Недосегаемост в Себето

Човешкият ум е така навикнал, че го занимава преди всичко материалното благоденствие и оцеляването му в ежедневието. Тези неща, с които се занимава са от много голямо значение за живота, но има основополагащи теми отвъд тези значимости.

Обичайната човешка логика тихичко ни „говори“, че ако не се водим от мненията на хората и обществото, ще изгубим много и дори ще отпаднем от живота. Това е така, но… само донякъде.

Както казах, има неща отвъд обичайните човешки приоритети.

Как мисли ординарният човешки ум?

Ами мисли със смисъла на онази практична българска поговорка, която съветва: „Овца, която се дели от стадото, вълкът я изяжда.“

Мъдри са били някога древните, мъдри и опитни.

Обаче има една мъдрост, която отново е отвъд най-проницателните човешки твърдения. И тя пак потвърждава смисъла на поговорката, но в един друг аспект.

Не е хубаво, човек да мисли с ума на овцата, защото така неусетно той самия ще се превърне в овце подобно създание.

Всъщност, ако ние като души се отделим от Цялото, тогава „вълкът“ или похитителят на душите ще ни завладее.

Защо е така ли?

Ами защото бидейки единни с Цялото, ние сме в непрекъсната енергийна връзка с Него. Небесният Безкрай разполага с безгранични способности и сили и докато сме в Единна Цялост с Него, е невъзможно да бъдем похитени, завладени, съблазнени или да ни бъде навредено трайно.

Да, възможно е да има временни изпитания, които ако издържим подобаващо, ще ни служат като трамплин за бъдещите препятствия или трудност.

А ако се отделим от Безграничното, тогава ще сме по-слабоволеви и от овца. И тук няма нищо неразбираемо, защото, с каквато сила се зареждаш, с такава ще имаш под ръка, за да си служиш.

Той – Мара Изкусителят, с нетърпение очаква някой, който е като дърво без корен. Такъв човек лесно бива отнесен, заради липса на здрава основа и недостиг на сили.

Ето, виждате „силните“ хора на деня, говоря за множеството от тях.

Те не могат без алкохол, дрога или пък разни други похотливи или извратени удоволствия. Така са, защото са прекъснали връзката си с Първоизточника и разчитат да ги зарежда този, на който са продали душата си.

Колкото и пари да имат, богатства, кюлчета злато или съкровища, в душата си те са дълбоко и засега необратимо нещастни. И това е, защото страдат от липса на душевни сили, мир и покой. Ще минат годините като лъх на вятър и после… после господин Карма ще им връчи сметките. Да, господин и госпожа Карма не приемат нито кюлчета със злато, нито апартаменти, нито най-модерни коли, нито пък несметни богатства.

Там всичко това е неконвертируемо и е без всякаква стойност. И лошото е, че колкото се отдалечаваш от Себе си, после точно толкова ще ти е необходимо да се връщаш. Не става на часа. Оттам започваш връщането си, но пак не се знае, дали ще започнеш да се връщаш или ще затъваш в тресавището на похотта, алчността и невежеството още, и още, и още..

И в крайна сметка, какво се оказва?

Оказва се, че в човешкия живот цялото общество се е запътило към вълчата паст. И премъдрата поговорка има друго значение. Можем да я кажем така: „Душа, която цени мненията и върви по пътя и съветите на силните на деня, със сигурност ще попадне в клопката на Изкусителя.“

Затова, приятели, преди всичко и преди всички, научете се да сте в постоянна връзка с Първоизточника вътре във вас.

Имате ли една постоянна, непрекъсната, нерушима връзка с Вътрешната си Същност, тогава никой няма да има власт над вас. И да има Изкусител, той ще се окаже неспособен да ви напакости.

И да има енергийни вмешателства, за тях ще бъде непосилно да ви навреждат или да ви отклоняват. Или пък ако имате някакъв противник, то той вероятно е изпратен от Небето, за да ви покаже някакъв ваш недостатък и да ви коригира, за да не се заблуждавате във вашите неща, и всичко това ще е само и единствено във ваша полза.

Небето Вседържител ще ви поддържа, укрепява и ще ви защитава по един неотразим начин.

Сега някой със замъглен ум почти гневно ще ме попита: „Ама ти сега за Себето ли говориш, или за Небето Вседържител, или за Вечния Безкрай, или за какво?! – уточни се, това са различни неща!“

Ще ви отговоря така: „Всичко е Едно Цяло – и хората, и природата, и земята, и слънцата, и луните, и галактиките, и вселените, и различните религии, и каквото още се сетите, и Небесния Безкрай – това в същността си е слято в едно Единно Цяло!

Вратата към това единство се намира вътре във вас – във Вашата Вътрешна Същност – Себето ви – Вечната ви Природа. Когато се слеете със Себе си, ще сте слети и с Единното Цяло, т.е. с Вечния Безкрай. Щом сте в единен синхрон със Себе си, с Духа си, тогава ще сте в единен синхрон и с Абсолюта!

Та така, приятели, не се откъсвайте от Извора и ще се намирате винаги в безопасност. Колкото и по време на изпитания да си мислите, че ще пропаднете или ще загинете, това не може и няма да се случи никога, заради единството ви с Безграничния.

Пожелавам ви успешна и качествена медитативна практика, която ще ви довежда до Вътрешната ви Природа – Себето ви. И не забравяйте, че медитацията в действие – в ежедневието е истинската цел на практиката ви. Щом живеете в едно със Себе си, ще се и в едно с Небесния Безкрай!

15 thoughts on “Недосегаемост в Себето”

  1. I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before

  2. Fantastic beat I would like to apprentice while you amend your web site how could i subscribe for a blog site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  3. How do I know who my husband or wife is chatting with on WhatsApp, then you are already looking for the best solution. Eavesdropping on a phone is much easier than you realize. The first thing to install a spy application on your phone is to get the target phone.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *