Дихателна и Енергийна Техника УДИАНА БАНДХА за Зареждане с Енергия идваща от Духа

Противоречия в природата няма. Погледнато фрагментарно, разделено от Цялото, на нас може да ни се струва, че има противопоставяне, но това е само един ограничен и откъснат поглед, иначе в Еднното Цяло никога не е имало, няма и не може да има дисхармония или противоречия. Сблъсък има само в нашите човешки умове, когато гледаме частично и откъслечно, но за природата дори противоречието и противопоставянията са хармония.

Майката Природа има най-различни похвати и начини да поставя нещата на място и това, което на нас ни изглежда като враждебност, неразбирателство и конфронтация, всъщност са мъдри Нейни ходове, които не се отклоняват от Единството и Хармонията във Вселената.

Може да вземем за пример дивите животни. Те се дебнат, преследват и изяждат, но това не води до дисхармония. Напротив, популацията на всеки отделен вид се запазва, размножава, регулира и това е така от милиони, милиарди години.

Ако погледнем растенията, те също водят борба за живот под слънцето, но така или иначе различните видове се запазват и се саморегулират.

Слънцето, Луната, планетите, космосът – всичко е в едни перфектен ред и за Майката Природа всичко е във вечна ненарушима хармония. 

Ние хората би било добре да се учим от Майката Природа и това, което ни се струва противоречиво, несъвместимо или виждаме в него стълкновение, не е нищо друго освен полезни ходове.

В маймунските ни умове винаги има разделение, сравняване и противопоставяне, а е добре да бъде единство, обединение и сливане. Често се случва, когато някой, желаейки да изпъкне, се опитва да потисне някой друг и така да постигне някаква цел. Само че едно такова действие води към карма и ако днес си направил някакъв “полезен” за теб ход, то ти проектираш в бъдещето си срив. 

За да не водят действията ни до кармични последици, би било добре да действаме в едно с Вътрешната си Природа. Действайки така, ние всъщност не правим нищо, защото всичко, което сме извършили, е в единен ритъм с Цялото. А в Единното Цяло няма нито противопоставяне, нито противоречие, нито конфликт. Бидейки свързани, слети с Вътрешната си Същност, ние не правим никакво действие, което да е продиктувано от маймунския ни ум, т.е. може да се каже, че действаме без да действаме – движими от Цялото. Така ние не се отделяме от Първоизточника и не генерираме карма!

Вчера говорихме за зареждането със силата на Духа. Показвал съм ви техниката за зареждане с енергията идваща от Духа. Тя се приема чрез пъпа. Ето да си припомните техниката – постът, в който съм ви показвал как се изпълнява техниката за зареждане на тялото с енергия:

https://www.facebook.com/nedelcho.dimov/videos/1947942318590597/

Много е важно човек да е със спокоен и хармонизиран с Вътрешната си Същност ум. Ако умът постоянно се намесва в мненията и решенията ви, то той ще си служи с противопоставяне, противоречия, сравняване, съмнения и надпреварване и като краен резултат, вместо да имаме един умиротворен, добронамерен, доброжелателен и пуст ум, ние ще сме изпълнени със злоба, конфликтност, омраза, ненавист, несъгласие и желание за самоизтъкване.

Затова всеки човек, който е решил да се завърне в Истинската си Природа, да изостави всяка суета и илюзорност, той би следвало да практикува медитацията си.

Медитацията освобождава всичко, което сме формирали в себе си и което е взето отвън, но без да му се противопоставя. Когато медитираме, ние не се занимаваме с мислите, които изплуват в ума ни, не се захващаме с тях, не ги поправяме и не ги оценяваме. Ей така, просто ги изоставяме, като не позволяваме на мислите да ни въвлекат в тях. Насочваме вниманието навътре в Себе си и пускаме ума си да е свободен – мислите да идват, да стоят колкото си искат, и да отминават.

Така процедираме както с вътрешния противник, така и с външните намеси. Само стоим и ги наблюдаваме, като внимаваме да не се занимаваме с тях и да не ни завлекат в идеите си.

Щом стоим така и не се поддаваме на брътвежите на ума, то той постепенно ще започне да се успокоява и да утихва. Накрая ще стане пуст, безметежен, безмълвен. Именно това е състоянието, в което ние можем да улавяме всичко от Вътрешната си Природа непроменено, непокътнато, неповлияно от живота и заобикалящата ни среда!

Този, който върви в такт с Вътрешната си Природа, той е в единен Ритъм с Първоизточника на всичко живо и неживо и е невъзможно да сгреши!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да можете да осъществявате определените си цели!

4 thoughts on “Дихателна и Енергийна Техника УДИАНА БАНДХА за Зареждане с Енергия идваща от Духа”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *