директно от природата, естествено е замърсяването да е по-малко. А ако консумирате месо и месни продукти, е добре, те да са пречистени, т.е. при убиването животните да не са страдали, тъй като те чрез стреса, който изпитват при смъртта си, отравят тялото си – месото.

Течностите, също е по-добре да са взети от природата – извор или ако са сокове да са направени от свежи плодове и да не е минало време. За консерванти, Е-та, и промишлена обработка няма въобще е излишно да говорим.

Въздухът, който дишаме е добре да е от природата, а не да е циркулирал дълго време в затворено помещение и да е пропит с негативна енергия.

Но дори да сте се опазили от впускане на ума в порочни мисли или зависимости, дори да консумирате само чисти храни, течности, въздух, вие пак може жестоко да се замърсите.

Има хора, които прекаляват с гладуването и постите. Тук трябва да ви кажа, че дори да не сте се хранили 2 или 3 седмици пак може да замърсите организма си.

Как става това? – Гладуването и постенето е добре да стават в енергийно чиста среда. От една страна хората, с които ще контактувате по време на гладуването, би следвало да не са натоварващи за вас или най-добре да не ги срещате често. От друга страна, мястото където ще живеете през цялото това време следва да е чисто откъм енергийно излъчване.

Ако гладувате прекалено дълго, ще се сблъскате силно със замърсяването.

Това е така, защото, когато организмът дълго време не е приемал храна, той се стреми да изтегли повече енергия от околната среда. И ако в това време на гладуване или пост, вие сте сред нечиста среда, сред хора с лошо настроение или силно порочни мисли, тялото ви в стремежа си да набави липсващата енергия, ще я изтегли от тях. Така без да искате, вие така ще замърсите организма си, че след това трудно ще се очистите. Когато в изнемощялото ви тяло нахлуе нехармонична, зла или патогенна енергия, вероятността след това да се разболеете ще е много по-голяма. Ето това е още един фактор, с който хората не се съобразяват, когато предприемат лечебен глад или постене.

Правилно е, през време на очистването от храна и течности да сте в чиста, хармонична и в добра духовна среда. Иначе вместо очистване и здраве е възможно да се снабдите с омърсяване и болести.

Щом започне тялото да се чисти, ще преминавате през различни очистителни кризи. Ще станете нервни, раздразнителни, докачливи, раними, свръхчувствителни или ще влезете в други нехармонични състояния. Ако не сте си осигурили подходяща чиста и щадяща среда, освен кризата на очистването ще получите и неразбиране и нетърпимост от хората около вас, а и средата вместо да ви предразполага към оздравяване, тя ще изхвърля боклуците си върху вас и ще ви изтощава допълнително.

Затова, гладуване, пост или там други очистващи действия, е желателно да се осъществяват в подходяща чиста енергийна и духовна среда, и е добре в този период да се срещате предимно с уравновесени, осъзнати и посветени в духовното хора.

Обкръжаващата среда е важен фактор за запазването на чиста енергетика. Хората, с които ще комуникирате, също са от съществено значение, за да имате балансирана и чиста енергия.

Ефирът, също е от първостепенно значение, когато внимавате в избягване на  замърсяване. Може да не сте консумирали токсични храни, течности и въздух, но ако не внимавате и не селектирате това, тази енергия, която идва от ефира, тя ще влезе в организма ви и ще го замърси.

Разбира се, човек има естествена защита и аурата е сериозна преграда за енергиите идващи от ефира, но ако не внимавате и ако позволите тази защита да бъде свалена или да се проникне през нея, тогава има голяма вероятност да бъдете замърсени и да се разболеете.

Аурата може да бъде отворена, изтънена, нарушена и да се проникне през нея по време на спиритични сеанси, по време на общуване с духове, джинове или други безплътни енергийни същества. Също, аурата може да бъде отслабена поради дрогиране и използването на различни опиати.

Разстроената психика също е врата, за натрапници от ефира. Употребата на разни халюциногенни препарати също е рисков фактор за навлизането в енергийното поле от различни агресивни духове.

Въобще, обсебването, може да дойде от място на зли духове или хора свързани с тях, или дори без физически контакт – чрез ефира. Зависи от това, доколко сте се отворили енергийно и колко са вашите защитни сили и силите на очистването ви.

Ако сте създали условия за такива зли енергийни полета да навлязат през аурата ви, това означава проблем! Колкото по-скоро се очистите, толкова тези нашественици в организма ви ще са направили по-малко бели.

Най-добре е никога да не пускате тези паразитни същества да влязат през аурата ви, но все пак ако това вече е станало, е наложително, час по скоро да ги отстраните от тялото си. Мощната медитативна практика способства както за превенцията, така и за очистването на организма ви от подобни патогенни енергии.

Думата ми беше за това, че може да извикате такова замърсяване, дори само от ефира. Физически може да нямате контакт с подобни хора или същества, но това е все едно да извикаш някой по телефона. Психическите и енергийните полета се различават от това, която сме свикнали да виждаме и чуваме с физическите си сетива.

Духовните измерения и другите светове са отвъд физическите способности на сетивата ни. С мислите си ние присъстваме в ефира. И ако насочим вниманието си към такива същества, е възможно да се свържем с тях. Но дори и да не се насочваме специално към тях, може пътищата ни да се пресекат поради едни или други обстоятелства.

Замърсяването чрез ефира е често срещано явление. Виждате, че колкото повече омраза се шири в пространството, толкова по-широка почва тя намира във все повече хора. Похотта, страстите, завистта, егоизма също са подобни на зараза. Присъстват ли в ефира, те ще намерят път и към вас. И ако не сте подготвени и нащрек, е вероятно да ви заразят с тяхната порочност.

Друг начин за замърсяване от ефира е, когато сте очистили определено място, пространство или човек и сте останали свързани с тях.

Тогава, каквото и същество да попадне в тях, то опитвайки се да ги промени в негова полза, директно ще рефлектира върху вас. Това е така, защото сте останали свързани и това, което действа върху тях, ще се отрази върху вас.

Въобще дълго можем да говорим за различните замърсявания, но ако трябва да обобщим, важно е да сме будни, за да усетим евентуалното вмешателство навреме. И да го отстраним незабавно като усилим силата на КЕД – правило 2 от „Буквар по медитация“

Иначе, ако оставите безплътния натрапник да се разпорежда с тялото и психиката ви, би означавало, той да изгради свои депа в организма ни, да създаде коловози в ума и погрешни и болестотворни функции и работа в организма ви.

Ако мине много време от нахлуването и настаняването в тялото, тези стереотипи на работа на тялото и психиката се вкореняват и после дори и да изгоните духовете натрапници, ще трябва да се борите дълго време и да положите много усилия, за да изличите следите, които те са оставили във вас.

Постоянното леко наблюдение е профилактиката. А когато забележите, че някой или нещо се опитва да нахлуе в психиката или тялото ви, мигновено задействайте силната си КЕД, за да го неутрализирате. Така ще се предпазите от  много щети върху здравето си и от много огромни проблеми и ходене по мъките.

Знам, сега някои ще попитат: „Ами не може ли да си направим някаква защита, която да не допуска подобни натрапници или зли духове да навлизат през аурата ни?“

Може, разбира се!

Може, но няма такава защита, която да е съвършена и абсолютно сигурна. Все едно да си поставиш защита, която да те защити от всички пороци, страсти, желания, привързаност и отвращения. Естествено е, направената защита да работи, но тя ще работи, точно върху това, за което е предназначена. Не може да ви предпази от абсолютно всичко.

Това, което вие можете да направите за вашата защита е винаги да имате едно фино, леко, ненатрапчиво внимание върху ума си. И веднага щом стане нужда да предприемете действия чрез КЕД. Това е най-добрата защита.

Да си единен с Истинската си Природа е най-силната протекция!

Да не позволяваш да те въвличат във вихъра на чуждите енергии е най-могъщия щит!

Да вървиш в стъпките на Безграничния е най-великата закрила!

Да не се различаваш от Оригиналната си Природа е най-сигурното убежище!

Така че, приятели, вие преценете, дали един амулет, муска, магия, заклинание, идол, медальон, или друга енергийна защита са по-добри от вездесъщото покровителство на Абсолюта!!!

Имайте силата да се пазите сами, следвайки Безграничната си Същност!

Имайте и способностите да се очиствате чрез медитативните си практики, така че да сте неуловими и недосегаеми за набезите на всякакви недоброжелателни същества!

18 thoughts on “Духовността. Как се замърсяваме?”

  1. Помощ, която получавам ежедневно! Това са всички лекции, всяко разяснение на рискови обстоятелства за човек, тръгнал по Пътя! Нед, и днешните напътствия са от огромна помощ за мен и съм ти благодарна от сърце и душа! Често се питам защо днес, а не по-рано не сме те срещнали, защо след толкова лутане се появи с личен блог, профил в социалните мрежи… Времето е назряло и няма повече накъде, ако искаме да си помогнем и да сме в помощ на това, което ни свързва завинаги…Точният момент.
    Благодаря, Нед!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *