Духовността. Важни принципи при приложението на КЕД и енергийните техники

Обичайно, медитацията се упражнява като тялото е напълно отпуснато и свободно. Това е много удобна техника, която може да се изпълнява дълго време и тя не натоварва тялото, нервната система, психиката, ума.

Ако хората живееха в спокойна и хармонична среда, свободна от замърсявания и болести, този вид медитация би била най-подходяща. Но като се има предвид, че заобикалящата ни среда е проникната от вируси, бактерии, паразити, патогенни енергии и други причинители на болести, е необходима някаква по-силна техника, която да може да отговори на потребностите на практикуващите.

В буквар по медитация съм обяснил накратко, но и достатъчно изчерпателно техниката на медитация – КЕД, т.е. Концентрацията в Единство с Духа.

Днес искам да поясня още някои важни моменти на медитацията, т.е. КЕД.

Както всяка техника, е добре да я познаваме и да сме наясно с практиките, защото ако има неясноти, практикуващите може да се разколебаят в успешността на техниката.

Техниката си има своите параметри и възможности, с които е добре да се съобразяваме при прилагането и.

Примерно, ако човек се бори с някаква силна външна енергия, той би следвало да знае защо техниката работи или не работи достатъчно.

Всяка практика си има определени аспекти и параметри, върху които е разумно да наблягаме.

Тези параметри на КЕД са много важни, за да се знае доколко и как да бъдат използвани.

Например е необходимо да се знае:

1.Продължителността на КЕД, за да се победи дадения противник или болестотворните енергии. Ако се КЕД успешно и победим тази патогенна енергия, но ако не сме достатъчно упорити в нужната продължителност, то може да се окаже, че макар в някакъв момент да сме победили опасната енергия, не сме я довършили докрай. Това ще се окаже пирова победа, защото не сме продължили да се КЕД, докато не довършим нещата докрай.

Или ако успешно се КЕД, но нямаме необходимата

2.Непрекъснатост на КЕД, т.е. КЕД да накъсана и спорадична, пак няма да има качествено унищожение на патогенната енергия. Добре би било това да се тренира, за да бъде КЕД непрекъсната.

3.Интензивността на КЕД също е много важна. Представете си, че се борите с някаква студена енергия, но нямате достатъчно потенциал да я превъзмогнете, тогава тази студена енергия ще проникне в тялото ви и ще го разболее. Затова трябва да се тренира интензивността на КЕД.

4.Моментната сила също е от съществено значение за вариантите, когато е необходимо да ударите за кратко, но бързо и мощно. Това също трябва да се отработи като възможност.

5.Пробивността – проницателността на енергията чрез КЕД също е от изключителна важност. Тъй като понякога енергията, с която ще трябва да се справите е плътна и е необходима пробивна сила. Тренирайте се и върху това.

6.Издръжливостта също не е за подценяване, тъй като ако макар да се борите със слаб противник, но ако той надделее над издръжливостта ви, също ще претърпите загуба. Упражнявайте се да издържате дълго време да сте КЕД.

 7.Ненарушимостта на КЕД е съществена, тъй като ако се сблъскате с някакви разсейващи сили и ако не сте тренирани достатъчно, за да не нарушите КЕД, може да се окаже, че дори да можете да победите патогенната енергия, ако позволите да се наруши концентрацията ви, ще изгубите битката.

Има още много параметри като честота, плътност, сила и прочие, но така или иначе е добре да прецените, с каква сила е необходимо да се КЕД, за да дадете точен отпор на болестотворните фактори.

Сега някой ще каже: „Защо да усложняваме медитацията, можем да си я правим леко, приятно, комфортно и тя пак ще работи?“

-Да, тя ще работи, ако сте в хармоничната среда на някой ашрам или манастир. Обаче, ако трябва да прилагате техниката в усложнени и нехармонични условия, тогава леката медитация няма да работи и ще се окажете изненадани, че нещата не ви се получват!

Я сега си представете, че ви е обхванал някакъв вирус и болестта се е развила. Леката техника няма да е достатъчна, за да можете да прекратите възпалението например. Ще медитирате, но болестта ще ви изпревари в развитието и край..

За да сте ефективни в прекратяването на болестта е нужно да имате мощно въздействие върху нея, а това може да стане само ако използвате адекватна сила на противодействие, т.е. разумна сила на КЕД.

Може да ви дам много примери и ще видите, че ако не сте достатъчно силни, ще изгубите битката и със студените, и с горещите, и с патогенните енергии.

Наситената могъща КЕД ще хармонизира и ще преобразува тези енергии своевременно и последствия няма да има, а ако се бавите и се мотаете излишно с лека медитация, със сигурност ще имате проблеми. Дори болестта да не ви убие, после ще се борите с усложненията и.

И отсега нататък, ако нещо не се справяте с КЕД, помислете кой от параметрите ви не е достатъчен, за да постигнете целта си!

Понякога е необходима лека, но продължителна КЕД.

Или пък е нужна силна моментна и преобразуваща КЕД.

Има случаи, в които трябва да редувате, т.е. да си изградите стратегия за прилагането на КЕД. Силна – после лека, след това средна и пак силна. Това зависи от целта, която ще трябва да преодолявате.

Много мощни са тези техники и са в състояние да убият всяка болест, патогенна енергия или демонична сила, но се изисква разум в съставянето на тактиката на прилагането или вещина в стратегията.

В една кратка статия не мога да опиша всички варианти на приложението на КЕД, но мога да загатна за принципите на прилагане. След това всеки според това, каква цел има да постига може да си направи своите изводи.

Та така, приятели! Ако искате да включите  „wi-fi“ на вътрешната си енергия, за да можете да проникнете в определените си обекти и цели, или да добиете дадено знание, прилагайте КЕД според това, какво е необходимо. Добре е да прецените, дали ви трябва моментна силна КЕД, или пък средна и продължителна КЕД. Или някакъв друг вариант на приложение на КЕД.

Всеки може да направи своя извод, защо нещо не се получава или пък се получава, но не е достатъчно. Ето затова упражнявайте се всекидневно. Заради недостатъчност в параметрите на КЕД, може да стане така, че да изгубите важна битка с дадена патогенна енергия, независимо дали тя е във вас или е в хората, на които искате да помогнете.

Пак ще говорим за тези неща, но вие добре осмислете това, което съм написал дотук. Направете си правилните изводи!

Пожелавам ви успешна медитативна практика и винаги да постигате целите си.

52 thoughts on “Духовността. Важни принципи при приложението на КЕД и енергийните техники”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *