Опити за Eнергийни Манипулации

Хубаво е човек да иска бързо да напредне във всяко начинание, с което се заеме.

Хубаво е, но не бива нещата да са за сметка на качеството.

Ето например, ако искам да навляза бързо в енергийните техники и пренебрегна основата на качественото прилагане, то, освен че резултатите ми ще са слаби, може да се окаже, че сам на себе си съм си направил клопка.

Не, не че не може да прилагате психичната си енергия и без ума ви да е спокоен, безмълвен, умиротворен. Може, но не е желателно! Ясно е, че може, но това крие много рискове.

Сега нека да си представим, че някой няма много понятие от електричество, но му се ще директно да поработи с високо напрежение. (Хахах, има едни, дето директно се свързват с жиците, но често пъти се изпаряват без време!) Много е вероятно, този човек да пострада, нали така?

Колкото по-непредпазлив и самонадеян е, толкова е по-сигурно, че ще сбърка. Така е и прилагането на психичната и вътрешната енергия.

Примерно, има хора, които желаят без много работа да постигнат зашеметяващи резултати и да вършат направо чудеса. Да искате направо да работите със силата кундалини, без да сте си подсигурили “гърба”, си е чиста проба глупост. Така е, когато се влиза в конфликт с различни духове, енергии и фина материя.

Не е лошо, когато човек иска да работи чрез вътрешната си енергия. Напротив, ако знае как, това би било желателно и много полезно.

Да не говорим, че ако умът не е пуст и овладян, то силата на прилаганата енергия няма да има големи стойности.

Едно е човек да работи с ограничения потенциал на човешкото си същество, а съвсем друго е когато си слят и си част от Безграничната Вселена. Едното е да имате чаша вода, а второто е да имате на разположение безграничния океан. Виждал съм много увредени хора от това, че са се занимавали със спиритически сеанси.

Други си разбиват психиката като самосиндикално влизат в астралния свят и желаят да го променят или манипулират.

Трети се отдават на правенето на магии, заклинания, енергийни въздействия, като се свързват със света на мъртвите и отдавайки енергията си, я трансформират според желанията си.

Четвърти пък се свързват с различни духове, за които почти нищо не знаят и ги правят свои покровители.

Най-различни могат да са опитите за енергийни манипулации. Всеки човек, уважаваш себе си, е добре да знае, че както не можете веднага да се доверите на човек, който не познавате, така не бива да влизате във взаимодействие с духове, за които нямате понятие какви са.

Това, че някой има необуздани или страстни желания, не бива да се превръща в причина да се разболее или самоунищожи. Никак не е безопасно да се занимавате с неща, които не познавате, още повече, ако това са светове, за които имате само бегла представа.

Иначе биоенергийното въздействие е както всяко нещо – ако го познавате, умеете да работите с него и ако сте сигурни в уменията си, то може да ви отвори много врати в живота.

Но ако не си наясно, по-добре би било да не се захващате, защото като сбъркате, после нещата не се оправят лесно. По-вероятно е, ако влезете в клетката на тигър или мечка да останете невредими, отколкото да влезете неподготвени и да искате да оперирате с невидимия енергиен свят – могат да последват различни психични, автоимунни, генетични увреди и дори страдания вследствие на физически травми.

Затова, приятели, всеки път ви говоря за медитацията! Ако сме с чист, умиротворен, безмълвен ум, той ще е единен с Безграничното. Никой човек, дух, енергия, не може да се съпоставя или да се противопостави на Безграничната Вечна Вселена.

Имате ли връзка с Изначалната Сила вътре във вас, то вие, дори и понякога да не сте съвсем наясно какво енергийно въздействие правите, ще сте в безопасност.

Знам, знам, че сега има болни хора или на които им е спешно да приложат енергийното въздействие, но то не винаги ще бъде ползотворно. Защото, ако умеете да се сливате с Безграничното, тогава ще имате сили да се справяте и с най-невъзможните и упорити болести или противници. А ако нямате връзка с Вътрешната си Същност, тогава и да се разкъсвате от желание и колкото да опитвате да се освободите от оковите на болестта, енергията ви е възможно да не е достатъчна.

Основата на всяко умение и начин на работа с енергията, би трябвало да започват и да завършват с единството с Вътрешната ви Същност! Само така наистина ще сте в безопасност и чрез прилагането на психична енергия ще можете да постигате целта.

Ето пак основната медитативна техника:

Наблюдавате ума си, гледате как една мисъл възниква, как стои и как отминава.

Не гоните мислите и не желаете те да не възникват.

Не спорите с мислите, не се съгласявате с тях и не влизате в никакво взаимодействие.

Не развивате никоя мисъл и не им позволявате те да ви въвлекат в техните емоционални вихри.

Щом стоите така непривързани за мислите, те ще отшумяват от само себе си и накрая умът ви ще остане пуст, умиротворен и спокоен. Така умът ви ще отразява Истинската ви Природа.

Това състояние на безмълвен и непоколебим ум вече наистина може да бъде основата, за да можете да оперирате с вътрешната си енергия. Само така, ще можете да сте сигурни, че сте съхранени и ще можете успешно да прилагате фината си духовна енергия, за да постигате благородните си цели!

Пожелавам ви успешна практика!

3 thoughts on “Опити за Eнергийни Манипулации”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *