Духовността. Избавяне от натрапчивите състояния – мисли, емоции, чувства – Самосъжалението.

Няма човек на земята, който да е роден само за щастие – беше казала баба Ванга. Мъдра жена беше пророчицата, тя беше божи човек.

Вярно е това, че колкото и богатства да има, колкото и власт да концентрира в себе си човек, не може да е неизменно щастлив. Може много хора да му прислужват, да го хвалят и ласкаят, да има слава и пари колкото Крез, но ако не е в пълно единство със Себе си, щастието му ще е изменчиво и често ще му се изплъзва.

Така е с всички хора, които някога са се раждали на земята, така е сега, така ще е за в бъдеще. Също няма някой, който да може да каже за себе си, че е постъпвал само правилно и праведно.

Животът е изражение на двете противоположни емоции – негативната и позитивната. Невъзможно е да отстраним едната, за да имаме другата. Отделно, че и негативната енергия в нея си има за баланс позитивен аспек. А позитивната в себе си съдържа негативен баланс.

Хората затова са на земята, защото преди много много прераждания, са разделили в ума си Единното Цяло, и сега ще се налага много време да живеят, докато пак го съберат в Едно. В това има много неща да бъдат разгледани и казани, но не това е темата ни днес.

Днес иде реч за самосъжалението.

Тъй като няма някой, който да е роден само за щастие, всички ние живеейки понякога изпитваме негативната страна на живота.

Някой е беден, някой е болен, друг се разделил с любим или любима, четвърти бил обект на лошо отношение на другите около него. Хората имат трудно детство или пък им се е случило неочаквано предателство от най-близките им, и прочие.

Когато някой се вторачи в негативните си преживявания и много държи вниманието му да остане там – в лошото си минало, това е пътят към самосъжалението.

Ами, че то всеки има такава опитност в живота си. „Нужно е“ (ненужно е!) само да задържи ума си върху тях и готово – вече е нещастен.

Има една много хубава английска поговорка, която гласи:

“Let bygones be bygones”, което ще рече: „Остави миналото да бъде минало“ – смисъл, че миналото е вече преживяно, но го оставете, нека то да си остане там – в миналото.

Какво се получава много често при някои от хората, които изпадат в потиснати състояние? – Те просто зациклят в някакъв момент от миналото и стоят там.

Отново и отново те се връщат в онзи момент на грешката или на неудачите и ги преживяват още безбройни пъти.

И не стига, че тогава – в миналото са имали нещастен момент, но сега пак и пак те го пренасят в настоящето. Това е извор на страдания. Освободете се от това състояние, незабавно! Иначе, то ще ви погълне и ще ви въведе в адски страдания, защото дори и да не сте били толкова нещастни към оня момент в миналото, натрупването на негативни емоции ще ви съсипе.

Друг типаж хора пък изпадат в тежки депресивни състояния като си представят, че те са най-нещастните хора на земята. И макар, това да не е никак вярно, те оставяйки се на негативния си и отчаян ум, са склонни да си вярват. Да, ако те в един момент се огледат, ще видят, че на света има много по-големи страдания, но така или иначе те са си формирали такъв навик да се мислят за нещастни и трудно могат да излязат от издълбания коловоз в умовете си. Точно при такива случаи, както и в по-горе споменатите, медитативните техники са спасителния пояс, който ще ги избави от трагичното мислене.

Депресивното мислене може да е инициирано и от размишление и изкривена възможна представа за бъдещето. И както в онази мъдра българска народна приказка те оплакват нероденият Петко. Какво били казали медиите, какво казал този или онзи там лидер или политик, и какви били тенденциите и какво щяло да се случи. Така те игнорират спокойствието, в което живеят, за да се пренесат изцяло в „нещастното бъдеще“ – в нещастния си ум. Това също е една празна работа – суета и гонене на вятър, както се казва в Книгата на книгите.

Настоящето също може да бъде заразено с вируса на самосъжалението. Достатъчно е да се оставим на негативните чувства и емоции да обземат ума ни и вече ще сме нещастни. И въпреки че имаме достатъчно храна, вода, въздух, дом и условия за хигиеничен живот и комфорт, щом сме си представили, че другите са успели и мечтите им са се сбъднали, а ние сме останали назад, това е достатъчно да се почувстваме нещастни, изоставени и забравени от Господ! Нещастието е начин на мислене, а не идва от условията на живот, които имаме.

Много можем да говорим за чувството, че сме не успели и нещастни, но е по-добре да кажем за начините как да се освободим от тези паразитни състояния.

“Умът е много трудно да бъде спрян внезапно, той попада върху това, което той иска. Тренировката на ума е нещо добро, умът трябва да бъде трениран така, че да носи щастие.” – тази мисъл на Гаутама Буда е ключът към избавлението.

Помощниците на самосъжалението са силните желания, завистта и омразата. Когато човек се научи да не се поддава на такива чувства, той неусетно ще се избави и от самосъжалението.

Когато ви нападнат подобни мисли за това, че сте нещастни, не успели или че сте аутсайдери, то вие веднага се сетете за медитацията.

Трябва да ви кажа, че самосъжалението не е само във вид на мисли в ума. То съществува и като енергия. Сега си представете един енергиен облак, който е поляризиран в самосъжаление.

Облак, който е генериран от някой или нещо и който си скита, ей така – безцелно в пространството, а може и да не е безцелно, а да е насочен нарочно към определен обект или цел. И в моментът, в който той попадне в нечия психика, генерира в нея мисли за самосъжаление – защото енергийният облак така е моделиран.

Щом обсегът му достигне ума, в него започват да се индуцират подобни мисли за нещастие, самосъжаление и суицидни идеи. Ако този организъм не може да се защити достатъчно добре, той ще е подвластен на тази енергийна програма и ще се води според нейните идеи. Такъв е механизмът на бионергийното въздействие.

Самосъжалението може да е продукт на собствения ви ум, но най-често то е предизвикано от енергията, сред която обитавате.

Различни са вариантите и в една кратка статия, не могат да бъдат точно дефинирани, а и не е необходимо.

Важното е да знаете как да излизате и още по-важно е да знаете как да не се поддавате на тези състояния и поляризации в умовете ви.

Пак ще ви върна към „Буквар по медитация“

Ако вие имате постоянно наблюдение на ума си, ще имате възможността да уловите едни такива негативни мисли и тънки чувства още в зачатието им.

Щом уловите такава мисъл, то следва да се разграничите от нея и да си кажете: „Аха, ето една коварна, подла и мерзка мисъл, на която аз не бива да давам участието си“

Така не участвайки в нея и не развивайки я, вие ще я оставите без енергия и тя ще отпадне от ума ви. Понякога такива мисли стъпват на стари разсъждения и може да издържат малко по-дълго време от обикновеното, но ако не ги развивате и не им вярвате, те много скоро ще отслабнат и ще изчезнат.

Възможно е, едно такова чувство да не е изразено като мисъл. Всъщност, то е мисъл, но тя е дълбоко завоалирана в подсъзнанието ви и вие не я осъзнавате като мисъл водеща към самосъжаление.

Появява се, примерно, като едно далечно чувство на неудовлетворение, което в началото не е наситено. Но постепенно то ще се оформи като мисъл и като настроение, които ще окажат лошо влияние на ума ви.

Още докато уловите това тънко коварно далечно чувство, следва да увеличите вниманието си и КЕД, за да може да предотвратите бъдещи сривове в психиката си.

Цялото базисно овладяване на психиката съм ви написал в „Буквар по медитация“. Следващите глави са само притурка с обяснение към себе овладяването. Разбира се, че те са необходими за да може по-лесно и по-ясно да прилагате техниките.

Ако човек можеше, щеше да му е необходимо само най-важното, но тъй като това са нови неща за съвременния човек, ще прибавяме и по-подробни обяснения към преодоляването на самосъжалението, страха, паниката, обсебващите състояния, завистта, ревността, алчността, гнева и др. паразитни емоции.

Пристрастяването и зависимостите също са много лоши навици, които не могат да бъдат преодолени без да има знание и помощ отвън. Така че разясненията по ликвидирането на порочните навици ще бъдат от голяма полза за изпадналите в беда!

Утре ще говорим за Себето и как се поражда нервността?

Следва продължение…

4 219 thoughts on “Духовността. Избавяне от натрапчивите състояния – мисли, емоции, чувства – Самосъжалението.”

 1. Специализация компании ООО «АвтоПрайм» предоставляет в аренду автовышки и другую спецтехнику для проведения самых различных высотных работ — прокладки линий электропередач, клининга, отделки фасадов, монтажа конструкций и многих других. Мы предлагаем в аренду на выгодных условиях москва аренда спецтехники

 2. Gerakl24: Квалифицированная Замена Основания, Венцов, Полов и Перемещение Домов

  Компания Геракл24 профессионально занимается на предоставлении всесторонних услуг по замене фундамента, венцов, настилов и передвижению домов в городе Красноярск и в окрестностях. Наша группа квалифицированных мастеров обеспечивает отличное качество реализации всех видов ремонтных работ, будь то из дерева, каркасные, кирпичные или бетонные конструкции строения.

  Достоинства услуг Геракл24

  Навыки и знания:
  Каждая задача выполняются только высококвалифицированными экспертами, с обладанием большой практику в направлении строительства и ремонта зданий. Наши мастера знают свое дело и осуществляют задачи с безупречной точностью и вниманием к мелочам.

  Комплексный подход:
  Мы предлагаем разнообразные услуги по восстановлению и реконструкции строений:

  Смена основания: укрепление и замена старого фундамента, что обеспечивает долгий срок службы вашего строения и устранить проблемы, связанные с оседанием и деформацией.

  Замена венцов: замена нижних венцов деревянных домов, которые чаще всего подвергаются гниению и разрушению.

  Установка новых покрытий: замена старых полов, что кардинально улучшает внешний вид и функциональные характеристики.

  Перенос строений: безопасное и качественное передвижение домов на новые места, что обеспечивает сохранение строения и предотвращает лишние расходы на создание нового.

  Работа с любыми типами домов:

  Деревянные дома: восстановление и защита деревянных строений, защита от гниения и вредителей.

  Каркасные дома: реставрация каркасов и замена поврежденных элементов.

  Кирпичные строения: восстановление кирпичной кладки и укрепление конструкций.

  Дома из бетона: восстановление и укрепление бетонных структур, устранение трещин и повреждений.

  Качество и прочность:
  Мы используем только высококачественные материалы и новейшее оборудование, что гарантирует долговечность и прочность всех выполненных задач. Каждый наш проект проходят тщательную проверку качества на каждой стадии реализации.

  Индивидуальный подход:
  Мы предлагаем каждому клиенту подходящие решения, учитывающие все особенности и пожелания. Мы стремимся к тому, чтобы результат нашей работы полностью удовлетворял ваши ожидания и требования.

  Почему выбирают Геракл24?
  Обратившись к нам, вы приобретете надежного партнера, который возьмет на себя все заботы по восстановлению и ремонту вашего здания. Мы обеспечиваем выполнение всех работ в установленные сроки и с в соответствии с нормами и стандартами. Выбрав Геракл24, вы можете быть спокойны, что ваше здание в надежных руках.

  Мы готовы предоставить консультацию и ответить на ваши вопросы. Свяжитесь с нами, чтобы обсудить детали вашего проекта и получить больше информации о наших услугах. Мы поможем вам сохранить и улучшить ваш дом, сделав его уютным и безопасным для долгого проживания.

  Геракл24 – ваш партнер по реставрации и ремонту домов в Красноярске и окрестностях.

 3. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 4. 外送茶
  外送茶是什麼?禁忌、價格、茶妹等級、術語等..老司機告訴你!

  外送茶是什麼?
  外送茶、外約、叫小姐是一樣的東西。簡單來說就是在通訊軟體與茶莊聯絡,選好自己喜歡的妹子後,茶莊會像送飲料這樣把妹子派送到您指定的汽車旅館、酒店、飯店等交易地點。您只需要在您指定的地點等待,妹妹到達後,就可以開心的開始一場美麗的約會。

  外送茶種類

  學生兼職的稱為清新書香茶
  日本女孩稱為清涼綠茶
  俄羅斯女孩被稱為金酥麻茶
  韓國女孩稱為超細滑人參茶

  外送茶價格

  外送茶的客戶相當廣泛,包括中小企業主、自營商、醫生和各行業的精英,像是工程師等等。在台北和新北地區,他們的消費指數大約在 7000 到 10000 元之間,而在中南部則通常在 4000 到 8000 元之間。

  對於一般上班族和藍領階層的客人來說,建議可以考慮稍微低消一點,比如在北部約 6000 元左右,中南部約 4000 元左右。這個價位的茶妹大多是新手兼職,但有潛力。

  不同地區的客人可以根據自己的經濟能力和喜好選擇適合自己的價位範圍,以免感到不滿意。物價上漲是一個普遍現象,受到地區和經濟情況等因素的影響,茶莊的成本也在上升,因此價格調整是合理的。

  外送茶外約流程

  加入LINE:加入外送茶官方LINE,客服隨時為你服務。茶莊一般在中午 12 點到凌晨 3 點營業。
  告知所在地區:聯絡客服後,告訴他們約會地點,他們會幫你快速找到附近的茶妹。
  溝通閒聊:有任何約妹問題或需要查看妹妹資訊,都能得到詳盡的幫助。
  提供預算:告訴客服你的預算,他們會找到最適合你的茶妹。
  提早預約:提早預約比較好配合你的空檔時間,也不用怕到時候約不到你想要的茶妹。

  外送茶術語

  喝茶術語就像是進入茶道的第一步,就像是蓋房子打地基一樣。在這裡,我們將這些外送茶入門術語分類,讓大家能夠清楚地理解,讓喝茶變得更加容易上手。

  魚:指的自行接客的小姐,不屬於任何茶莊。
  茶:就是指「小姐」的意思,由茶莊安排接客。
  定點茶:指由茶莊提供地點,客人再前往指定地點與小姐交易。
  外送茶:指的是到小姐到客人指定地點接客。
  個工:指的是有專屬工作室自己接客的小姐。
  GTO:指雞頭也就是飯店大姊三七茶莊的意思。
  摳客妹:只負責找客人請茶莊或代調找美眉。
  內機:盤商應召站提供茶園的人。
  經紀人:幫內機找美眉的人。
  馬伕:外送茶司機又稱教練。
  代調:收取固定代調費用的人(只針對同業)。
  阿六茶:中國籍女子,賣春的大陸妹。
  熱茶、熟茶:年齡比較大、年長、熟女級賣春者(或稱阿姨)。
  燙口 / 高溫茶:賣春者年齡過高。
  台茶:從事此職業的台灣小姐。
  本妹:從事此職業的日本籍小姐。
  金絲貓:西方國家的小姐(歐美的、金髮碧眼的那種)。
  青茶、青魚:20 歲以下的賣春者。
  乳牛:胸部很大的小姐(D 罩杯以上)。
  龍、小叮噹、小叮鈴:體型比較肥、胖、臃腫、大隻的小姐。

 5. Официальный сайт онлайн-казино Vavada https://vavada-kz-game.kz это новый адрес лучших слотов и джекпотов. Ознакомьтесь с бонусами и играйте на реальные деньги из Казахстана.

 6. 外送茶
  外送茶是什麼?禁忌、價格、茶妹等級、術語等..老司機告訴你!

  外送茶是什麼?
  外送茶、外約、叫小姐是一樣的東西。簡單來說就是在通訊軟體與茶莊聯絡,選好自己喜歡的妹子後,茶莊會像送飲料這樣把妹子派送到您指定的汽車旅館、酒店、飯店等交易地點。您只需要在您指定的地點等待,妹妹到達後,就可以開心的開始一場美麗的約會。

  外送茶種類

  學生兼職的稱為清新書香茶
  日本女孩稱為清涼綠茶
  俄羅斯女孩被稱為金酥麻茶
  韓國女孩稱為超細滑人參茶

  外送茶價格

  外送茶的客戶相當廣泛,包括中小企業主、自營商、醫生和各行業的精英,像是工程師等等。在台北和新北地區,他們的消費指數大約在 7000 到 10000 元之間,而在中南部則通常在 4000 到 8000 元之間。

  對於一般上班族和藍領階層的客人來說,建議可以考慮稍微低消一點,比如在北部約 6000 元左右,中南部約 4000 元左右。這個價位的茶妹大多是新手兼職,但有潛力。

  不同地區的客人可以根據自己的經濟能力和喜好選擇適合自己的價位範圍,以免感到不滿意。物價上漲是一個普遍現象,受到地區和經濟情況等因素的影響,茶莊的成本也在上升,因此價格調整是合理的。

  外送茶外約流程

  加入LINE:加入外送茶官方LINE,客服隨時為你服務。茶莊一般在中午 12 點到凌晨 3 點營業。
  告知所在地區:聯絡客服後,告訴他們約會地點,他們會幫你快速找到附近的茶妹。
  溝通閒聊:有任何約妹問題或需要查看妹妹資訊,都能得到詳盡的幫助。
  提供預算:告訴客服你的預算,他們會找到最適合你的茶妹。
  提早預約:提早預約比較好配合你的空檔時間,也不用怕到時候約不到你想要的茶妹。

  外送茶術語

  喝茶術語就像是進入茶道的第一步,就像是蓋房子打地基一樣。在這裡,我們將這些外送茶入門術語分類,讓大家能夠清楚地理解,讓喝茶變得更加容易上手。

  魚:指的自行接客的小姐,不屬於任何茶莊。
  茶:就是指「小姐」的意思,由茶莊安排接客。
  定點茶:指由茶莊提供地點,客人再前往指定地點與小姐交易。
  外送茶:指的是到小姐到客人指定地點接客。
  個工:指的是有專屬工作室自己接客的小姐。
  GTO:指雞頭也就是飯店大姊三七茶莊的意思。
  摳客妹:只負責找客人請茶莊或代調找美眉。
  內機:盤商應召站提供茶園的人。
  經紀人:幫內機找美眉的人。
  馬伕:外送茶司機又稱教練。
  代調:收取固定代調費用的人(只針對同業)。
  阿六茶:中國籍女子,賣春的大陸妹。
  熱茶、熟茶:年齡比較大、年長、熟女級賣春者(或稱阿姨)。
  燙口 / 高溫茶:賣春者年齡過高。
  台茶:從事此職業的台灣小姐。
  本妹:從事此職業的日本籍小姐。
  金絲貓:西方國家的小姐(歐美的、金髮碧眼的那種)。
  青茶、青魚:20 歲以下的賣春者。
  乳牛:胸部很大的小姐(D 罩杯以上)。
  龍、小叮噹、小叮鈴:體型比較肥、胖、臃腫、大隻的小姐。

 7. Как заказать стриптиз на дом, в лофт, на мальчишник или девичник? Прежде всего выберите сами артиста из каталога и позвоните нам, или наш менеджер самостоятельно подберет Вам хорошего танцора по вашим запросам Индивидуалки стриптиз

 8. Сайт предлагает широкий выбор лизинговых продуктов для бизнеса, включая лизинг оборудования. Благодаря этому, компании могут получить доступ к современному оборудованию без необходимости его покупки за наличные https://mamamia.by/forum/viewtopic.php?t=5678

 9. Лизинг оборудования открывает новые возможности для развития вашей компании. Это одно из наиболее эффективных финансовых решений для модернизации производственных мощностей и оптимизации работы предприятия лизинг оборудование для производства

 10. Реализуя широкий ассортимент оборудования и медицинской техники, мы удовлетворяем запросы врачей различных профилей, косметологов и административного персонала http://vrn.best-city.ru/forum/thread540103166/

 11. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I
  could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to
  your new updates.

  Here is my web site เว็บวาไรตี้

 12. Как показывает практика, сегодня купить лучшее медицинское оборудование и технику в Украине, востребованные для оказания соответствующих услуг на безупречном уровне, точно не является проблемой http://transexit.g-talk.ru/viewtopic.php?t=1246

 13. Привет, автолюбители и поклонники тюнинга! Пару дней назад увидел увлекательную статью, которая просто кишит вдохновением и креативом. Если вы хотите посмотреть на лучшие проекты тюнинга и узнать, как преобразить ваш автомобиль в произведение искусства, то эта статья точно для вас! Замечательные фото, советы и идеи – все это ждет вас по ссылке. Не пропустите, вдохновение уже рядом! Нажмите здесь, чтобы узнать: Тюнинг авто: фото лучших проектов . Вы будете под впечатлением!

 14. AML-проверка: Способом предотвратить ограничение ресурсов на криптобиржах

  По какой причине нужна проверка по борьбе с отмыванием денег?
  AML-проверка (Противодействие легализации доходов) – включает в себя комплекс мер, предназначенных на борьбу с отмыванием активов. Подобная оценка способствует сохранять электронные ресурсы владельцев а также предотвращать применение систем криминальных транзакций. Проверка по борьбе с отмыванием денег важна с целью обеспечения безопасности личных фондов наряду с соблюдением юридических правил.

  Главные инструменты верификации
  Платформы обмена криптовалют наряду с другими денежные сервисы применяют ряд важнейших подходов в целях проверки владельцев:

  KYC: Эта методика включает простые меры по идентификации удостоверения пользователя, включая анализ идентификационных сведений проживания. KYC позволяет удостовериться, в том, что клиент является законным.

  CFT: Сфокусирована с целью предотвращения финансирования терроризма. Механизм мониторит вызывающие вопросы переводы при необходимости приостанавливает учетные записи в рамках проведения внутрикорпоративного аудита.

  Полезные стороны процедуры противодействия отмыванию денег
  Антиотмывочные меры позволяет участникам криптосферы:

  Соблюдать общемировые а также локальные правовые правила.
  Оберегать клиентов криминальной активности.
  Наращивать степень уверенности у участников надзорных органов.

  Каким образом обезопасить себя в ходе транзакций с криптовалютой

  Для того чтобы минимизировать опасности ограничения ресурсов, придерживайтесь этим подсказкам:

  Взаимодействуйте с надежные биржи: Прибегайте исключительно к сервисам положительной популярностью наряду с высоким показателем безопасности.
  Анализируйте получателей: Используйте услуги по противодействию отмыванию для проверки криптовалютных реквизитов получателей заранее до совершением операций.
  Регулярно обновляйте криптовалютные реквизиты: Указанная процедура позволит снизить вероятных опасений, если Ваши контрагенты контрагенты будут включены в серых списках.

  Сохраняйте доказательства переводов: В случае потребности получите возможность верифицировать правомерность полученных средств.

  Обобщение
  AML-проверка – представляет собой ключевой способ для обеспечения безопасности активностей в криптосфере. Данная процедура оказывает содействие минимизировать легализацию средств, спонсирование незаконных инициатив а также иные криминальные операции. Следуя советам для обеспечения безопасности наряду с выбором проверенные платформы, сможете уменьшить вероятности блокировки активов и наслаждаться защищенной деятельностью с цифровой валютой.

 15. Полезные советы и пошаговые инструкции по строительству https://svoyugol.by, ремонту и дизайну домов и квартир, выбору материалов, монтажу и установке своими руками.

 16. Полезные советы и пошаговые инструкции по строительству https://syndyk.by, ремонту и дизайну домов и квартир, выбору материалов, монтажу и установке своими руками.

 17. Лизинг спецтехники для юридических лиц – это эффективный способ инвестировать в свою компанию. Условия договора лизинга, такие как срок и график платежей, обычно определяются индивидуально спецтехника в москве лизинг

 18. Промышленные насосы https://superomsk.ru/news/137099/pogrujne_nasos/ Wilo предлагают широкий ассортимент решений для различных отраслей промышленности, включая водоснабжение, отопление, вентиляцию, кондиционирование и многие другие. Благодаря своей высокой производительности и эффективности, насосы Wilo помогают снизить расходы на энергию и обслуживание, что делает их идеальным выбором для вашего бизнеса.

 19. Hey excellent website! Does running a blog similar to
  this require a massive amount work? I’ve very little expertise in programming but I had been hoping
  to start my own blog in the near future. Anyway, if you have any recommendations or tips for new blog owners
  please share. I understand this is off topic but I simply
  had to ask. Thanks a lot!

 20. I am extremely inspired along with your writing abilities and also with the structure to your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way stay up the excellent quality writing,
  it is uncommon to see a great weblog like this one nowadays..

 21. Промышленные насосы https://nasosynsk.ru/catalog/promyshlennoe_oborudovanie Wilo предлагают широкий ассортимент решений для различных отраслей промышленности, включая водоснабжение, отопление, вентиляцию, кондиционирование и многие другие. Благодаря своей высокой производительности и эффективности, насосы Wilo помогают снизить расходы на энергию и обслуживание, что делает их идеальным выбором для вашего бизнеса.

 22. Undeniably believe that that you stated. Your favourite justification seemed to be
  on the web the simplest factor to take into accout of.
  I say to you, I certainly get annoyed while other people think about issues that
  they plainly don’t know about. You managed to
  hit the nail upon the top and also outlined out the
  entire thing with no need side effect , other people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 23. Signup Bonus-200% up to your first deposit using promo code GGBET93-click the link to collect. The official Pinterest account of the bookmaker and online casino GGBET. Actual login to GGBET website in 2024 ggbet casino

 24. Хотите быть в курсе всех важных тем в мире недвижимости?
  На нашем сайте вы найдете множество полезных статей о квартирах от застройщика, налогах на недвижимость, а также о регистрации квартиры.
  http://zoltor24sochi.ru

 25. Купить зеркала https://zerkala-m.ru по низким ценам. Более 1980 моделей, купить недорого в интернет-магазине в Москве с доставкой по России. Удобный каталог, низкие цены, качественные фото.

 26. Предлагаем купить гаражное оборудование https://profcomplex.pro, автохимию, технику и уборочный инвентарь для клининговых компаний. Доставка по Москве и другим городам России.

 27. Доставка груза и грузоперевозки https://tamozhennyy-deklarant.blogspot.com по России через транспортную компанию автотранспортом доступна и для частных лиц. Перевозчик отправит или доставит ваш груз: выгодные тарифы индивидуальный подход из рук в руки 1 машиной.

 28. Монтаж систем отопления https://fectum.pro, водоснабжения, вентиляции, канализации, очистки воды, пылеудаления, снеготаяния, гелиосистем в Краснодаре под ключ.

 29. Реальные анкеты https://prostitutki-vyzvat-moskva.ru Москвы с проверенными фото – от элитных путан до дешевых шлюх. Каталог всех индивидуалок на каждой станции метро с реальными фотографиями без ретуши и с отзывами реальных клиентов.

 30. Совсем недавно открылся новый интернет портал BlackSprut (Блекспрут) https://bs2cite.cc в даркнете, который предлагает купить нелегальные товары и заказать запрещенные услуги. Самая крупнейшая площадка СНГ. Любимые шопы и отзывчивая поддержка.

 31. Заказать вывоз мусора вывоз мусора недорого в Москве и Московской области, недорого и в любое время суток в мешках или контейнерами 8 м?, 20 м?, 27 м?, 38 м?, собственный автопарк. Заключаем договора на вывоз мусора.

 32. Видеопродакшн студия https://humanvideo.ru полного цикла. Современное оборудование продакшн-компании позволяет снимать видеоролики, фильмы и клипы высокого качества. Создание эффективных видеороликов для рекламы, мероприятий, видеоролики для бизнеса.

 33. After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a
  comment is added I receive 4 emails with the
  exact same comment. Is there a way you are able to remove me from that service?
  Appreciate it!

 34. Thibaut Nicolas Marc Courtois https://thibaut-courtois.real-madrid-ar.com Footballeur belge, gardien de but du Club espagnol “Real Madrid”. Lors de la saison 2010/11, il a ete reconnu comme le meilleur gardien de la Pro League belge, ainsi que comme joueur de l’annee pour Genk. Trois fois vainqueur du Trophee Ricardo Zamora, decerne chaque annee au meilleur gardien espagnol

 35. Gianluigi Buffon https://buffon.com.az Italian football player, goalkeeper. Considered one of the best goalkeepers of all time. He holds the record for the number of games in the Italian Championship, as well as the number of minutes in this tournament without conceding a goal.

 36. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha
  plugin for my comment form? I’m using the same blog platform
  as yours and I’m having difficulty finding one?

  Thanks a lot!

 37. Pin Up https://pin-up.fotoevolution.ru казино, которое радует гемблеров в России на протяжении нескольких лет. Узнайте, что оно подготовило посетителям. Описание, бонусы, отзывы о легендарном проекте. Регистрация и вход.

 38. Pinup казино https://pin-up.vcabinet.kz это не просто сайт, а целый мир азартных развлечений, где каждый может найти что-то свое. От традиционных игровых автоматов до прогнозов на самые популярные спортивные события.

 39. Pin Up Casino https://pin-up.ergojournal.ru приглашает игроков зарегистрироваться на официальном сайте и начать играть на деньги в лучшие игровые автоматы, а на зеркалах онлайн казино Пин Ап можно найти аналогичную витрину слотов

 40. Изготовление памятников и надгробий https://uralmegalit.ru по низким ценам. Собственное производство. Высокое качество, широкий ассортимент, скидки, установка.

 41. Pin Up https://pin-up.fotoevolution.ru казино, которое радует гемблеров в России на протяжении нескольких лет. Узнайте, что оно подготовило посетителям. Описание, бонусы, отзывы о легендарном проекте. Регистрация и вход.

 42. Смотрите онлайн сериал Отчаянные домохозяйки https://domohozyayki-serial.ru в хорошем качестве HD 720 бесплатно, рейтинг сериала: 8.058, режиссер сериала: Дэвид Гроссман, Ларри Шоу, Дэвид Уоррен.

 43. Реальные анкеты проституток https://prostitutki-213.ru Москвы с проверенными фото – от элитных путан до дешевых шлюх. Каталог всех индивидуалок на каждой станции метро с реальными фотографиями без ретуши и с отзывами реальных клиентов.

 44. Pin-up Casino https://pin-up.admsov.ru/ is an online casino licensed and regulated by the government of Curacao . Founded in 2016, it is home to some of the industry’s leading providers, including NetEnt, Microgaming, Play’n GO and others. This means that you will be spoiled for choice when it comes to choosing a game.

 45. https://LoveFlover.ru — сайт посвященный комнатным растениям. Предлагает подробные статьи о выборе, выращивании и уходе за различными видами комнатных растений. Здесь можно найти полезные советы по созданию зелёного уголка в доме, руководства по декору и решению распространённых проблем, а также информацию о подходящих горшках и удобрениях. Платформа помогает создавать уютную атмосферу и гармонию в интерьере с помощью растений.

 46. Хотите сделать в квартире ремонт? Тогда советуем вам посетить сайт https://stroyka-gid.ru, где вы найдете всю необходимую информацию по строительству и ремонту.

 47. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you could be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage that you continue your great work, have a nice weekend!

 48. Every roll is a winner at Enso, but there’s so much more than just rolls. The freshest sushi, sashimi and traditional and innovative Japanese favorites await.  If you think you have been blocked in error, contact the owner of this site for assistance. …OR CHOOSE A SHIP FOR MORE INFORMATION @2024 Commerce Casino & Hotel. All Rights Reserved. Potawatomi Hotel is a luxury hotel with 2 towers, 500 guest rooms, a spa, indoor pool, hot tub, sauna, fitness center, pool party room, ballroom and meeting rooms. Bally’s was sold by Caesars in 2020. The poker room was removed from the company’s website. It is not known if it will reopen. It had 40 poker tables and was branded after the World Series of Poker, which is not owned by the company that now operates Bally’s. Seven daily no-limit Texas hold’em tournaments were dealt each week when it was last open. 
  https://active.popsugar.com/@neubunvekirch1970/profile
  Login with fingerprint The 50 Lions slot game by Aristocrat is one of the best in the studio’s portfolio. Based on the king of the jungle, this unique online slot game hides many surprises in plain sight. It roars strong with its safari theme and bonus features that make each spin a safari adventure to remember. The slot impresses with its Double Up gamble feature and the jackpot links that can be awarded on any spin. Slotlions88 sangat bisa dipastikan akan selalu online selama 24 jam nonstop dan kalian akan mendapatkan service yang terbaik. >Play at Lion Slots Casino © 2022 CasinoRankings – All Rights Reserved  Lion Slots Online Casino is operating without a valid license. KOISLOT88 juga dikenal sebagai situs judi slot online dengan winrate tertinggi yang ada di Indonesia. Banyak sekali pengalaman demi pengalaman dari para pemain kami yang sudah merasakan banyaknya bonus kemenangan yang mereka dapatkan setelah bermain di situs judi slot online KOISLOT88. Setelah kami cek memang sangat berhubungan dengan provider slot88. Para pemain kami banyak sekali yang mendapatkan jackpot melalui game di provider slot88 jadi tunggu apalagi bagi kalian yang ingin bermain dan mendapatkan kemenangan, pastikan anda mencoba slot88 di situs judi slot gacor online terbaik dan terpercaya KOISLOT88.