Буквар по медитация – (част 13). Правила за КЕД – Прониквай чрез КЕД навътре в тялото си.

Всичко в този свят си го правим ние самите, дори боледуването, че и изцелението. 

Знам, сега много хора ще подскочат, говорейки:

„Как така? Ето, родил се е увреден, какво е виновен човекът, че майка му не е водела природосъобразен живот или че е приемала безогледно таблетки по време на бременността, а може и тя изобщо да не е виновна, че е боледувала тогава?“

Така е, но:

Според законите за Кармата, ние ще трябва да изпитаме всичко, което сме направили в миналите си животи, за да разберем постъпките си, да се осъзнаем и повече никога да не ги повтаряме. Щом някой в предишни съществувания е натрупал кармични последствия, сега се налага да ги преживее и това ще се случва дотогава, докато осъзнае, че не може да прави неща, с които да вреди, манипулира или да угнетява другите.

Затова, първото нещо, което винаги съветвам начинаещите е, да медитират, за да унищожат невежеството в умовете си.

Невежество в Духа няма и не може да има. 

То – невежеството се корени и се поддържа в заблудения и отдалечения ум, който има слаба или нищожна връзка с Първоизточника си.

Когато медитирате и щом не се въвличате в ума, постепенно той ще утихне и бидейки в Същинската си Природа, ще осъзнаете слабите си страни, а също и пороците, които са ви довели до това положение. 

Щом разберете коя е била причината за кармичните наслагвания – болестта, кризите, замърсяванията, неудачите, означава, че е дошло времето да се освободите от тях.

Чисто технологично обаче, е добре да знаете и да можете да го направите, в противен случай, ще трябва да намерите някой, който може да ви освободи от последиците и белезите останали от кармата. 

Дори и кармата ви да е престанала да действа, за да свалите нейните окови от тялото си, е наложително да знаете как, а и да можете. Ако ли не, тогава ще се наложи да намерите някой, който да ви помогне да се освободите от веригите и.

И така, казахме, че първото нещо е да успокоите, умиротворите, да приведете ума си безпристрастно състояние, за може свързвайки се с Духа си, да осъзнаете пороците си, лошите навици, слабите или уязвимите си черти, заради които сте пострадали.

Следващият етап е да преминете към отстраняването на енергийните проблеми в тялото си. Правилно е, щом започвате тази техника, да сте уравновесени, балансирани и Единни с Духа си.

От КЕД преминавате в атака навътре в тялото си, т.е. прониквате чрез енергията си навътре в проблемните места и прилежащите им части. 

Нали разбирате, вие не действате само енергийно, а привеждате  Концентрирано тези участъци в Единство с Духа – КЕД. 

Примерно, да предположим, че имате здравословен проблем някъде в долната част на торса или корема – областта на матката при жените, или при мъжете в областта на простатата. Насочвате вниманието си концентрирано в тези точки и около тях.

Усилвате КЕД до такава степен, че да можете да издържите само няколко минути. Ако сте много силно КЕД, ще е за съвсем кратко. А ако е много слабо, ще е недостатъчно, за да проникнете, обработите и възстановите енергийния баланс на болното място. Нали си спомняте правилото за Разпределение на силите за КЕД?

Продължавайки да сте проникнали в тъканите и стигайки до центъра на проблема, правете опити да задържите тези точки или области в Духа си.

Ясно е, че от един път или от първите пъти няма да успеете да промените енергетиката или тъканите на тези изменени от изначалното си състояние места.

Ако дълго време сте позволили простатата ви да е била възпалена, то ще трябва доста да се позанимавате с нея, за да я възстановите заедно с прилежащите и тъкани.

Или ако дълго време сте позволили на енергетиката на матката да бъде владяна от някаква външна енергия, също ще ви отнеме усилия, докато я възстановите заедно със свързаните с нея органи.

Нека сега да обобщим техниката!

Проникваме силно чрез КЕД в проблемния орган, жлеза, място или тъкан. Насочваме това място в Духа си и го държим там, докато започне да се хармонизира. Тъй като не винаги човек е достатъчно силен, за да проникне и да очисти болното място, може да се наложи да го направите на етапи. 

Колкото повече и по-силно прониквате, и колкото по-мощно сливате проблемното място с Духа си, толкова по-добре ще променяте и ще хармонизирате енергетиката му в синхрон с Духа ви – Първоизточника. Щом трансформирате енергията му в хармонична, тъканите също ще започнат да се възстановяват в здравословния им вид. 

Нека да уточним, че енергетиката може да се промени бързо за секунди или минути, а може и по-бавно – за часове или дни. Но за възстановяването на тъканите, ще е нужно малко повече време, тъй като тялото следва своето биологично време и естествени процеси. Една рана не може да зарасне за минути, нали? Ще е добре да дадете време на организма да възстанови тъканите си, толкова, колкото е нормално за него – дни, седмици или месец.

Друг пример – ако не можете да се преборите с някой ваш порок, зависимост или лош навик. Пак така, усещате къде и в коя част тази зла енергия се помещава. Ако е в слънчевия сплит, ще се насочите в него. Ако е повече като мисъл, ще се насочите към главата. Или пък ако е в областта на корема, ще отидете с концентрацията си точно там, където е.

Следва проникване в проблемната енергия или там – в определения център. Концентрирате се със сила в него и го завеждате чрез КЕД в Себе си – в Първоизточника. 

Държите го там, докато усетите, че той започва да се разтваря в Духа ви – Пустотата. Още го държите, докато изчезне тотално. После ще забележите, че някоя част от тялото ви започва да изтръпва, или сякаш да ви бодат иглички, да се нагрява или охлажда, да ви тресат конвулсии, спазми и др. Това е от изтичането и очистването на органа, на тялото ви от патогенната енергия през някой от отворите на тялото.

В зависимост от това, какъв вид е била патогенната енергия, ще усещате различни неща. 

Примерно, ако във вас – в болния орган е циркулирала студена енергия, то напускайки тялото ви и изтичайки навън, ще усещате студ.

Ако е била гореща, може да усещате сърбеж или топлина. А ако е била повече от въздушния елемент, ще я усещате като вълна – като вятър. 

Отделно, още докато не се е отделила от тялото ви, а когато само е започнал процеса на очистване, и когато патогенната енергия се сгъсти в тялото ви преди да излезе, ще чувствате нейния характер – може да усещате слабост, може да ви обземе раздразнителност, или безпокойство, или страх, съмнение и прочие. 

Нали, разбрахте? 

Когато заради очистването, вие нагнетите патогенната енергия в тялото си, ще усетите нейната същност – нейния характер и проявление.

Няма да се плашите от това и няма да изпадате в паника. 

Очистването винаги е съпроводено с кризисни моменти, но те са за кратко и са много полезни, затова защото изхвърляте от тялото си отрови, болести и врагове на здравето ви. В никакъв случай няма да се разколебавате, а ще продължите работата си с КЕД.

Единственото, което може да съобразите е да намалите силата на КЕД, за да премине кризата по-поносимо. И от друга страна, ако е необходимо да съхраните силите си за КЕД пак можете да направите медитацията си придружаваща процесите, а не много силна!

Има болести, които са много силни в съществуването си. 

Примерно, ако дълго време сте натрупвали патогенна енергия и не сте усещали нищо, когато тя е натрупала критична маса, се е проявила и органично, т.е. отначало е била само енергия, но когато се е наслоила тази енергия, тя е променила тъканта и се е появило органичното заболяване. 

За да ги премахнете, трябва да сте много упорити и непримирими в битката си с тях. Защото, дори и кармата ви вече да е престанала, ако не приложите достатъчно сила, за да отстраните патогенната енергия и тъканите и, тя ще продължи да се развива, а може и с времето да направи нещата необратими. 

Затова, определеният проблем го Концентрирайте с голяма сила в Единство с Духа си и после, когато започне неутрализирането му, можете да намалите силата, за да може патогенната енергия да изтече по-безпроблемно и без големи сътресения от организма и тялото ви.

И запомнете следното правило на КЕД:

6. Прониквай чрез КЕД със сила вътре в тялото си, органите или центровете му, сливай ги и ги обработвай според необходимостта. С каквато сила сливаш дадения център, с такава ще му въздействаш и променяш чрез КЕД. 

Никога не оставяй на патогенната енергия да се разпорежда в тялото ти, защото това е опасно, нездравословно, оставя трайни последствия с времето, а да не говорим, че може и да ви убие, ако се развие неконтролируемо!

Пиша и ви давам тези начини за защита, не защото очаквам нещо за себе си, а защото смятам, че е крайно време хората да се научат да се очистват и защитават от патогенните енергии, вътрешните и външни енергийни влияния.

Разбира се, че насила не мога да ви накарам да ги използвате, но който е достигнал до осъзнаване на слабите си страни и който е близо до прекратяването на кармичните последствия, би следвало да може и да знае как да отстрани и повече да не допуска тези паразитни и зли енергии в организма си!

А на задръстените, скептиците и невежите, ще кажа: Не мислете за тези неща, те все още не са за вашите глави. Ще дойде време, ще ги разберете и вие, но преди това… 

Следва продължение… 

12 thoughts on “Буквар по медитация – (част 13). Правила за КЕД – Прониквай чрез КЕД навътре в тялото си.”

 1. You actually make it seem really easy with your presentation however I to find this matter
  to be really something which I feel I would never understand.
  It sort of feels too complex and extremely vast for me.
  I’m taking a look ahead on your next put up, I’ll attempt to get the hold of it!
  Escape rooms

 2. You can use parent management software to guide and supervise children’s behavior on the Internet. With the help of the following 10 smartest parent management software, you can track your child’s call history, browsing history, dangerous content access, apps they install, etc.

 3. Благодаря ти Нед за ценните обяснения. Изтичането на патогенната енергия и за мен беше объркващо. Сега разбрах.

 4. Усещам в тялото си почти всички “симптоми”, които ти изброяваш. Преди това ме плашеше и си бях втълпила, че наистина се влошавам- както ми казваха и лекарите.
  От близо две години не ме интересува ничие друго мнение, освен твоето! Благодарение на твоята помощ и непрестанни насоки си давам отговор за много от нещата, които съм привличала в живота си. Благодаря Нед, че ми ” отвори очите” за това да следвам верния път! Благодаря ти за неоценимата за мен помощ! Благодаря за това, че посочваш на много хора правилния път! Наистина с помоща на медитацията и другите научени от теб практики аз изчиствам тялото и ума си от токсини.
  Поклон пред това, което правиш за много, дори непознати за теб хора!!!
  БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО!!!

 5. Стигнах до метода скоро, но чрез практикуванети му, започвам да усещам ползите. Сърдечна благодарност за товя, което споделяш с нас🤗🤗. И нека всеки следва своя път🙏🙏

 6. Маргаритка

  Добро утро, Нед! 🙂 Благодаря от сърце за обстоятелствената лекция!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *