Мерки и Наказания

Природата не говори чрез думи, а чрез знаци и действия. Умеем ли да я слушаме и да се съобразяваме с Нея, то нещата ни ще вървят по мед и масло. Обаче, ако си мислим, че всичко което се случва е просто случайност, нехаем и не желаем да коригираме нищо в мисленето и поведението си, тогава ще понасяме ударите ú.

Знаците, чрез които Вселената говори са многообразни. Може да е чрез случайно дочута фраза, когато преминаваме покрай някой. Може да е чрез някакъв пример от живота, върху който да се замислим и спрямо себе си. А ако дълго време ни е давала знаци и ние сме били слепи и глухи за тях, е много възможно да пристъпи и към физически дискомфорт, болки, болести, разни неволи и не съвсем приятни събития. Добре е би било, човек да се съобразява своевременно с това, което Безкрая му показва.

Сега, някой ще каже: “На мен никой нищо не ми е казал и не съм разговарял с никакъв Безкрай и с никаква Вселена, така че не ме интересува, какво си мислите вие.., аз ще правя каквото си поискам…”

Да, ти не си разговарял и Той нищо не е ти е казал с думи, но ако обърнеш внимание на съдбата си, ще видиш, че знаците, които ти е дал са много и едва след като ти не си си взел поука е пристъпил към действия.

Понякога, може би си мислим, че този свят няма закони, няма правила и не сме длъжни да се съобразяваме с никой и с нищо, освен собствените си интереси и желания. Космическият ред се поддържа от строги закони – устройството на земята, на слънчевата система, луната, природата… всичко това е точно определено и не може да бъде нарушавано безразборно.

Ето например, нещо не се чувстваме добре здравословно… Вместо да се замислим защо се получава така, да открием причината за това неразположение, нас не ни интересува нищо.

Доволни сме да вземем някакви медикаменти и да коригираме проблема. Само че ние така не коригираме проблема, а само го замазваме, т.е. игнорираме го. И продължаваме да не желаем да се замислим за знака, който ни се дава.

Или когато имаме някакъв проблем в поведението си, Безграничното отново ни дава различни белези, от които да се усетим и да престанем да нарушаваме Закона. Някои се усещат и се променят – коригират поведението си. Други продължават да нехаят и упорито да не се съгласяват със забележките идващи от Първоизточника. Той търпи дълго, прощава много неща, но всичко е дотогава, докато се разбере, че нещата вървят все по-зле и към все по-голям провал. И в един момент знаците, които ни се дават, се заменят с директна корекция, т.е. така или иначе ние ще бъдем възпрени.

Често пъти ние ги тълкуваме като наказания, което не винаги е точно. По-скоро това са необходими мерки за да не продължаваме по този път, по който вървим – да нехаем, да не се интересуваме и да не съблюдаваме законите на Всемира.

От всяко нещо можем да си правим изводи. Дали мислим правилно, дали емоциите, който изпитваме са на мястото си. И дали действията, които извършваме, са в синхрон със законите на Вселената. Би било добре да се замислим за всички тези знаци, които ни се дават и да поправяме грешките си навреме.

Естествено, че сега ще има хора, които ще кажат: “Само така ти се струва, няма никакви знаци и няма никакви закони на Безкрая, всичко е само една случайност и всичко се движи от само себе си.. Ние нямаме намерение да се съобразяваме с никой и нищо, защото това са глупости…”

Е, ами ваша работа, щом не желаете да си помогнете, то никой не може да стори това вместо вас. Със сигурност вие ще бъдете възпрени и вразумени!

Вселената е създадена с разум, контролирана и поддържана е с разум и никой не може да нарушава законите и безнаказано. Затова е и законът на Кармата – за да ни пречиства, да ни коригира и да поддържа Реда.

За да не се налага да получаваме знаци от Вселената и за да можем бързо и лесно да се поправяме е необходимо редовно да практикуваме духовните си упражнения. Медитацията е основната практика, която ще ни държи в единство с Безкрая и ще ни води във верните действия и правилното отношение към себе си и света.

Когато медитираме, ние наблюдаваме ума си, но не се захващаме с мислите. Не им отдаваме значение, не ги разделяме на полезни и вредни, на правилни и грешни, да добри и лоши. Само ги наблюдаваме като внимаваме да не се въвлечем в тях. Стоейки така и наблюдавайки ги, щом не им даваме участието си, те ще отслабнат, ще се разредят и ще утихнат.

Това състояние на спокойствие, умиротвореност и добронамереност към всички и всичко е основното за да можем да опознаем Истинската си Природа, да се слеем с Нея и да вършим всичко в единство с Нея! 

Този, който се е слял със Себе и върши всичко в единство със Себе си, той се води от законите на Вселената и не може да сгреши.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте в единство със Себе си и да сте в състояние да постигате важните за вас цели!

6 thoughts on “Мерки и Наказания”

  1. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.

    I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.

    Many people will be benefited from your writing.
    Cheers! Lista escape room

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *