Безпощаден към болести

Много лесно им се струва на някой постигането на себереализацията., възприемайки съвсем буквално известните мъдрости от Изтока.

Често чувам фразите: „Не прави нищо“, „Приеми всичко без остатък“ или примерно „Не се съпротивлявай, на каквото и да е, остави се да плуваш по течението.“

Има и още много такива изречения идващи от древните майстори. И какво по-лесно от това, те да бъдат разбрани криво или първосигнално.

Ако обаче същевременно им бъде зададен някой коан – това е като гатанка в Дзен, която цели да бъде елиминирано логичното или конвенционално мислене, тогава хората на ограничения човешки ум се сблъскват със стена. Иначе, какво по-лесно от това да артикулираш „мъдри“ фрази.

Познаването на Вътрешната Същност, е ключът към всички отговори, било то на коани и сериозните въпроси на живота.

А и целта на един коан е да ви доведе до Изначалното. После знаейки Вътрешното, всеки ще може да си отговори и на жизнено важните въпроси.

В действителност фразата „Не прави нищо“, означава да не правиш нищо, което да не е от Вътрешната ти Природа. Невежите обаче я възприемат като лентяйство, незаинтересованост, безхаберие или тотална безотговорност.

Да, да, ама не!

Да не правиш нищо, е да си единен със Себе си и нищо да не продукт на трескавия и объркан човешки ум. Смисълът е да останеш единен със Себе си – Вътрешната си Природа и никое твое действие или не действие да не е породено от инерция или от чуждо влияние.

Да „Приемеш всичко без остатък“ пък означава да си в синхрон с всичко, което Вътрешната ти Същност ти дава или накъдето те повежда. Иначе, би било много глупаво човек да се съгласява и да последва зависимостите, пороците, лошите си навици, съблазните или надигащия се гняв или омраза. Още повече, това би било истинско зло, ако човек се остави да бъде воден от невежество или похот.

„Да не се съпротивляваш“, също означава да не се съпротивляваш на Дълбоката си Вътрешна Същност, но в никакъв случай не е, да не се съпротивляваш, когато бъдеш обзет от егоизъм, желание за мъст или някой друг подтик идващ от демоничния ум.

Така, приятели, също често чувам изразите „Не се съпротивлявай на болестта“, „Обикни болестта или се отнася към нея с любов.“

Браво! Супер!

Една патогенна енергия, болест или демонична същност ще дойдат и ще чакат изгоден момент да ви нападнат, а вие ще си ги обичате. Криворазбрана любов е това, защото се надявате, че патогенните енергии ще ви отговорят също с любов и коректност.

Сега ще ви открехна леко вратата към една тайна в моята професия, а именно да работиш с фините енергии – да ги коригираш, хармонизираш, но и да ги изхвърляш със сила от организма на болния, независимо, дали това си самия ти, или е някой пациент.

Много пъти съм бил успешен в лекуването и възстановяването от тежки болести, които са немислими да бъдат излекувани с конвенционални методи.

Ще ви кажа само това, че на една болест не бива нито да и се молиш, нито да я ухажваш или любиш, нито да се сприятеляваш с нея, тъй като това ще бъде използвано срещу теб и евентуалния пациент. Резултатът от това ще е плачевен.

Да, ако противникът, т.е. болестотворния агент е силен, може временно да отстъпиш, но това ще е с цел само да набереш сили, за да го убиеш докрай.

Ако се отнесем към безусловната любов, може да разбираш причините за болестта, да ги знаеш и да се отнасяш с уважение, но това не означава, че не трябва да не я убиеш. Убиваш я методично, непоколебимо и безпощадно. (Тук ако не разберете това, също може да се сблъскате със скала и да го възприемете като противоречие.)

От една болест не бива да очакваш нито коректност, нито чисти отношения, нито пък милост. Ако се заблудиш да направиш тази грешка, това означава сигурен недъг или смърт за теб или за пациента.

Всички знаем притчата за агнето и вълкът. Колкото и агнето да е с чисти помисли, при първа възможност, то ще бъде изядено от вълка и това е неизбежно.

По същия начин, ако се оставите на патогенните енергии, демоничните или болестотворните фактори, то вие ще бъде поразени от тях, независимо дали пеете приспивните си любовни песнички.

Отворете, която си искате духовна книга от Изтока, Близкия Изток, Север, Запада или Юг и ще видите, че дори велики учители като Лао Дзъ, Буда, Кришна, Шива, Христос или друг, не са се оставяли доброволно да бъдат завладени от демонични същества.

Напротив, поставяли са ги на мястото им и са ги побеждавали, и то решително и с непоколебимост.

И друго, постоянно чувам фразите „Любов, любов, безусловна любов“

Да има я безусловната любов, няма спор за това.

Думата ми е, че тази безусловна любов не може да бъде постигната и дори не може да бъде разбрана издъно само с повтаряне на фрази или формули. По този начин можете да постигнете само едно повърхностно или откъслечно разбиране.

Истинската безусловна любов, която издържа на всички провокации и изпитания може да бъде разбрана и постигната само и единствено чрез Вътрешната ви Същност. Да, чрез Нея можете да имате истинско отношение към Цялото, Вселената, света – към битието и небитието.

Иначе рискувате, всичките ви думи, обети и клетви да останат без покритие в реалния живот.

При първото по-жестоко изпитание и коленете ви ще се подгънат и ще паднете под влиянието и властта на Изкусителя. Между другото, изобщо не го подценявайте, защото без човек да е единен със Същинската си Вътрешна Природа, е недостатъчно силен, даже е много слаб и лесно може да бъде объркан и победен от такива демонични сили.

Още нещо, което би ви било от полза, е да знаете, че всеки сблъсък с подобни патогенни или демонични сили, ви замърсява.

Ако не се очиствате своевременно, бидейки единни с Вътрешната си Природа – Духа си, тези сили ще се натрупват във вашия организъм и енергетика, докато достигнат критичната си маса, за да се проявят като болест.

Вярно, всеки човек си има защитни сили по природа, но ако не ги поддържа, не се привежда в хармония и се оставя да бъде замърсяван, неминуемо тези болестотворни енергии ще окажат влиянието си.

Когато човек е близо до Майката Природа, когато винаги е зареден с достатъчно хармонична и силна вътрешна енергия и когато не допуска нещастното мислене да се прокрадва в ума му, тогава тези патогенни енергии не могат да проникнат в него и да му навредят.

А когато се оставяте на негативните емоции да преобладават във вашия ум, когато приемате токсични храни, течности, въздух или сте в патогенна среда, тогава отслабвате и създавате сигурни предпоставки тези демонични създания да ви завладеят и поробят.

Щом, обаче, всекидневно медитирате, т.е. не се поддавате на тези болестотворни набези, и когато пребивавате навътре в Себе си, бидейки единни с Вътрешната си Природа, тогава тези патогенни сили няма как да ви навредят, да ви разболеят или да овладеят ума ви.

Медитирайте, приятели, медитирайте и стойте винаги в единство с Вътрешната си Природа. Така със сигурност ще бъдете защитени, неподвластни и недосегаеми за пороци, зависимости, болестотворни сили и демонични създания.

Преглеждайте редовно постовете в група Дзен, очиствайте се с медитация, а ако се случи да изпаднете в немилост или под влияние на някоя нечиста сила или болест, викайте и аз ще помагам.

Пожелавам ви упорита и качествена медитативна практика, както на килимчето и възглавничката в специално отделените за това време и осигурени комфортни условия, така и в действителността на ежедневието и живота.

11 thoughts on “Безпощаден към болести”

  1. Анонимен

    Нед, удивително пояснена, синтезирана до разбираемост, информация!
    С благодарност за нея, за това, че си Тук, до мен, до нас!
    <3

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *