За силната имунна защита

Силно развитата мускулатура и добрата физическа форма никак не гарантират непобедима имунна защита. Даже е точно обратното. 

Всеки, който е бил професионален спортист, ще ви каже, че когато си във върхова спортна форма, си най-податлив към заразни, простудни и респираторни заболявания. Организмът дава приоритет на това, в което се упражняваме, а защитните функции се занемаряват. 

Да имаш силна имунна защита съвсем не означава да си планина от мускули. Разбира се, ако някой е прекалено слаб, хилав, немощен, това е другата крайност, която също не е в услуга на добрата имунна защита.

Ако искате да имате силна имунна защита, която да може да се справи с всеки вирус, на първо място би било добре да внимавате да не приемате в организма си много токсини, или пък ако вече сте ги допуснали в тялото си, своевременно да се освободите, да очиствате от тях. Най-много токсини човек приема чрез животинските мазнини, млечните произведения, преработените храни, разните добавени химични вещества, като консерванти, овкусители, бои и прочие.

Сега сезонът е много подходящ човек да се храни с повече зеленолистни зеленчуци, плодове и растителна храна. Това не означава да спрете месото, но лятото е подходящ сезон за разтоварване и очистване на организма и би било добре ако намалите приема на месо – веднъж в седмицата малко месо е достатъчно, не повече.

Друг важен момент е да не отивате в крайности – нито прекомерни физически натоварвания, нито тотално обездвижване. Дългите и умерено бързи разходки сред природата на чист въздух са силно препоръчителни.

Медитативните техники са направо задължителни, ако искате да имате непобедима, неуязвима имунна защита. Тъй като стреса, когато е в по-големи стойности провокира образуването на токсини в организма, той следва да бъде сведен до минимум.

Никой не ви казва как да подсилите организма си по естествен начин. Само глупости гледам по медиите. Слагайте маските или си стойте в къщи. И как като се изолирате от Майката Природа ще имате добре функционираща имунна защита – никак!

Идеята е да отидете до аптеката и да се назобите с хапчета като кон със зърно. Не се връзвайте какво говорят медиите, защото те са корумпирани и купени от тези, които искат да сте зависими и да сте в ръцете им.

Върнете се към Майката Природа и се дръжте винаги за нея, за да сте живи и здрави. Може да се пише много дълго на тези теми, но накратко, това са начините да запазите живота и здравето си.

Духът, който е във всеки от нас, ежедневно ни показва правилните начини, но за съжаление хората са станали слепи и глухи.

Затова са медитативните техники, защото те са пътят към Себе си. Никой никого няма да спаси. Всеки е добре сам да се обърне към себе си, за да продължи да живее и да има смисъл живота – да е щастлив.

116 thoughts on “За силната имунна защита”

  1. Рада Лалева

    Важно и полезно, след поредната порция облъчване -“COVID”!
    Благодаря!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *