Телепатична техника

Да сме с центриран в Същността си ум, означава да не правим радикални грешки. Разбира се, не става въпрос въобще за сгрешаване, тъй като ние сме хора с всичките си особености и ограничения и е нормално понякога да имаме неточности, недоразумения. Говорим за коренни грешки, които щом сме в единство с Истинската си Природа няма как да допускаме.

Сега трябва да направим едно уточнение. Умът ни съвсем не е излишен, ненужен и съвсем не е задължително да бъде объркващ, създаващ илюзии, тревожен или нещастен. 

Само този ум, който не е в синхрон с Вътрешната си Същност, може да прави големи отклонения и да ни въвежда в заблуждения. Иначе както всички знаем, умът е жизнено необходим и без него нито тялото ни – органите, работата, нито психиката ни и цялото функциониране на организма ни е немислимо! 

Защо Майката Природа толкова дълго е оформяла и създавала този тъй фин, чувствителен и жизнено важен орган, ако той не би бил необходим? 

Много просто – без умът, тялото ще остане без пулт за управление и всичко ще остане да работи на клетъчно ниво. Затова не слушайте гласовете (особено в интернет), които се опитват да ви внушават, че умът непременно бил вреден и заблуждаващ. Само този ум, който е извън синхрона с Първоизточника си, само той може да бъде объркващ, илюзорен и подвеждащ. Задавали ли сте си въпроса: “Защо тялото не се командва директно от Духа, а трябва да има такъв посредник между тях, като ума?”

Трудно, невъзможно е да ви отговори някой, който не е в Същността на нещата. 

Умът управлява тялото – мислите, емоциите, чувствата, действията ни поради ограничеността на тялото. Не би могло тялото да се управлява директно от Духа, защото няма как ограниченото да влезе, да обземе, да приеме Безграничното. 

Затова е умът като посредник, за да управлява автономно тялото. Умът поради ограничеността си също не може да побере Цялото и да е в абсолютна връзка с Безграничното, но така или иначе работи в единство с Него. И щом умът е центриран в Оригиналната си природа, тогава винаги нещата са в мир и съгласие. Отклони ли се умът от Изначалната си Същност, той се скита в самсара дотогава, докато се завърне в дома си. 

Още едно прецизиране е необходимо тук. Умът, когато е в човешкото тяло създава енергии – носител, отпечатък на всичко преживяно и създадено от него, което след смъртта на физическото тяло остава и продължава живота си по-нататък – в новите инкарнации, в продължаването на живота.

Казвам ви всичко това, защото съществуват много заблуди по отношение на ума, които често пъти могат да бъдат подвеждащи, заблуждаващи и някои вместо да се стремят умът и да е в единство с Истинската им Природа, се опитват да го спрат тотално или да го омаловажават. 

Умът следва да е продължение на Изначалното, а не да е нещо ненужно, досадно или бреме. Изчистеният и центриран със Същността си ум може с лекота да ви ориентира дали се движите в Пътя на Безграничното или да ви даде ясен сигнал, че нещо бъркате и се отклонявате. 

Няма как да сте постоянно в абсолютна, безгранична медитация, но има как да се допитвате до Себе си, когато сте в нужда, съмнявате се в ходовете си или просто желаете да научите директно от Духа!

Сега искам да ви ориентирам в една телепатична техника, с която да получавате енергия или информация директно от обекта, който изучавате. Насочвате натренираното си внимание – концентрацията си, в обекта и се опитвате да осъществите непрекъсната, плътна енергийна връзка с него.

Примерно, желаете да приемате енергия от слънцето. Вглеждате се в него (желателно е да сутрин или надвечер, когато може да се гледа без да си увредите очите) и се стремите да направите и да поддържате такъв поток от енергия между вас (очите ви) и слънцето, че той да е непрекъснат. Да не се прекъсва от каквато и да е работа на ума – мислите или нито от някакво друго външно разсейване. 

Способността ви да се концентрирате е много важна, защото иначе ще се насочвате и тъкмо, когато потокът от енергия започне да се осъществява ще го накъсвате. 

Щом потокът от енергия стане плътен, непрекъснат и ненарушим, освен енергията, във вас ще постъпва и информация идваща от обекта на концентрацията. Така можете да получавате информация, знания от различни обекти – слънцето, луната, природата, хората…

Тренирайте концентрацията си да бъде стабилна, ненакъсана и плътна, така техниката ви ще се получава и вие реално ще можете да имате връзка с обекта, с които се сливате енергийно!

За да ви се получава тази техника добре, няма как, ще е нужно да сте успокоили ума си, т.е. да практикувате медитацията за успокояване на ума. Сега ще ви я припомня пак:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще възникват. Не развивате мислите, не им отдавате значение, не се опитвате да ги промените или моделирате. Просто ги наблюдавате и не участвате в тях. Не бива да бързате с успокоението на ума и с напредването ви в практиката. Когато-тогава и колкото-толкова!

Постепенно мислите ще се разредят, ще отслабнат и умът ви ще се успокои – ще стане безмълвен, пуст, умиротворен и добронамерен към всичко и всички. Това е състоянието, в което можете да навлезете, да отразявате и да следвате Истинската си Природа. Този, който следва Себе си, той върви в Пътя на Безграничната и Вечна Вселена, той не може да сгреши или да си създава карма.

Пожелавам ви упорита, всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийните техники, за да сте Себе си и да сте в състояние да постигате определените си цели! 

3 thoughts on “Телепатична техника”

  1. Здравей, Нед! Това обяснение за мен е повече от необходимо, всеобхватно и прекрасно описано! Пожелавам ти силна вяра във всичко, предприето от теб в полза на човечеството и дълго здраве! Усмивки от мен и огромно благодаря за помощта, Нед!
    🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *