Не, на дрогата по пътя към Себе си

Каквато енергия обладава човек, такива енергии привлича. Не бива да има никакъв посредник между ума и Духа. Срещал съм хора, които уж са духовни, а употребяват разни видове наркотици. И всичко това е под благовидния претекст, че имало вещества, които им помагали по-бързо да влязат в нирвана.

Други пък под влиянието на подвеждането и зарибяванията, са готови да се закълнат, че видиш ли, дрогата щом била естествена и щом била взета от природата, в нея нямало нищо лошо. Ами че то и има и безброй отровни растения, които си никнат сред природата, защо не ги употребяват и тях, не знам.

Дори ми се е случвало срещна хора, които обикаляйки в Индия, Непал и други там източни дестинации, да възприемат пагубните навици от разни „гуру“. Щом „учителят“ им пушел хашиш, значело, че било нещо наистина необходимо.

Ами да, ако по начало си предразположен към разните дроги, много е възможно да срещнеш себеподобни. И с тях да продължиш навиците си водещи към деградация.

Искам съвсем отговорно да ви заявя, че който е тръгнал към постигането на Духа, т.е. пътят към Себе си, не само че не се нуждае от дрога, наркотици или там от някаква форма на опиати и халюциногенни вещества. И ако и в най-малка степен е предразположен към тях и е склонен да ги употребява, то той няма как да постигне истинската си цел, а именно да се слее с Абсолюта.

Когато имаш разговор с подвластни на дрогата хора, те най-вероятно ще ви привеждат безброй примери, с които да ви доказват, че наркотиците са полезни. Чувал съм, че лекували от рак, че ако били чисти и никак даже не били вредни. Че помагали да се влезе в дълбоките нива на подсъзнание или да се свържете с Духа си и още безброй глуповати измишльотини.

Както се казва в „Книгата на книгите“: Никой слуга не може да слугува на двама господари. Защото или единия ще намрази, а другия ще обикне, … Не можете да служите на Бога и на мамона!“

Няма как да искаш да следваш Духа си и да си помагаш с наркотици, защото Пътят на Безграничния би трябвало да се следва безусловно.

И какво ще се получи след това? – някой ти отнема наркотиците и ти отнема връзката с Духа ти! Значи някой пак ще може да контролира твоето единство с Абсолюта, така ли?!

Пак ви казвам: Тези, които сериозно са тръгнали по Пътя към Духа си, е добре да са непривързани, неподвластни, недосегаеми за манипулациите на никой и на нищо.

Ако си единен с Духа си, това следва да е при всички случаи, всякога и навсякъде. Не може да си в абстиненция – да ти липсва вещество или наркотик и ти да зависиш от него, за да се слееш с Безграничния.

Кощунство и мерзост е, когато някой се опитва да убеди другите, че наркотиците могат да помогнат да намерите Себе си.

Глупост и невежество е, когато някой волно или неволно се опитва да ви отклони от Пътя на Безграничния.

Низост и падение е, когато сте склонни да се поддадете на влиянията, изкушенията на извратения и отделен свят, работещ в дисонанс и против Единното Безгранично Цяло.

Приятели, каквото и да ви казват, както и да ви убеждават, знайте, че Изначалният Дух не приема наркотиците за помощно средство и няма как да е начин за намирането на Вътрешната ви Същност.

Ако приемете да употребявате такива вещества, вие всъщност приемате зависимостите, привързаността и манипулациите на извратения свят.

Този, който иска да следва Духа, ще бъде не повлиян и неподвластен на никой друг и на нищо друго, а ще се води и ще следва само и единствено Духа!

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

4 thoughts on “Не, на дрогата по пътя към Себе си”

  1. O sistema Android permite que você faça capturas de tela sem nenhum outro software. Mas aqueles que precisam rastrear capturas de tela secretamente remotamente precisam de um rastreador de captura de tela especial instalado.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *