Лесна медитация от Бабаджи

Всеки възприема по различен начини и учи по различена начин. Ето още едно обяснение, от Бабаджи, за пътя към Себе си!

Тази медитация е толкова лесна, че няма почти нищо за правене. Не трябва да се насилваш с мисли или звуци. Не трябва да визуализираш нищо конкретно. Не трябва да напяваш или да повтаряш мантра. Просто стоиш съзнаващ своята Вътрешна Вибрация. Може да са необходими няколко настройки за изясняване разпознаването на тази вибрация, но разпознавайки я, ти ще успееш. След това просто седи удобно и позволи на вибрацията да бъде там. Може да имаш мисли успоредно с вибрацията, но ако установиш, че си напълно обхванат от мислите, тихо се върни към осъзнаването на твоята Вътрешната Вибрация. Това е всичко, което правиш за 20 мин. два пъти на ден.

Вътрешната вибрация може да се прояви по много начини. Някои хора чувстват пулсация в тялото, която не е от биенето на сърцето. Други чувстват движение на тялото, като люшкане на главата или люшкане на горната част на тялото или нежно движение на раменете или на краката. Част от хората биха визуализирали макет от светлина или цветове. Общият фактор от ритъм е винаги там и ритъма ще бъде прост и лесно ще държи твоето внимание, дори заедно с твоите мисли.

Докато се почувстваш удобно с твоята Вътрешна Вибрация, ето какво да направиш. 

СТЪПКА ПЪРВА: След като вземеш мерки да не бъдеш безпокоен, седни удобно със затворени очи за минута или повече.

СТЪПКА ВТОРА: За около десет минути съедини дишането си така че да няма интервал между вдишването и издишването.

СТЪПКА ТРЕТА: За около десет минути се съсредоточи върху областта на сърцето и забележи вибрация във форма на пулсация някъде в твоето тяло, която не е от биенето на сърцето, движение на тялото, видение, чувство или нещо, което чуваш. Това е твоята Вътрешна Вибрация

СТЪПКА ЧЕТВЪРТА: Изчакай още няколко минути преди да отвориш очи след осъзнаването на твоята Вътрешна Вибрация. Ако излезеш от състоянието твърде бързо, може да се почувстваш развълнуван или раздразнен.

СТЪПКА ПЕТА: Повтаряй тази медитация всяка сутрин и вечер с интервал поне от осем часа между двете.

Когато станеш близък с Вътрешната Вибрация, може да преустановиш свързаното дишане. Ти ще установиш, че след като се успокоиш твоята Вътрешна Вибрация автоматично се появява. Тогава просто стой съзнавайки я, заедно с всичко останало, което може да последва.

Не съди медитацията. Някои медитации може да са ясни. Други ще са изпълнени с мисли. Някои може да изкарат дълбоки емоции. Просто не обръщай внимание какво се случва. Прави процеса и му позволи да се разгърне по свой собствен начин. Периодично, във времето, даровете ще се промъкват във всяка страна на твоите дейности.

Това е всичко приятели. Това е вашият прост ключ към по-благополучен, щастлив, творчески и изпълнен със значение живот.

Учене на Лесната Медитация

Най-добрият начин за усвояване на Лесната Медитация е да има някой, който да води мислите ти по тези стъпки. Често изминават няколко сесии преди ти или човекът, който ще води да се почувства удобно с техниката. Дори, когато тя е непоклатима част от твоят живот, добре е да имаш приятел, който да те води по тези стъпки. Това ще изчисти всяко усилие или неправилна процедура, която може да се промъкне.

Когато човекът е седнал удобно, води го с тези думи: “Затвори очи и по твой собствен начин се настрой и отпусни.”

Изчакай една минута: “Сега дишай нормално, но съедини дишането си. Няма интервал между вдишването и издишването. Дишането е като затворен кръг. Просто без усилие позволи на това свързано дишане да се носи само. Задръж вниманието си върху дишането.”

Изчакай една минута: “Лесно без усилие дишане. Ако твоето внимание е отвлечено от мисли, нежно го върни към съзнаването на дишането.”

Изчакай две минути: “Лесно без усилие дишане. Ако твоето внимание е отвлечено от мисли, нежно го върни към съзнаването на дишането.”

Изчакай една минута: “Лесно свързано дишане.”

Повтаряй всяка минута. За седем минути: “Сега дишай нормално без да се опитваш да свързваш дишането си. Позволи на твоето внимание да бъде с твоето сърце. Просто чувствай твоето сърце и забележи чувствата в тази област.”

Изчакай две минути: “Забелязваш ли пулсации в тази област, които не са от биенето на сърцето?”

Изчакай две минути: “Повдигни си пръста ако забелязваш пулсации в областта на сърцето, които не са от неговото биене.”

Ако човекът не повдигне пръст, не обръщаме внимание. Ако обаче лицето повдигне пръст, кажи: “Много добре. Продължи да забелязваш тази пулсация.”

Изчакай пет минути: “Ако забелязваш пулсации, които не са от биенето на сърцето, това би могло да е твоята Вътрешна Вибрация. Ако не я чувстваш още, не се притеснявай. Сега ще питаме за по-физическа Вътрешна Вибрация. Седни удобно, така че твоите ръце, пръсти, крака да са свободни да се движат. Главата ти трябва да може да се върти като малко куче в прозореца на кола. Не опирай гърба си до стола, така че той да може да се люлее. Сега безшумно забележи някаква Вътрешна Вибрация. Това може да е движение или някакво чувство, или някаква представа – всичко, което забележиш и което има ритъм.”

Изчакай десет минути: “Изчакай няколко минути и постепенно отвори очи. Разпъни се, масажирай се или прави каквото е естествено. Прави го бавно. Не се втурвай бързо към пълна активност. Ако го направиш, може да се почувстваш развълнуван или раздразнителен.”

www.neddimov.com

5 thoughts on “Лесна медитация от Бабаджи”

  1. Mobile Phone Monitoring App – hidden tracking app that secretly records location, SMS, call audio, WhatsApp, Facebook, Viber, camera, internet activity. Monitor everything that happens in mobile phone, and track phone anytime, anywhere.

  2. Маргаритка Кротнева

    Полезно и навременно обяснение, Нед! Наясно си, че мъничките детайли помагат, окуражават, мотивират практикуващия и водят към успех. Стилът ти на преподаване е повече от верен. 🙂
    Ако човек те послуша, постоянен е в практиката си и учи ежедневно, обогатявайки и надграждайки познанията си, то той ще успее.
    За всичко, на което ни учиш, за присъствието ти, БЛАГОДАРЯ!
    Бъди, Нед!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *