Политика

Избори, агитации, обещания, убеждаване, клетви…: “Ако ме изберете, край на еди какво си, и започвало не знам си какво…”

Хубаво, сигурен съм, че има честни хора и такива, които наистина искат да променят ситуацията, за да стане по-добре на всички. Само че как да вярвам на някой, който ми говори за здравословен живот или за духовност, като го гледам да яде в несвяст всичко каквото му попадне. И как някой да се представя за гуру, като духовността му е преди всичко в говоренето и вземането на пари…?

Там, имало било някой, който бил много навътре в духовното – говорел бил с животните, с камъните, с Небето… Голяма работа бил, но когато походел малко по студеното, се бил разболявал и не можел да мине без антибиотици, допълнителни витамини и още не знам си какви илачи. 

Това ми прилича все едно един щангист да ви говори как можел да вдигне щангата, но сега не я вдигал, щото щял да отиде и да навие някой друг да направи това вместо него. Въобще големи глупости и фалш – повсеместно и навсякъде.

Как може да вярваш на някой, че ще е добър политик, като той себе си не може да управлява, а щял да управлява множеството и да води към просперитет всички… – ще управлява, ама трънки.

Още повече, че когато се научиш да следваш Вътрешната си Природа, няма да изгаряш от желание да стоиш на пиедестал и да командваш другите…

Знам, че има хора, които си въобразяват, че като съм админ на група Дзен и като имам някакво влияние, може да се възползвам и да се кандидатирам за общински съветник, примерно…

Хахахахахах, хей, смешно е това!! Трябвали ми били примерно 1000 гласа и съм щял да стана… какво?!! Клечка съм щял да стана…! Пфууу…

Няма да говоря повече за политики, само исках да ви заявя, че никога, ама никога, ама никога, няма да стана политик, дори мястото сред политиците да ми беше несъмнено осигурено…

Не си въобразявайте подобни неща, нито си представяйте, че може да използвам уменията си да лансирам някой друг в политиката. Имам си поприще и това е повече от видно.

Вие знаете добре моите занимания какви са и това може да се види от всеки, който пожелае, на моята страница. Това може да е 500-ия или не знам, може би 700-ия, без пропуск дори на един ден пореден пост, в който ви споделям неща от моята дългогодишна медитативна практика и ще продължавам да го правя дотогава, докато Пътят ме води да правя това.

Не е правилно да се каже нито че съм посветен на хората, нито че го правя от тщеславие, нито дори че съм търпелив или упорит… Тези неща не са в основата на моята мотивация.

Това, което ме води е само и единствено Пътят – Вътрешната ми Природа.

Думата ми днес е, че преди всичко всеки трябва да вярва на Първоизточника в Себе си. Ако можеше всички да имат дълбока връзка със Себе си, нямаше да има никакъв проблем, защото всеки щеше ясно и веднага да разбира кой лъже, кой преувеличава, кой цели манипулация и в кой има желание за лично облагодетелстване.

Никой и нищо не би могло да ви подведе, да ви измами или обърка, защото Вътрешната ви Същност, щеше да ви води във всяка една мисъл, емоция или действие. Измамниците щяха да са безпомощни да ви навредят.

Така е, когато няма истинска духовност, няма истинско водене, няма просперитет, изобилие и благосъстояние. Когато човек няма стабилна връзка с Духа, благата, богатствата, изобилието са само, за да му вгорчат още повече нещастния и изпълнен с мизерия живот.

До това води откъсването и отклоняването от Истинската Природа – до болести, до неволи, нещастия, мизерия и нищета, деградация и упадък.

Така ще е не докато изберем добри политици, така ще е докато изберем да се завърнем в Себе си – в Истинската си Природа… 

Не е въпрос на можене и на средства, ние сме малък народ и лесно можем да се отърсим от беднотията и мизерията. Преди това обаче, е редно да се освободим от бездуховността, от неверието и робския си начин на мислене.

Това може да стане най-бързо, когато човек се отправи към Себе си и се завърне в своя Истински Дом – Духа си. 

Ще срещнете най-различни хора… Един ще роптае, че Вселената е сбъркана. 

Друг ще ви каже, че светът се управлява от Дявола. Не само света – то всеки с такова мислене се управлява от Дявола – просто бъди Себе си и го направи безпомощен. Трети ще ви агитира, че няма никакви закономерности и че този свят няма господар и справедливост. Четвърти ще си измисли нещо, което му дошло в ума заради недоволството и изпълнения му с противоречия ум. 

Най-различни варианти може да използва маймунско – човешкият ум. Просто го изоставете и изберете да бъдете Себе си. Това е Изборът!

Сега нека да ви припомня отново, техниката за медитация:

Наблюдавате ума си – как мислите възникват, как стоят и как отминават. Няма да бързате или да желаете да гоните мислите, нито да искате да ги променяте, не ги развивате и не им отдавате значение. 

Внимавате да не се захващате, с която и да е мисъл и също да не се въвличате в работата на ума.

Когато стоите така достатъчно дълго време (ще сте много търпеливи, защото това не може да стане изведнъж), ще влезете в състоянието на Пустотата – на безмълвния, умиротворен и добронамерен към всички и всичко ум. Така ще можете да познаете Истинската си Природа, да се слеете с Нея и да Я последвате винаги и навсякъде през целия си живот!

Този, който следва Себе си, той върви в Пътя на Безграничното Нищо и Всичко, той не може да сгреши, нито да си създава карма!

Пожелавам ви упорита, всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, да сте здрави и да можете да постигате определените си от Вътрешната ви Природа цели!

4 thoughts on “Политика”

  1. Cuando olvide la contraseña para bloquear la pantalla, si no ingresa la contraseña correcta, será difícil desbloquear y obtener acceso. Si descubre que su novio / novia sospecha, es posible que haya pensado en piratear su teléfono Samsung para obtener más pruebas. Aquí, le proporcionaremos la mejor solución sobre cómo descifrar la contraseña de un teléfono móvil Samsung. https://www.xtmove.com/es/how-to-track-samsung-phone-and-hack-password-without-them-knowing/

  2. Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *