Угасете бурята от нестихващи емоции с дълга разходка сред природата

Когато се случи да влезете в някакъв явен или скрит конфликт, би било добре веднага да включите медитативната си техника, за да възстановите енергийното и психичното си равновесие.

Понякога, когато емоциите са силни и особено, ако не сте много опитни в медитацията, е добре да си направите една продължителна разходка някъде сред природата и когато емоциите поутихнат, чак тогава да наблегнете на медитацията.

Не е добра идея веднага да сядате в медитация, защото така енергията ви е разбушувана ще ви е по-трудно да се не се въвличате в мислите.

Ако сте се разгневили, дългата разходка ще успокои емоциите ви.

Ако умът ви е объркан, трескав и безразборен, събирането на жизнена сила от природата ще ви помогне по естествен начин да го подредите.

Ако ви е обзела някаква ревност, също можете да походите сред природата за час, два или повече.

Не може да имате трезво мислене или да уловите интуицията си, ако във вас бушува буря от емоции.

Едва, когато емоциите утихнат, тогава можете да се насочите към Себе си и да потърсите грешката, която сте допуснали. А може и грешката да не е точно ваша, но така или иначе интуицията ви ще ви даде правилния отговор и верните и полезни следващи ходове.

Ако сте сковани от някакъв страх, пак би било добре да намерите време и подходяща компания, за да се разходите. Когато сте дълго време сред природата, ще поемете достатъчно жизнена сила, с която ще сте в състояние да възвърнете душевния си мир.

Не прибягвайте към успокоителните таблетки, защото към тях се привиква и ще заприличате на наркозависими!

Най-добре би било, ако можете чрез напълно естествени средства да балансирате емоциите, чувствата и да очистите ума си.

Умът е чист, когато е продължение на Вътрешната ви Природа. Тогава бидейки Себе си, вие ще можете да проявите оригиналния си характер, без да се насилвате, без да си внушавате или повтаряте многократно какви трябва да бъдете.

Наблюдавайки ума си и невъвличайки се в мислите, които ще възникват, ще очиствате психиката си и ще следвате вездесъщата си Вътрешна Природа.

А ако не сте обзети от някаква силна емоция, тогава можете да преминете директно  към медитация и следване на Вътрешната си Същност.

След време, когато медитацията ви стане устойчива и непоклатима, ще можете при всякакви обстоятелства веднага да потънете в Същността си и да Я следвате.

Това е, което исках да ви кажа днес, приятели!

Помагайте си с дълги разходки сред Майката Природа и когато поемете достатъчно енергия, преминете към насочване на вниманието навътре в Себе си.

Не, че не може и директно без разходка. Може, но е по-трудно, докато ако се разходите и щом приемате жизнена енергия от природата, ще ви се получи по-лесно медитативната практика. Важно е да се разхождате или край морския бряг, в гора, поле или другаде, където жизнената енергия е в изобилие.

Желая ви упорита и неотклонна медитативна практика !

8 thoughts on “Угасете бурята от нестихващи емоции с дълга разходка сред природата”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *