Кога една демонична сила няма власт над хоратa

Да сте Себе си не изисква усилия, но ако сте се се отдалечили, няма как – ще се наложи да положите усилия, за да можете да се завърнете успешно в Дома си. Ако не беше замърсяването, замъгляването, тъмното було, с което е обгърнат Духа ни, нямаше да има никаква нужда от мобилизиране, воля и работа. 

Нищо по-просто няма от това, когато си в Себе си, да се наслаждаваш на живота. Няма нужда от полагането на усилия, нито преодоляване на разни препятствия, нито дори от медитация, защото всички те са нужни само, за да се завърнеш и да станеш устойчив в Себе си. 

Чувал съм много хора да казват: “Аз нямам нужда от медитация, защото съм Себе си…”

Ами, прекрасно е човек да е себе си, но не така се получава в действителност. То всеки човек, когато е разположен и когато няма причини, които да го изведат от спокойствието му, е Себе си. Да, в спокойно състояние всеки е продължение на своята Истинска Природа. 

Само че това е така дотогава, докато се появи някакъв дразнител, смутител, съперник, противник, който с провокациите си ще направи всичко възможно, за да те извади от състоянието на покой и на умиротвореното състояние на Себето. После, под въздействието на предизвикателствата, а те могат да са от най-различно естество, човек бива обзет от мисли да защити интересите си, любимия си, близките си, финансовата си стабилност… и така бива обхванат от емоции и разни подтици да направи това или онова и като следствие хората напускат Себе си – губят присъствие на Духа и навлизат все повече в едно илюзорно състояние.

Как някой може да каже: “Аз нямам нужда от медитация”? Как? Това е все едно да заявиш, че ти никога не се влияеш от събитията и обстоятелствата, абсолютно винаги запазваш хладнокръвие и спокойствието на ума ти не ненакърнимо, ненарушимо, или че никога не се замърсяваш… 

Би било много хубаво, ако беше така, но то няма как да се получи, ако нямаш солиден тренинг в медитативните практики. А дори и да си с тренинг, ако не внимаваш, може да се случи да се заблудиш и да се поддадеш на объркващите мисли в ума ти, на бурните емоции и на желанията да създадеш предпоставки те да се сбъднат…

Казано символично, Мара Изкусителя не спи. Ако в едно нещо, в което другите хора се заклащат, ти си устойчив, то ще има нещо друго, към което ти да си податлив и уязвим.

Няма смисъл някой да се издокарва като недосегаем, просто защото това няма да е истина. Човек може да се хвали, да се изхвърля, да се опитва да се изрисува пред другите, но това ще е само външно и ще е дотогава, докато не потъне поради собствената си немощ, докато не остане без сили и тогава да потърси помощ. 

Няма човек, който да е неуязвим и недосегаем. Това може да стане само, ако имаш уменията да се задържиш, да оставаш в Себе си при всички обстоятелства и ако разбира се, си буден!

Един път дяволчето ще те раздразни с болна за теб тема – някой стар спомен или постъпка, с която не се гордееш. Друг път някой бяс ще се опита да те въвлече в действия чрез нахалството, наглостта и безцеремонността на някой около теб. Трети път ще те провокира, като се опита да те раздели с любимата. Четвърти път ще те яхне, заплашвайки те, че ще ти вземе бизнеса. Пети път, ще се случи да те предизвика, атакувайки те в най-уязвимото за теб място – то може да са децата ти, внуците ти, близките ти, авторитета ти и още каквото се сетите.

Не бива да се опитва човек да воюва с демоните, като се обръща и излиза извън Себе си. Нека да не забравяме, че ние хората сме ограничени откъм възможности, докато демоничните сили извън нас имат много по-голям потенциал и способности. Не можеш да се сбориш с демон, като се опитваш да предвидиш ходовете и вероятностите, с които той ще те връхлети. Няма как, това не е в нашите човешки възможности. 

Начинът, с който можеш да победиш демон е само, като се научиш да се справяш с твоята вътрешна податливост и уязвимост към изкушения. Не можеш да го спреш да те поставя на изпитания. Човек е ограничен откъм усет, откъм начина си на придвижване, комуникация. Ние трудно можем да влияем на невидимите сили – да организираме срещи, провокации или да създаваме обстоятелства. Не, че не можем, но нямаме много голям избор. Докато за един демон тези неща са обичайни.

Те, демоните, могат да ни влияят чрез външни събития и по този начин да ни провокират и да се опитват да формират и завземат ума, чувствата ни, да ни подстрекават към действия, които не са в наша полза.

Ще кажете: “Ние хората имаме естествена защита към тях…”

Да, така е, имаме защита, с която Майката Природа ни е дарила, стига да не я занемаряваме и да не допускаме тя да бъде пропуквана. Имаме защита и то много солидна, но всичко това е до време, има си свой потенциал и граници. Ако не се поддържаме и не работим върху това да бъдем тренирани и силни, в един момент е вероятно защитата ни да отпадне и да станем плячка на такива същества или енергии.

Затова казвам, че всеки е длъжен да се научи да медитира, защото колкото и естествената ти защита да е силна и плътна, ако не работиш за изчистването си и заздравяването ú, в един не толкова прекрасен момент ще се окажеш податлив и ще бъдеш сразен!

Ще ви го кажа по друг начин: Знаете ли кога една демонична сила няма власт над хората?

1. Тогава, когато на първо място и преди всичко, поставяте връзката си Безграничното вътре във вас – Истинската ви Природа;

2. Когато не сте склонни непременно да си угаждате за всичко, което мине през ума ви;

3. Когато желанията ви нямат власт над вас, т.е. когато сте ги надмогнали и можете и без тях;

4. Когато не се влияете особено от привързаности и отвращения и можете да ги преодолеете без проблем;

5. Когато сте надмогнали алчността и не ви интересува кой знае колко дали ще имате успех в печеленето на пари или не;

6. Когато не ви дреме дали ще живеете дълго или не, дали сте здрави или не! Това не означава да не се грижите за здравето и живота си, а означава да сте непоклатими;

7. Когато не сте склонни да поставяте материалното над духовното;

8. Когато не се поддавате на хули, ропот, злословия към Безграничното (а и към когото и да било);

9. Когато сте прецизни в наблюдението над себе и не се въвличате в разни некоректни мисли, емоции и дейности;

10. Когато сте невъзмутими, независимо, какво ще ви се случи или какво ви очаква занапред;

Сигурно се сещате, че мога да продължа с изброяването, но общото, което може да се каже е, че не бива да изневерявате на Себе си – на Истинската си Природа, без значение какво ще се случи и как ще се получат нещата за в бъдеще.

Един нетрениран в медитативните практики човек има естествени сили да се защити, но ако атаките са люти и унищожителни, не е сигурно дали ще може да се справи. Докато, ако сте се упражнявали в устойчивостта ви в Себето и ако сте будни, в момент на атака или провокация върху вас, ще можете да включите техниките си и да отговорите подобаващо. 

Как? Ами просто като сте и като останете Себе си.

Дълга е тази тема, но е една от най-важните, защото както могат да ви атакуват случайни невидими демонични сили, така могат да ви въздействат и нарочно предприети атаки върху вас от хора, които са ги инициирали и ги поддържат!

Ще ви дам пак класическата медитация:

Когато медитирате, вие само наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Няма да се опитвате да ги спирате или да ги променяте. Не ги правите позитивни и не се опитвате да ги изхвърлите. Не ги разделяте на добри или лоши, на свети или светотатствени. Просто ги гледате и не им позволявате да ви въвлекат в тях. 

Така с времето постепенно ще навлезете в естественото, пусто, безмълвно, умиротворено състояние на Истинската ви Природа. Нищо няма да може да ви извежда от това състояние и ще сте невъзмутими, за да можете да сте устойчиви към всякакви атаки и провокации, били те от видими или невидими противници.

Този, който следва Себе си, той върви в Пътя идващ от Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийните техники, за да сте Себе си, за да сте здрави и да можете да постигате определените си цели!

9 thoughts on “Кога една демонична сила няма власт над хоратa”

  1. Много попиващо послание. Но не ми стана ясно :Защо когато познава себе си и медитира, човек няма карма. Аз мисля, че животът е предопределен!?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *