Духовност. Без изключение – да няма нито един, който да не може да достигне до Истинския си Дом!

Бих искал в нашата група Дзен да няма нито един член, който да не може да се справи с паник атаките, натрапчивите мисли, стреса или обърканите състояния на ума.

Казвам ви това, защото съм абсолютно сигурен, че ако практикувате техниките така, както ги обясняваме тук в групата, няма как да не се справите, с каквото и да е психично неразположение, напрежение, стрес или депресия.

Това, което е необходимо е всекидневно да влизате в групата, за да чуете посланията за деня и да не пропускате ежедневната си медитативна практика. Това е важно, защото чрез практиката се натрупва енергия във времето и дори някой ден да не сте много в кондиция за медитация, би било правилно да си направите процедурата.

Не ви съветвам да се подлъгвате по т.нар. „водени медитации“, защото те биха имали смисъл само, ако човек не е в състояние да медитира сам. Тогава психотерапевта чрез тях може да го изведе от ступора, за да достигне пациентът до състояние да медитира сам. Но дотолкова – след това е излишно и дори вредно.

Иначе, ако се поддавате на такъв вид манипулации като „водената медитация“, вие неусетно ще станете подвластни на внушението и ще сте по-сугестивни отколкото преди. Така една случайно дочута фраза или наподобяваща сеанса интонация, ще ви въведе в сляпо подчинение на евентуалния манипулатор (да не говорим, че може и да не е случайно възпроизведена фразата, интонацията, обстановката, жестовете, позицията на тялото). Така че откажете се завинаги от „водените медитации“

Този, който желае да се усъвършенства, не бива да се оставя да бъде воден от някой или нещо. Редно е всеки сам да пристъпва към медитацията си и да се подчинява само и единствено на Вътрешната си Природа.

Учителят може да ви води, но само към Вас самите – към Изначалната ви Същност. Вървейки към Себе си, е разумно вие сами да достигнете до Истинския си Дом.

Ако имате въпроси относно медитацията или техниките, с които да неутрализирате паник атаките, натрапчивите състояния или объркванията на ума, можете да ми ги задавате тук – в коментарите, или ако искате да ги запазите в тайна, пишете ми в електронната поща, или на телефоните в сайта: www.neddimov.com

Изпълнявате ли стриктно и последователно медитативните, дихателните и енергийните практики, със сигурност ще се избавите от досадните психични неразположения, стреса, от необуздания или депресивен ум!

Няма по-добър начин за овладяване на тези душевни неразположения и страдания.

Медитацията е хилядолетен опит доказал се през времето. Да, отначало може да ви се стори непонятно или леко трудно, но какво от това, всяко нещо в началото си е трудно, докато не се превърне в лесно!

Пожелавам ви здравословна медитативна практика!

Поздрави! – Нед Димов

56 thoughts on “Духовност. Без изключение – да няма нито един, който да не може да достигне до Истинския си Дом!”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *