Кармата е Закон за Осъзнаване

Светът далеч не е само това, което нашите човешки сетива улавят и което нашият ограничен ум мисли. Всичко – всяко нещо е свързано в единно Цяло и както се отнасяте вие към света и неговите частици, така и светът ще се отнася към вас.

Ако ще да се пръснете от логика или сами себе си да навивате в своята си истина, то ще е само едно ваше убеждение, което няма как да повлияе на действителността.

Ето например, много хора гледат на кармата като на отмъщение, като на възмездие, което сполита деятеля. Един търси отплата, друг иска точна реципрочност или някаква си негова финасова справедливост, трети отдава, че нещата са в резултат на някакви висши сили, които правят каквото си искат.

Всъщност, погледнато с “очите” на Вселената, кармата е закон за осъзнаването.

Тези хора, които са склонни да осъждат, най-често търсят справедливостта в наказанието. Само че кармата не е самоцел, нито е реципрочност или пък само заради личното възмездие.

Законът на Кармата е заради това човек да осъзнае своята заблуда и да се отвърне, да се откаже от погрешните си действия и в крайна сметка да се завърне в Себе си – Божествената си Природа. В момента, в който човек осъзнае невежеството си, разкае се и действително отхвърли всички свои простъпки, грехове или глупави действия, Законът на Кармата престава да действа.

Естествено е този човек да премине през изпитания, за да се види, дали наистина той се е отказал от заблудите, страстите, илюзиите, съблазните и изкушенията или това е само някакво моментно просветление, което след това ще изчезне яко дим и той отново ще се завърне към стария си порочен начин на живот.

Няма как да излъжете Безграничния, нито Вечното си Себе. Изпитанията ще са на такава тематика и по начина, по който вие сте грешали. Ако сте истински и издържите на тях, тогава кармата наистина ще престане. Е ако има там настъпили някакви необратими процеси, ще си изживеете живота с тях, но кармични последици повече няма да има.

Във времето на изпитания ще ви нападнат всички дяволи, демони – съблазнители и съблазнителки. Ще ви поставят върху огъня на страстта, на желанията, изкушенията. Ако е Истинско Осъзнаване, то ще премине през всичко това, без да се колебае, без да се поддаде и без да промени решението си да бъде твърд, невъзмутим и неподатлив. А ако някой само говори и е като онези “търчи – лъжи”, той скоро ще попадне в клопката на демоничните изкушения и тогава Законът на Кармата ще продължи с цялата си сила и последствия.

Неслучайно тези, които поемат по пътя на духовното, им се дават подобни изпити.

Разбира се на Безграничния Разум не му трябват доказателства и проби, за да познава хората и да знае точно докъде се простират възможностите ни. Изпитанието е, преди всичко, ние сами да се видим до къде ни стига хала и способностите. Щото ако питате някои, те ще ви кажат: “Да, ние сме готови, ние сме ниво, ние сме осъзнати, просветлени сме.”

Само че животът не зачита мнението на мекушавата майка, която хвали децата си, независимо какви са и по какви пътища са тръгнали. Животът лесно поставя лигльовците на мястото им и това Той прави неоспоримо, безапелационно!

Не се спори със Съдбата, защото Тя не идва да ви иска мнението.

И така, когато попаднете в изпитания, само можете да се радвате, че са ви се случили куп гадни неща или серия от черни събития. Точно в тези случки вие ще имате шанса да си вземете изпита пред Вселенската комисия “Карма” и след това ще можете истински да се наслаждавате на живота.

Радвайте се, когато живота ви поднесе несгоди, мъчения или пък съблазни и изкушения, на които вие да устоите. Издържите ли ги без да им се поддадете, тогава следва Просветление, последване на Истинската ви Природа и като резултат Нирвана – Щастие през цялото ви съществуване и във всичките ви начинания.

Затова са дяволите, затова са демоните, затова са изпитвачите и “противниците”.

Те са или за да ви вземат с тях – да отидете по дяволите хахах… или пък да се завърнете в Себе си – в Истинския си – Вечният си Дом.

Практикувайте редовно медитативните си техники, за да се държите за Истинската си Същност. Така ще знаете как да преминете през всички кръгове на Ада, които впоследствие не само, че няма да ви плашат, но няма да могат и да ви подлагат на мъчения и страдания. Имайки Себе си, дори да попаднете в огъня на Ада, той ще ви бъде като приятно, уютно място до камината.

За намерилите и слелите се със Себе си, Адът спира да съществува. Истинската ви Природа знае отговорите на всички неща и водейки се от Нея, ще сте в абсолютна безопасност!

Пожелавам ви упорита и разумна медитативна практика!

www.neddimov.com

4 thoughts on “Кармата е Закон за Осъзнаване”

  1. Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej, aby chronić swoje dzieci – potajemnie tajny monitor GPS, SMS-y, połączenia, WhatsApp, Facebook, lokalizacja. Możesz zdalnie monitorować aktywność telefonu komórkowego po pobraniu i zainstalowaniu apk na telefonie docelowym.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *