Защо е важна медитацията за енергийните техники?

Медитацията е базово упражнение. С нея започва всяка друга техника. Примерно, ако искаме да диагностицираме точно определена болест или проблем в тялото, няма как да започнем да го изучаваме без да сме постигнали основното чисто състояние на ума.

Без да имаме плътна връзка със Себе си, лесно можем да бъдем заблудени било от прекомерно желание, от нежелание или страх.

Представете си, че започвате чрез психиката си да сканирате организма си. Ако преди това не сте постигнали стабилното пусто състояние на ума, бихте могли всяко желание да го проектирате в представите си, така че да го вземете за истина.

Или пък ако пристъпите към енергийно вникване в някоя част от тялото си и ненадейно откриете, че там се е настанила патогенна енергия, с която да трябва доста да се сборите, докато постигнете очистването . И щом във вас има нежелание или страх, вие може да не искате да видите тази предстояща трудност и да си кажете: „Не, не е вярно, това е само въображение.“ И в двата случая сами ще си създадете неправилна виждане.

Затова, преди да пристъпите към сканиране на организма или към въздействие с жизнена психична енергия, би следвало да очистите и успокоите ума си. Ето затова всяка техника се налага да бъде предшествана от медитация за очистване на ума и хармонизирането му с Първоизточника.

Нека медитацията и по-точно единството с Вътрешната ви Природа да е в началото на всяка техника, после да съпровожда всяка стъпка по време на техниката и да завърши пак с нея.

Освен, че може да се заблудите поради желание, нежелание или страх, също ако нямате плътна връзка с Вътрешната си Същност е възможно да си създадете някакви кармични последствия. Повеждайки се по откъснатия от Същността ум, е вероятно да сгрешите. А за закона за кармата няма никакво значение, дали нещо го извършите физически или ще го предпоставяте, или ще го създавате чрез енергията си – наказанията са еднакви и последствията ще са неизбежни.

Ще ви покажа една техника, с която можете да сканирате и диагностицирате евентуални проблеми в тялото си:

1.Като първа стъпка е необходимо да успокоите ума си и да го приведете в Единство с Истинската си Природа. Това състояние следва да постигнете и да сте стабилни в него. Нищо не бива да може да смути ума ви и да ви изведе от състоянието на Пустотата.

2.След като сте постигнали спокойния, умиротворения, безмълвен ум и пуст ум, можете да го насочите към тялото си. Мислено насочвате вниманието си към тялото или тази част от него, която е най-вероятно да има някакъв проблем.

3.Наблюдавате общия фон на тялото или организма. Това става прониквате със съзнанието си в тялото и чрез него усещате общата плътност и фон. Същевременно внимавате да не се въвлечете в някакво мислене. Добре е да сте напълно неутрални и ума ви да остане незасегнат.

4.Ако вашето проникващо съзнание съзре някакъв различен фон, нееднаква плътност, различна енергия или друго, е разумно да се насочите, за да го изследвате.

5.Концентрирате се в съответното различно поле и изучавате характера му – то може да е студено, може да е горещо, вкостеняло, разредено и прочие.

6.След като сте разбрали характера на тази патогенна енергия, на различния фон, плътност и др., тогава следва да определите пътя, по който ще го евакуирате от тялото си.

7.Може да приложите дишане „уджай“ или някоя друга дихателна или енергийна техника, за да го изтласкате полето или енергията от проблемното място в посока към периферията на тялото си по най-краткия или удобен път.

8.Добре би било да приложите техниката толкова пъти, колкото е необходимо, за да очистите тялото си от тази патогенна енергия. Може да не се получи от първия път, затова е правилно да повтаряте тази процедура и в следващите дни.

9.Завършете процедурата като обърнете внимание на ума. Работата с различни патогенни енергии може да има токсичен или объркващ ефект върху ума, затова завършете с отново с медитация за успокояване на ума.

Това е начинът, ако умът ви е пуст и свободен от паразитни мисли, тогава много точно ще можете да определите какъв е точно проблемът и как по най-краткия начин да го елиминирате.

Опитайте тази техника, приятели, но не бързайте и най-важното – нека умът ви да е незасегнат от каквито и да са мисли.

Пожелавам ви успешна медитативна практика и успешно прилагане на дихателните и енергийните техники!

10 thoughts on “Защо е важна медитацията за енергийните техники?”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *