Непосилното познание на доброто и злото

Трудно е за човек да определи кое е добро и кое зло.

Ето една майка може да мисли най-доброто за детето си и да му прави „добрини“ всекидневно като го лишава от умението му да се бори и да се справя сам с възникналите трудности.

Или пък да вземем за пример дрогата. Когато някой всячески се стреми да подтикне децата към дрогата, им казва, че тя е безвредна. Тъй, обаче когато един организъм расте, той изгражда и уменията си. И когато едно дете се учи да се бори и да не се предава пред изпитанията на живота, то се изгражда като един пълноценен и успешен човек.

Само че когато то следва да формира тези си качества, ако вместо да се бори, прибегне към пушене на т.нар. „безвредна“ марихуана, в тези моменти детето вместо да калява волята, характера си, стоицизма, дисциплината си и други ценни качества като чувство за дълг и чест, то се научава да се хили глуповато и да приема всичко по един несериозен начин и така се лишава от възможността да тренира тези си умения.

Много от функциите и уменията в човешкия характер се научават в детството и пубертета. И когато един подрастващ организъм се лиши от тези умения, те после ще му липсват или ще са недостатъчни през целия му  живот. Примерно, ако един човек не се научи да говори до 20 годишна възраст, след това ще му е почти невъзможно, или поне неистово трудно.

Е, къде остават добрините? Ако някой гледа децата му винаги да са задоволени от всичко и да са глезени, те кога ще изградят характера си? – Може би някои си мислят, че после просто така ще могат всичко без дори да опитвали! Да, да, ама не! Ще плачете след време, когато не зачитат нищо друго, освен собствените си капризи, но ще е късно.

Дори животните се учат и да тренират уменията си да ловуват, да оцеляват и да успяват. Инстинктите са заложени във всеки, но ако ги притъпите, те ще бъдат потиснати и ще закърнеят.

Е, сега някой да каже добра ли е марихуаната? – Добра е, но само за тези, които я продават. За всички останали тя е прикрито проклятие, което горко ще изпитат на гърба си години по-късно.

Или друго. Представете си, че някой отива при един шаман, например и го уговаря да му направи такова енергийно въздействие, че да се разправи лесно с конкуренцията си. Пак добрина иска човекът.

Знам, знам, сега някои ще възкликнат: „Ама няма енергийни въздействия, няма магии, няма проклятия, всичко е само в ума на мислещия.“

Няма – да, за един духовен слепец няма енергии, няма духовни последствия, няма емоционални затъмнения, помътняване на енергетиката, няма помрачаване на съзнанието вследствие на енергийни влияния – не. Няма. За един ослепял духовно човек няма нищо друго освен „Око да види, ръка да пипне“. Няма духове, няма паралелни съществувания, няма невидим свят, няма нищо друго – само това, което той може да разбере. Този текст не е за тях и ако случайно са попаднали на него, забравете го. Няма да ви давам никакви доказателства, щото каквото и да ви предоставя, вашия осакатен ум ще ви доведе само до вашите ограничени възможности за възприятие и разбиране. Точка.

Говорех за неведомото добро и зло. Та, ако някой помоли или плати на един шаман да изработи такава енергийна матрица, с която да се разправи с конкуренцията или опонентите си, това добро ли е?

Не, не е добро, това е истинско зло!

Защо е зло ли? – Ами защото вървейки към своята цел, тази патогенна, покварена или изкривена енергетика ще отстранява хора по своя път. На един ще се случи катастрофа, друг ще доведе до просешка тояга, трети ще разведе, четвърти ще се разболее и така поддържайки своята насоченост, изработената от него енергийна сила, ще мачка по пътя към целта си. Това е подобно на една компютърна програма, която си изчислява, предпоставя и изпълнява намеренията си.

Сега друго ще ви попитам!

Ако някой разруши всичко това, но само на своя глава – чрез ума си, това добро ли ще е?

Не, няма да е добро, защото той на своя глава ще разруши енергийните структури, но ще създаде нови, подобни на тези, с които се е борил и които е заклеймявал като сатанински злодеяния. А ако направиш същото, което прави един злодей, това дали ще е добро, и дали ще е богоугодно? – Не, няма да е, това е ясно.

Съвършеният начин да се бориш с несъответствията в живота е да го правиш чрез Духа си!

Как да става това ли? – Ами пак ще стигнем до медитацията и Единството с Духа.

Когато сте единни с Духа си, вие ще извършвате всичко чрез Него.

Ако сте се разболели и насочите болестта в Духа си и я задържите там (показвал съм ви техниката), то болният орган ще се хармонизира и патогенната енергия ще изтече през някой от отворите на тялото – очи, уши, нос, уста, фонтанела или другите. Така, този, които е силен в Единството с Духа си може да се разправи с всяка една болест като едновременно с това осъзнае причината за болестта и коригира своята грешка. Корекцията е неизменна част от излекуването на дадената болест!

По същия начин, когато се сблъска с някой зъл шаман, един адепт насочва енергетиката му в Духа си и я хармонизира като патогенната енергия напуска тялото.

Само че тук има една подробност! Злият шаман е наред да осъзнае грешката си и затова ще трябва да изпита вкуса на това, което е изработил чрез джиновете и енергията си. И така ще му предстои да изпита това, което той дълго време преди това е сервирал на другите. Това е необходимо за неговото собствено осъзнаване и корекция!

Кармичният урок е ясен! Колкото по-дълго си вървял в грешната посока, толкова по-дълго време ще се наложи да се връщаш. Осъзнаването не става на мига и страданията са тези, които ще го очистват и завръщат към Оригиналната му Природа. Може да не стане бързо, но всяко нещо си има начало, път и финал. Може да му отнеме много време или дори много животи занапред.

Всичко това не може да бъде определено от един откъснат от Същността си ум. Това може да се получи само и единствено чрез Духа.

И така, приятели, ако искате да знаете кое е добро и кое зло, медитирайте, за да сте все повече единни с Духа си и все по-малко отделени от Него.

Човешкият ум няма потенциала да знае в дълбочината на ходовете кой е добър и кой зъл. Някой прави добро, а то се оказва зло. Друг прави зло, а то в последствие се оказва най-доброто нещо, което би могъл да направи, дори това да е най-заклетият му враг.

 Тренирайте уменията си, приятели, за да имате мощен и неподатлив на влияния потенциал със сливането с Духа си – с Абсолюта.

Уменията ви също не са константа, а са величина, която се развива с тренировките и практиките, или пък отслабва и отпада, когато нехаете за духовните си занимания – медитацията и другите практики.

И ако искате да придобивате умения и сила в единството с Духа си – практикувайте и тренирайте не само в осигурени благоприятни условия, а дори в най-трудните и невъзможни ситуации.

Колкото повече години минават в практика в единството с Духа ви, толкова по-силна и непробивна ще е връзката с Вътрешната ви Същност.

Защото връзката с Духа е човешко умения и то предстои да бъде усъвършенствано, усилвано и затвърждавано.

Казах ви: „Уменията ви са определени параметри – величини, които никой друг освен вас не може да усъвършенства.“ Всеки сам може да тренира собствените си умения, не на другите. На другите можеш да помагаш, но не можеш да се  упражняваш вместо тях.

Така че, приятели, направете живота си една непрекъсната медитативна практика и така неусетно ще добиете сили, мощ и умения, за да се справяте с всякакъв вид енергии, въздействия или другите видове енергийни същества или същности.

Пожелавам ви успешна и качествена медитативна практика!

7 thoughts on “Непосилното познание на доброто и злото”

  1. Comment savoir avec qui mon mari ou ma femme discute sur WhatsApp, alors vous cherchez déjà la meilleure solution. L’écoute clandestine sur un téléphone est beaucoup plus facile que vous ne le pensez. La première chose à faire pour installer une application d’espionnage sur votre téléphone est d’obtenir le téléphone cible.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *