За необходимостта от енергийно очистване

Трудно е за един духовен невежа да прогледне, защото неговия свят се основава само на примитивните му сетива. Ако не види нещо, ако не го чуе, помирише, вкуси или пипне, за него това нещо не съществува. Да, много от невежите вярват сляпо на науката и така предопределят съдбата си.

Разбира се, науката е великолепна, защото обяснява, доказва и има повторяемост на явленията. Благодарение на нея човечеството върви към прогрес.

Обаче, ако нещо не се подчинява на логиката и обясненията на науката, то невежият духовно човек е склонен по-скоро да го отхвърли, заклейми като шарлатания, заблуда или просто да каже, че са глупости. Ако ли пък не може да избяга от факта, че явлението съществува, тогава търси доводи или някакво знание, което ще задоволи и ще е достъпно до оскъдните човешки възможности на и без това кастрирания му и ограничен ум.

Едно такова явление и е вътрешната енергия.

Да не забравяме, че науката бидейки подчинена до голяма степен на църквата, хиляда и петстотин години се е опирала на представата и „доказателствата“ за звездното небе на Плутарх. Имали са си определено обяснение за вселената – небесните тела, слънцето, земята и движението им, и всички, които са дръзвали да минат отвъд тези представи са били изгаряни на клада или заточвани.

Горе-долу така стоят сега нещата и обясненията за Вътрешната Енергия. Ако някой се опита да мине отвъд представата на съвременната наука за устройството и функционирането човешкия организъм бива заклеймяван като шарлатанин или глупак.

Да, може би вече съвременната физика стига до някой заключения, които нарушават покоя на много от летаргичните учени, но все още и трябват много доказателства.

Като казвам доказателства, е добре да не забравяме, че и те се основават на постулатите на съвременната наука. Ако нещо не може да бъде точно повторено, то верността му е под въпрос!

Сега ще ви открехна леко вратата на тайните на науката за Вътрешната Енергия. Наука или изкуство – и двете са верни. Зависи, от какъв ъгъл или с каква нагласа, или идея ги гледате.

Казано условно „Вътрешната енергия“ контролира абсолютно всички процеси в човешкия организъм – от най-малките клетки – до обединените и действащи физиологични процеси.

Ако искате да видите тази енергия, може и да успеете да зърнете със сетивата си само някои аспекти от нея. Това ще може да направите, но само ако сте тотално непредубедени. Тогава ще сте в състояние да видите аурата или отделни излъчвания на тъканите или органите.

Иначе, ако решите да управлявате Вътрешната Енергия, можете, но не по начина, по който управлявате електрическия ток например и не по методите на правила и неща в живота си.

Защо е така ли? – Ами защото Вътрешната Енергия има интелект, и когато бъде излъчена към определен обект, тя се държи така според особеностите и спецификата на обекта, т.е. наглася се да манипулира обекта или по-най-малкото съпротивление или според недоловимата логика на устройството на този обект и също според целта на поставеното и задание.

И когато съвременната наука търси причините за дадена болест, тя не влиза в света на енергиите, а се мъчи да докаже органичната или материална причина за това страдание.

Само че една болест има винаги енергиен аспект. Болестите имат енергийна страна, събитията имат енергийна матрица, по която обстоятелствата се стичат и се случват. Времето има енергийно задание и всичко в света съществува и се проявява основавайки се на Вътрешната Енергия.

Терминът Вътрешна енергия не винаги е много точен, тъй като тази фина енергийна субстанция се намира навсякъде във Вселената – в космоса, във вакуума, в ефира и прочие.

Но така или иначе трябва да си служим с думите, затова енергията благодарение, на която функционира човешкото тяло ще я наричаме „Вътрешна енергия“.

Човешкият организъм функционира благодарение и само заради процесите инициирани и предопределени от Вътрешната енергия, това е и при генетиката, и дори при субатомните частици изграждащи атомите и тялото.

Това е необятна материя и е невъзможно да бъде написана в една статия.

Думата ми днес е затова, да се знае как тялото се замърсява и колко въпиещо необходимо е всеки да се очиства от патогенните енергии попаднали върху или в тялото.

В живота и при комуникациите в ежедневието ние неусетно попадаме в този фин енергообмен.

Попадайки в нечист ефир или среда, която е наситена със сили от всевъзможни източници, ние попиваме тази патогенна или дисхармонична енергия. Така тази нечиста сила взаимодействайки с нашата енергия, ни променя или най-малкото ни влияе по един нежелан начин.

А когато патогенната енергия достигне критични величини, може да отключи и някакво злокачествено образувание или да обърка имунната ни система. Така се появяват болестите.

Първо ти се лепва лекето на патогенната енергия, след това то влияе на ума, емоциите, действията, а когато тази болестотворна сила нарасне или се сгъсти, създава страдания и болести.

Така може да ходите по мъките – от кабинет на кабинет, от светила на науката – до най-модерна съвременна медицинска техника и да похарчите цели състояния, но няма кой знае колко да можете да повлияете на болестта, и това е защото не можете да премахнете патогенната енергия, която я причинява, развива и унищожава тъканите, органите, функциите на тялото.

Нека да се върна на темата, върху която започнах да пиша!

Ежедневно, ако практикувате медитативните си техники, вие своевременно ще можете да се освобождавате от наслагваната в тялото ви патогенна енергия.

Били сте в нехармонична среда. Добре, като се върнете вкъщи или пък като се усамотите в природата, медитирайте. Успокойте ума си и се приведете в единство с Духа си, така ще можете да неутрализирате и да изчистите патогенната енергия попаднала върху или в тялото ви.

Някои пациенти се оплакват от зли мисли.

Да, когато патогенната енергия попадне в тялото, тя започва да влияе и да продуцира мисли. Може в ума ви да преминават идеи, които никога не са ви допадали или изобщо не са ваши! Това го генерира енергията, която сте приели отвън – ами очистете се чрез медитация!

Може във вас да възникнат емоции, които не са ви никак присъщи по начало. Това е пак влияние на външните нехармонични енергии, попаднали в тялото ви. Решението е да започнете медитативната си практика, за да можете да трансформирате тези злотворни енергии.

Възможно е да имате подтици за действие, които никак не са логични или характерни за вас, това пак е вследствие на енергийни замърсявания – медитирайте, за да се очиствате своевременно и да сте Себе си. Тогава подтиците на злост, похот или извратеност ще изчезнат.

Въобще, нужно е всекидневно да се прибирате „Вкъщи“ – в Духа си, за да се изчистите и неутрализирате тези зловредни енергийни въздействия.

В каквато среда сте били, от нея ще се приели зловредна или дисхармонична енергия.

Ако сте били в среда на крадци – те ще проектират подобни мисли в ума ви.

Ако сте били в среда на извратени – такава ще е енергията, която ще ви спохожда.

Ако сте били сред мразещи или злобни хора – такива ще са и енергиите, които ще ви занимават.

А много често тази разрушителна енергия може да се притаи във вас и изобщо да не я усещате, но тя ще чака своят час, за да се увеличи, усили и да отключи някоя гибелна болест.

Просто темата е необятна, но медитирайте, очиствайте се своевременно и правете профилактика на енергетиката в тялото си.

Ако се случи да не успявате, аз ще помагам.

Желателно е, обаче всеки да е самодостатъчен и да може да се очиства ежедневно, но когато не успявате, обаждайте се, ще ви дам едно рамо!

Това беше идеята ми днес – да повдигна завесата и да осветя темата за невидимата енергия, която е в основата на живота, а и да ви акцентирам върху начините за очистване и профилактика на тези невидими за хората сили.

Медитирайте, приятели, ежедневно и упорито и ще сте здрави и щастливи от живота.

Когато сте замърсени, тогава влизате в депресия, в неприятности, в проблеми в здравето и в не здрави отношения със заобикалящата ви среда и света.

Очиствате ли се навреме, тогава неприятностите ще се превърнат в благоденствие, проблемите в здравето ви ще изчезнат и отношенията ви със света ще са благотворни и приятни.

А ако нещо не съм успял да кажа, питайте.

Все пак имам в това поприще почти половин вековна практика!

Пожелавам ви упорита и качествена медитативна очистваща практика!

19 thoughts on “За необходимостта от енергийно очистване”

  1. I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble You are amazing Thanks

  2. What i do not understood is in truth how you are not actually a lot more smartlyliked than you may be now You are very intelligent You realize therefore significantly in the case of this topic produced me individually imagine it from numerous numerous angles Its like men and women dont seem to be fascinated until it is one thing to do with Woman gaga Your own stuffs nice All the time care for it up

  3. I do trust all the ideas youve presented in your post They are really convincing and will definitely work Nonetheless the posts are too short for newbies May just you please lengthen them a bit from next time Thank you for the post

  4. I just could not leave your web site before suggesting that I really enjoyed the standard information a person supply to your visitors Is gonna be again steadily in order to check up on new posts

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *